Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Во моментов, не може помалку да ми е гајле за нивните глупави желби кои си ги повторуваат во секоја предизборна кампања за ловење на гласови.
Тука нема компромис а и не верувам дека ќе има во скоро време..
Незнам дали ти кажале ама изборите завршија а со нив и предизборната кампања за собирање на гласови.
Ако нема компромис тогаш што би следувало ? Тие ги отворија картите и цел албански блок здружно и сложно си направија платформа и ни ја тупнаја на маса. Сега и да си решил да ја игнорираш желбата на над 650000 гласачи тогаш треба да бидиш спремен на нешто друго. Јас лично немам намера да одам против вољата на мнозинството граѓани , за тебе незнам.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
како дел од голема Блгарије одма сме и во Нато и во ЕУ, ( а има тука повеќе со блгарски пасош отколку албанци )... па и голема Грција ќе ја признае мкд националноста, само треба да научиме грчки ... не е потешко од учење албански, а не треба су-нет да праиш ...
Остај бугарите, тие се покварени и велат дека не постоиме како народ и нација, Албанците барем не признаваат како народ

W

wicked_1

Гостин
Незнам дали ти кажале ама изборите завршија а со нив и предизборната кампања за собирање на гласови.
Ако нема компромис тогаш што би следувало ? Тие ги отворија картите и цел албански блок здружно и сложно си направија платформа и ни ја тупнаја на маса. Сега и да си решил да ја игнорираш желбата на над 650000 гласачи тогаш треба да бидиш спремен на нешто друго. Јас лично немам намера да одам против вољата на мнозинството граѓани , за тебе незнам.
Платформата нивна е таа една иста веќе подолго време, и од неа губат гласови и електоратот им се растура.
До наредниве за некој месец што се уште толку гласови ќе изгубат, тогаш ќе има нови платформи, говори, маршеви што е позната практика каква што имаше претходно ама не се сеќаваш мал си.

Мене нормално ме интересира што со нефункционалнава држава која неколку луѓе си ја претворија во феудален посед, како да се ослободиме од тие кои и на хартија се закануваат дека ќе го укинат специјалното обвинителство во кое сите ние гледаме можност за разврска за криминалите.

V

viktora

Гостин
Од каде си ти сигурен дека сите тие гласале баш за таа платформа?Дали тие гласа се дадени само за една партија?Ти како рачунаш ВМРО од една страна и сите останати од друга страна а?Не биди смешен.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
А мајданот, а украинското, а борците кои ќе ја бранат државата од албанските орди, за пуста власт ќе се напучите како што треба и не една десет платформи ќе прифатите само Скопје кец да остане во контрола.

Алас, шо викаше еден празноглавец на времето тука на форумот.
Зошто некој би ја бранел државата од албанските орди кога според последните избори 650000 гласачи воопшто немаат проблем со тоа, од кој најголем број се Македонци. Ај тоа да беа само барања на Албанците ќе речевме и така и така, но кога толкав број на Македонци сметаат дека нема потреба од бранење туку напротив тоа се легални барања и потреби на вториот државотворен народ зошто некој воопшто би се борел и против кој? Македонци и Албанци против Македонци ?

V

viktora

Гостин
vecer.mk/makedonija/skandal-sveshtenik-na-mpc-od-ohrid-sluzhel-golemobugarska-panihida

Гарант и ова го одобруваат.Нели мора да се ќути за да не се покаже грдото лице на македонецот.А и не може Али да е крив,Каракачанов да е крив нели онда проблемот е во македонецот и неговиот грд сурат така?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Од каде си ти сигурен дека сите тие гласале баш за таа платформа?Дали тие гласа се дадени само за една партија?Ти како рачунаш ВМРО од една страна и сите останати од друга страна а?Не биди смешен.
Така кажа ДИК. Така си кажа СДСМ во предизборната програма, така си кажаја Албанците вчера. Е сега некој можи гласал за инает, некој на грешка, некој појма немам од што но во крајниот резултат нема објаснување кој од какви побуди гласал туку што заокружил. Помина рокот за жалби и приказни ама јас не мислев така, јас за друго ги гласав. Сите имаја прилика да се информираат во предизборието кој што нуди, си отидоа на избори и си заокружија тоа што си заокружија. Толку.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Да резумираме во последните недели што се деси.
- Прво србскиот министар за надворешни вели - направивме грешен потек, кога признахме РМ под уставното име. Дали е случаен терминот...силно се сомневам.
- Собират се албанските партии от собранието во Тирана. Што барат тамо...никоj не праша. Со какви очи одат тамо да се договарат ...исто никоj не ги праша. Направили средба со Рама...,а македонското Министерство за надворешни каде спи да изпрати протесна нота за вмешуване на Рама во внатрешните работи на суверена држава? Каде са македонските служби? Спиjaт.
- Излегуват со jaсна декларациja албанскиот блок. Како слон во стакларска продавница и тоа на Божик.

Македонскиот блок се уште сериозно молчи и не може да поверува што му се деси. Миленко предлага аутопии, наместо да зборува за широка влада и изолиране на албанскиот фактор во моментот за да зачува државата. Тетка Мирка, наjголемата комунарка е во шок и на памет не j иде да каже што се дешава,а и нема наредба от мАсква, Jaнко, Латас - во шок, левица во шок.

Широка и влада и попис,ако се бара спасуване от таа состоjба и продолжуване на целиот мандат на една таква влада.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
ОК, не е неочекувано заради снегот и мразот да не си ја добил дневната доза, што ти ја препишале у Демир Хисар.
Викаш?
А што очекуваш дека ке се случи деновиве?

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
vecer.mk/makedonija/skandal-sveshtenik-na-mpc-od-ohrid-sluzhel-golemobugarska-panihida

Гарант и ова го одобруваат.Нели мора да се ќути за да не се покаже грдото лице на македонецот.А и не може Али да е крив,Каракачанов да е крив нели онда проблемот е во македонецот и неговиот грд сурат така?
А проблемот е во панахида на христиjaни?

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
како дел од голема Блгарије одма сме и во Нато и во ЕУ, ( а има тука повеќе со блгарски пасош отколку албанци )... па и голема Грција ќе ја признае мкд националноста, само треба да научиме грчки ... не е потешко од учење албански, а не треба су-нет да праиш ...
.. ништо од тоа нема, се се тоа зае*анции да бидеме само маша и тест полигон за рчкање во Србија...
..у сите тие ГОЛЕМИ варијанти нит у еу нит у нато ќе биднеме, туку само на некој ГОЛЕМ кур натакнати. Па сеа како кој си милува... иако некако ми се гледа париве на сорос кои се истураат, даваат плод.., педераана се намножија .., ко пекинезери наоколу.... :) :) Неможеш чекор да направиш , а да не нагазиш некое нивно говно...

V

viktora

Гостин
Така кажа ДИК. Така си кажа СДСМ во предизборната програма, така си кажаја Албанците вчера. Е сега некој можи гласал за инает, некој на грешка, некој појма немам од што но во крајниот резултат нема објаснување кој од какви побуди гласал туку што заокружил. Помина рокот за жалби и приказни ама јас не мислев така, јас за друго ги гласав. Сите имаја прилика да се информираат во предизборието кој што нуди, си отидоа на избори и си заокружија тоа што си заокружија. Толку.
Што кажа ДИК?Дека 600.000 гласа добила една партија?Дека сите што не гласале за ВМРО гласале против ВМРО и за некоја платформа?Колку што памтам потписниците на таа платформа имаат вкупно 13-14 пратеника од над 120 пратеника во собрание?Кое мнозинство жити се.Дај молим те не биди смешен.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Платформата нивна е таа една иста веќе подолго време, и од неа губат гласови и електоратот им се растура.
До наредниве за некој месец што се уште толку гласови ќе изгубат, тогаш ќе има нови платформи, говори, маршеви што е позната практика каква што имаше претходно ама не се сеќаваш мал си.

Мене нормално ме интересира што со нефункционалнава држава која неколку луѓе си ја претворија во феудален посед, како да се ослободиме од тие кои и на хартија се закануваат дека ќе го укинат специјалното обвинителство во кое сите ние гледаме можност за разврска за криминалите.
Ајде јас сум мал и појма немам. Би можел ти вака во кратки црти како постар и позрел да напишеш што според тебе би се случувало во наредните месеци.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Викаш?
А што очекуваш дека ке се случи деновиве?
..незнам што мисли Лордот Дондарион, ама јас некако мирисам дека Грујо ќе добие мандат утре и ќе го растега и натега до задњи ден, па ќе го врати, за да сдсм праи влада, која нема да ја направи, па дуи ќе добие шанса да се порадува, но која не ќе може да ја реализира....паааа после некој месец, со Бога напред.... нови избори...:) :) :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom