Ф
Флеш
Гостин
Дај постирај слика и англискиот назив за оваа птицаЈас би калуѓерица
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Дај постирај слика и англискиот назив за оваа птицаЈас би калуѓерица
Прегледај го приврзокот 163012 Monk parakeet...синиот е најдобар..инаку многу се гласни и паметни
Ги има ама се ретки..во Србија одат од 100 евра па нагоре..во Мк не знам колку би биле[DOUBLEPOST=1483724339][/DOUBLEPOST]Најдов пар Калуѓерици во Скопје..450 евра бараГи има овие кај нас? По колку можат да се купат?
Ова би било добар бизнис ем мерак, да одледуваш такви. ИНаку јас би александар мал да имав финансии за него, а и какату ама за него немам ни финансии ни време толку тој ко дете треба да го чуваш. Ме нервираат тигрициве мои оти се дивурии. Све се ок темпераментни , ама ич немаат поврзаност. Згрешив што цело време се надвор на слобода. Ко газди се што си сакаа тоа прават. Ја стварно не знам како ги припиомувате...Ги има ама се ретки..во Србија одат од 100 евра па нагоре..во Мк не знам колку би биле[DOUBLEPOST=1483724339][/DOUBLEPOST]Најдов пар Калуѓерици во Скопје..450 евра бара![]()
Мојава нимфа е цел ден пуштена на отворено,претежно седи на 2~3 места,кафез или кај столот што е до кафезот блиску и кај она како сталажа една за книги слични и седи цел ден така,дојде 22 саат,се прибира во кафез и полу го покривам со ќебе одозгора кафезот и спие.Тоа е една работа што ми се допаѓа кај него,мирен е.Не шантра многу на места,ама затоа сере јебигаОва би било добар бизнис ем мерак, да одледуваш такви. ИНаку јас би александар мал да имав финансии за него, а и какату ама за него немам ни финансии ни време толку тој ко дете треба да го чуваш. Ме нервираат тигрициве мои оти се дивурии. Све се ок темпераментни , ама ич немаат поврзаност. Згрешив што цело време се надвор на слобода. Ко газди се што си сакаа тоа прават. Ја стварно не знам како ги припиомувате...
И машкиот мој беше таков, мислев дека е во депресија, му ја купив каракоџула и таа го расипа. Боже колку е лоша и расипана. Научи сама да го отвора вратничето и да излегува на сабајле. Се довикува со врапцине на пенџере. Сега седат на плакар до пенџере и кога е за серење не серат на плакар туку на кревет долу онака за инат!Мојава нимфа е цел ден пуштена на отворено,претежно седи на 2~3 места,кафез или кај столот што е до кафезот блиску и кај она како сталажа една за книги слични и седи цел ден така,дојде 22 саат,се прибира во кафез и полу го покривам со ќебе одозгора кафезот и спие.Тоа е една работа што ми се допаѓа кај него,мирен е.Не шантра многу на места,ама затоа сере јебига![]()
Е таков ми треба некој спанко ко менеЈас кога ги чував тигриците дома, а имав 5 ,цело време беа пуштени..обично седеа на 2-3 места..или над кафез или на полицата блиску кафезот или 80 проценти од времето внатре во кафез..единствено што ми пречеше кај нив беше што стануваа многу рано и урлаа..
Сега розенколисот што го имам дома е златно пиле...цел ден седи до мене на маса..си седи над кафез или над монитор и кога сака да си игра се качува и на мене..ме бендисува тоа што додека не станам јас од сабајле него глас не му се слуша..го обожавам
So kamilica zatri vecer I utreДечки, несекајќи го доправ за окцето со рака, а претходно јадев портокал и почна многу да се чеша. Го напрскав со вода, му пројде чешањето и еве го одмара. Дали има причина за грижа?
Еве го сега е добар, пее, и му исчезна црвенилото. Едвај го фатив за да го измијам, најверојатно мислеше дека сакам да го повредам. Сега малку ми се лути, ама ми свири.So kamilica zatri vecer I utre![]()
Svari edna kesicka so malku Voda I ostavi da otstoi. Posle mackaj