Ох, извини. Како ли ми дојде на ум дека Груевски би можел тоа да го направи? Невероватно нели? Кој би рекол за тој чесен човек дека такви ствари би праел, за да го спаси газот?
Пошто те рачунам сеуште, тебе и оној Јамјака за луѓе, ќе ти кажам.
Има неколку индиции кои ме наведоа на такво размислување: настани, изјави, пред и по инцидентот, како и модели на однесување на некои субјекти. Ја немам докази, туку само индиции кои ме наведуваат на помисла дека е сосема можна таква работа.
Омразата навистина е заслепувачка брате Берик, до тој степен што Грујо да оди по пат, и да се сопне и да падне,
некој ќе рече дека намерно се сопнал за да си го спаси гзот.
Според овој модел, ти имаш некои индиции, јас имам свои.
Моите индиции се логички.
Зошто некој би сакал да се покаже неспособен и некомпетентен, во период кога треба да се покаже најспособен?
Зошто некој би создавал меѓуетнички тензии во период кога најмалку му требаат?
Зошто би ја тресел уште повеќе столицата која веќе му се тресеше?
За кревање прашина која ќе трае 3 дена?
Мене ми беше многу индикативно кога портпаролот на администрацијата на Обама даде изјава во која
го осуди насилството и
изрази сочувство кон семејствата на СИТЕ загинати во престрелката.
Со оглед на тоа дека немаше цивилни жртви,
тие
"СИТЕ" беа 2 страни: нашите полицајци,
и нивните пиуни.
Истото го направи и Американскиот амбасадор, смешкајќи се под брк.
Но овие индиции се небитни, и тотално можат да се занемарат, она што е битно е дека власта ја мразиме толку многу,
што би склучиле и договор со ѓаволот, само нека падне.
Мојот краен заклучок е дека во Диво Насеље полицајците загинаа заради општата неспособност и корумпираност на раководството во МВР и ДБК.
Долгогодишната пракса на вработување на партиски шљунак и рамковна мочка си го зема својот данок.
А тоа беа квалитетни и добри луѓе.
Но занемари го овој пост.
Дај да видиме како да ја турнеме "оваа фашистичка диктатура" да ги избркаме од фотељите за ние да седнеме на нив.
По
било која цена.