Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Uste ne mi e jasno kako moze nekoj da go glasa crpnatiot i taa negovata kriminal-komunjarska horda. Grujo demek kradel, a ovoj crpnatiot vece od zatvor go izvadile namesto bel den da ne vidi veke. Ako vece ste protiv grujo seedno opravdano ili ne, zosto ne ste glasale za ldp ili onaa kkp na pavle. Abe pistol na glava da mi stavat onie prodadeni kurtoni ne bi gi glasal. Pred nos vi ja prodavaat drzavata i idninata na vasite pokolenija a vie za niv da glasate. Pateticno.

G

Goldie

Гостин
Читни го рамковниот устав...

Sent from my MI 5s using Tapatalk
Go znam. Koga ke padnat Albancite pod 20% nasiot premier Gruevski ke osvoi na izbori sam 63 pratenici i ke go ukine ramkovniot dogovor, pri sto namesto Albanci da se vrabotuvaat po administracija ke se vrabotat uste nasi zasluzni partiski clenovi kako voeniot veteran (taka si imase napisano na tviter vo biod o pred nekoe vreme a kursum nema videno) Filip Petrovski i slicni kako nego

Koga ke se ukine ramkovniot dogovor po default ke se pokacat platite, ke se namali kriminalot, sudstvoto ke bide bez politicko vlijanie, nema da se gradat megalomanski proekti i sl
Apsolutno se soglasuvam so tebe deka Albancite ni se najgolem problem inaku do sega ke bevme Svajcarija na Balkanot, ne za dzabe sme n1 na duing biznis

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Go znam. Koga ke padnat Albancite pod 20% nasiot premier Gruevski ke osvoi na izbori sam 63 pratenici i ke go ukine ramkovniot dogovor, pri sto namesto Albanci da se vrabotuvaat po administracija ke se vrabotat uste nasi zasluzni partiski clenovi kako voeniot veteran (taka si imase napisano na tviter vo biod o pred nekoe vreme a kursum nema videno) Filip Petrovski i slicni kako nego

Koga ke se ukine ramkovniot dogovor po default ke se pokacat platite, ke se namali kriminalot, sudstvoto ke bide bez politicko vlijanie, nema da se gradat megalomanski proekti i sl
Apsolutno se soglasuvam so tebe deka Albancite ni se najgolem problem inaku do sega ke bevme Svajcarija na Balkanot, ne za dzabe sme n1 na duing biznis
Си читал али ништо не си разбрал...

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
Tie so gi glasaa prodadenite, a i site ostanati so glasaa, znaci edno da vi e jasno, ovaka stojat rabotite. Koj i da e i da dojde na vlast ke krade, ke zaposluva partiski vojnici, i ke deli tenderi. Znaci ova e default povrzano so dobivanje na vlast, ne samo vo Makedonija ova sekade e kako da kazam od boga dadeno pravo. Vlast = kradenje. E sega, site treba da trgnete od ovaa konstatacija, pa ponatamu dobro da razmislite kogo i zosto go glasate.

D

Darko_ufo

Гостин
А нешто да не се шушка дека 20-тина пратеници на ДПНЕ ќе се отецпат од Грујо и ќе се спојат со СДСМ за да има Македонски мнозинство? Или грешка сум? Се вика дека Грујо ќе одел јабана... Ама може грешно сум слушнал по градов.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
А нешто да не се шушка дека 20-тина пратеници на ДПНЕ ќе се отецпат од Грујо и ќе се спојат со СДСМ за да има Македонски мнозинство? Или грешка сум? Се вика дека Грујо ќе одел јабана... Ама може грешно сум слушнал по градов.
Не е точно, Грујо со Љубе коалиција ќе прави. Мислам дека се е решено тука, се чека уште да биде официјално па да го бркаме Зајко.

Член од
30 мај 2012
Мислења
5.027
Поени од реакции
2.889
SDS odamna ne e makedonska partija. Ostanuva uste da vidime koj od prodadenite prv ke prai sunet. Helsinski ke ja sponzorira slavata.[DOUBLEPOST=1483823415][/DOUBLEPOST]
【★】НЕ за ФЕДЕРАЛИЗАЦИЈА И КАНТОНИЗАЦИЈА!
НЕ за ЕУ!
НЕ за КОМУЊАРИ
НЕ за ПЕДЕРИ
НЕ за ЛЕЗБЕЈКИ
НЕ за Албанци
НЕ за СОРОСПИИ
НЕ за ИНДИЈАНЦИ
НЕ за ХУЛИГАНИ
НЕ за ПРЕДАВНИЦИ
НЕ за ЦРПНАТИ
НЕ за ЦИГАНИШТА
НЕ за ШПИОНИ
НЕ за ПЕТТОКОЛОНАШИ
НЕ за ПЛАТЕНИЦИ
НЕ за СОРОС!
НЕ за НЕВЛАДИНИ ОРГАНИЗАЦИИ!
НЕ за ЧОВЕКОВИ ПРАВА!
НЕ за ДЕМОКРАТИЈА! 【★】

Да живее 【★】ВЕМЕРО-ДЕПЕМЕНЕ, ДО ГРОП! 【★】
и ТРАВА да ПАСАМ ЗА ВЕМЕРО ЌЕ ГЛАСАМ!!!!
Koga ke resi cicko sem da ja oprai s.koreja ke te predlagame za vo prvite redovi. Imas potencijal. Si zasluzuvas pokacuvanje na platata.

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.861
Заедничката декларација на Албанците најмногу им брка работа на ДУИ и ДПМНЕ. Се гледа колку се политички неписмени и аматери лидерите на Беса и Алијанса на Албанците, бидејќи заедничка декларација и обединување на албанските партии му одговараше само на Ахмети за да се испере од крахот на овие избори.

Не само тоа, туку човекот се претстави како лидер кој ги собира албанските лидери на една маса и постигна заеднички договор. Како нокаут денеска самостојно ја презентираа заедничката декларација.

Што би рекле во маалски муабет "ги тепаше на искуство".

Со ваква декларација ќе биде тешко да се формира влада со која било македонска партија, што значи дека за брзо би имале пак избори на кои поверојатно би се гласало на етничка и националистичка основа. Тука ќе поентираат ДУИ и Дпмне. Ќе ги палат народните маси со национализми ветер и магла, едниве ќе се бореле за поголеми права, другиве ќе ја бранеле државата од албанците, ќе се користи истата реторика како последниве десет години со други зборови леб и игри.

Ќе видиме од понеделник. Мене ми изгледа дека нема да се формира Влада.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.868
Поени од реакции
23.264
Заедничката декларација на Албанците најмногу им брка работа на ДУИ и ДПМНЕ. Се гледа колку се политички неписмени и аматери лидерите на Беса и Алијанса на Албанците, бидејќи заедничка декларација и обединување на албанските партии му одговараше само на Ахмети за да се испере од крахот на овие избори.

Не само тоа, туку човекот се претстави како лидер кој ги собира албанските лидери на една маса и постигна заеднички договор. Како нокаут денеска самостојно ја презентираа заедничката декларација.

Што би рекле во маалски муабет "ги тепаше на искуство".

Со ваква декларација ќе биде тешко да се формира влада со која било македонска партија, што значи дека за брзо би имале пак избори на кои поверојатно би се гласало на етничка и националистичка основа. Тука ќе поентираат ДУИ и Дпмне. Ќе ги палат народните маси со национализми ветер и магла, едниве ќе се бореле за поголеми права, другиве ќе ја бранеле државата од албанците, ќе се користи истата реторика како последниве десет години со други зборови леб и игри.

Ќе видиме од понеделник. Мене ми изгледа дека нема да се формира Влада.
А ако формира СДСМ на пример како би ти изгледало тогаш?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom