Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
зато шо влада се гласа во собрание
и треба да се даде список на министри заменици премиер заменик на премиер
и треба за таква влада да гласа најмалце 61 пратеник
Епа ако веќе партиите се договориле, нели да имаат 61 пратеник, тие веќе мора да се договориле и за министерските и останатите места, зошто некој би давал подршка на некого пред време, а дури после да се ценкаат за местата[DOUBLEPOST=1484404206][/DOUBLEPOST]
овие две работи се неспоиви
на тебе не ти работи мозокот, а тие рботи се спојливи ако сакаш

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
Епа ако веќе партиите се договориле, нели да имаат 61 пратеник, тие веќе мора да се договориле и за министерските и останатите места, зошто некој би давал подршка на некого пред време, а дури после да се ценкаат за местата
еве ти сега ДУИ и ВМРО
за шо се ценкаат?
зошто нема веќе објавена влада?
зошто немаме список на министри?
шо се чека?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
зато шо влада се гласа во собрание
и треба да се даде список на министри заменици премиер заменик на премиер
и треба за таква влада да гласа најмалце 61 пратеник
...точно, но зошто претпоставуваш дека тоа на Грујо нема да му успее???, затоа што нема долги уши ко зајко или затоа што не го обичаш , што би рекле у Пловдив???

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
еве ти сега ДУИ и ВМРО
за шо се ценкаат?
зошто нема веќе објавена влада?
зошто немаме список на министри?
шо се чека?
Се демантираш самиот себе,
прво викаш требало да има подршка од 61 пратеник па тогаш да се даде мандтатот,
па потоа одкако ќе се договориле да си прават влада имаат 20 дена да се ценкаат за министерските места, кој е луд да дава подршка за ништо,
имај на ум дека можеби постојат и други комбинации за влада (не на овие избори)

значи ако се договориле претходно, мора да се договориле за СЕ, немаат потреба после пак да се договараат

а зошто се уште нема ништо објавено, тоа е така оти уште не се договориле, имаат 20 дена.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Каде виде дека сум неутрален, јас сум про-ВМРО, но исто така ги критикувам лошите работи;)
Ти да си ги критикувал лошите работи, ќе кажеше нешто за криминалот, за предавството, за затворањето телевизии, закани кон вработени, убиства. Ти гледаш само едно нешто, само за клетите Албанци ти работи мозокот, имаш некој сензор кој се пушта тогаш кога ќе се спомнат и одма почнуваш да глумиш најголем патриот. А уствари си паразит обичен, вмровски паразит кој не гледа ништо друго туку битно Албански да не учел. Ист си ко тој стариот мутант, технолошки вишок сум ама битно сум Македонец.

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
СДСМ со кого би формирале влада???

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Ти да си ги критикувал лошите работи, ќе кажеше нешто за криминалот, за предавството, за затворањето телевизии, закани кон вработени, убиства. Ти гледаш само едно нешто, само за клетите Албанци ти работи мозокот, имаш некој сензор кој се пушта тогаш кога ќе се спомнат и одма почнуваш да глумиш најголем патриот. А уствари си паразит обичен, вмровски паразит кој не гледа ништо друго туку битно Албански да не учел. Ист си ко тој стариот мутант, технолошки вишок сум ама битно сум Македонец.
На тебе да ти работеше мозокот ќе сфанеше дека криминалот нема да ти го решат други криминалци кој само за да се докопаат до власт ќе ја продадат и мајка им.

Ти и таквите како тебе додека се влажните на тоа дека некој ќе одел во затвор, шошоите работат да ни ја земат пола Македонија, немој само да си кажал дека тоа се измислици.

Не сум паразит, иако не би ми било лошо да бидам:icon_mrgr::drk:

karan

бивш поет, плукач, вљубеник во слободата
Член од
31 мај 2006
Мислења
3.595
Поени од реакции
2.719
Може со уште една партија од 2 пратеници
Реков ДУИ не може да биде заедно со СДС.
Ако тоа се случи ќе треба да им биде простен криминалот на ДУИ во кој учествуваа во изминатите 10 години или ќе треба сами да се стават себеси во затвор.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
На тебе да ти работеше мозокот ќе сфанеше дека криминалот нема да ти го решат други криминалци кој само за да се докопаат до власт ќе ја продадат и мајка им.

Ти и таквите како тебе додека се влажните на тоа дека некој ќе одел во затвор, шошоите работат да ни ја земат пола Македонија, немој само да си кажал дека тоа се измислици.

Не сум паразит, иако не би ми било лошо да бидам:icon_mrgr::drk:
Да да леле ете трчаат да ти ја земат државата, истата таа држава која партијата што ја поддржуваш ја упропасти. Немаат други мисли туку како да им ја земат државата на каурите, со таа мисла легнуваат и со таа се будат. Каков прост народ цц, па уште јаки силни, ау ја бранеле тие државата. Море мрш бе, не 200 илјади, 500 илјади треба да бидат избркани од работа па да ви дојде памет.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.156
Поени од реакции
3.388
Реков ДУИ не може да биде заедно со СДС.
Ако тоа се случи ќе треба да им биде простен криминалот на ДУИ во кој учествуваа во изминатите 10 години или ќе треба сами да се стават себеси во затвор.
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: па они немаат проблем со криминалот на ДУИ :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

нели гледаш дека цимолат зошто се дал мандатот на Грујо, требало прво на Зајакот он требало да ја формира владата, а влада без ДУИ може да направи само ВМРО, но останатите партии кажаа дека не го сакале ВМРО.[DOUBLEPOST=1484407732][/DOUBLEPOST]
Да да леле ете трчаат да ти ја земат државата, истата таа држава која партијата што ја поддржуваш ја упропасти. Немаат други мисли туку како да им ја земат државата на каурите, со таа мисла легнуваат и со таа се будат. Каков прост народ цц, па уште јаки силни, ау ја бранеле тие државата. Море мрш бе, не 200 илјади, 500 илјади треба да бидат избркани од работа па да ви дојде памет.
Неќат, они неќат да си зборуваат само на албански, неќат да си се прекрстиме во Илирида, немаат проблем со нас, ние сме кривите, сега сфаќам што збореше Зајко.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
:pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos::pos: па они немаат проблем со криминалот на ДУИ :pos::pos::pos::pos::pos::pos:

нели гледаш дека цимолат зошто се дал мандатот на Грујо, требало прво на Зајакот он требало да ја формира владата, а влада без ДУИ може да направи само ВМРО, но останатите партии кажаа дека не го сакале ВМРО.[DOUBLEPOST=1484407732][/DOUBLEPOST]
Неќат, они неќат да си зборуваат само на албански, неќат да си се прекрстиме во Илирида, немаат проблем со нас, ние сме кривите, сега сфаќам што збореше Зајко.
Па сигурно, и за лицата грди се пронајдовте нели? Знам дека да.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom