Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.634
Поени од реакции
31.847
Утре Youth на Телма, во 19h.

Можи репете да се напрај.

H

HoT IcE

Гостин
Другарче со кое заедно кисневме на АЦ игрите и воедно е сто пати поголем фан од мене на целата франшиза е апла разочаран од филмот, ме плаши.:cautious:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.757
Поени од реакции
52.724
Другарче со кое заедно кисневме на АЦ игрите и воедно е сто пати поголем фан од мене на целата франшиза е апла разочаран од филмот, ме плаши.:cautious:
Среќа јас го очекував ова, па можда и позитивно ќе ме изненади на крај :icon_mrgr:

H

HoT IcE

Гостин
Среќа јас го очекував ова, па можда и позитивно ќе ме изненади на крај :icon_mrgr:
Кој знае.
Ја не ни очекувам да се приближи ни блиско до игрите, игрите имаат фантастична приказна и тек на настани и дали ради тоа дека играта е 100+ саати па приказната е до детал разработена и совршенство, во филмот баш тој дел бил страва. Визуелно океј бил. Мое мислење е дека рандом луѓе што не ги играле игрите ќе им легне филмот додека ние „фановите“ да речам кои доаѓаме од светот на игрите ќе бидеме апла разочарани.
И не го сакам трендов што почнаа од игри филмови да прават, богохулење е. Замисли Witcher филм да ми прават, никад нема да го гледам.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Нема никогаш да испадне добар филм базиран на видео-игра, никогаш.

Освен Стрит Фајтер и Мортал Комбат, тоа се тие два филма, врв на Б-продукцијата во 90-тите :cool:

H

HoT IcE

Гостин
Фала богу дека нема затоа и реков дека не ми се свиѓа трендов со правење филмови базирани на игри. Ниеден филм, режисер и глумец нема да ми ја долови атмосферата или приказната од било која Witcher.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.014
Поени од реакции
42.732
Нема никогаш да испадне добар филм базиран на видео-игра, никогаш.

Освен Стрит Фајтер и Мортал Комбат, тоа се тие два филма, врв на Б-продукцијата во 90-тите :cool:
need for speed, tomb rider беа добри филмови

H

HoT IcE

Гостин
need for speed, tomb rider беа добри филмови
Томб Рајдер не би рекол.
НФС не го ни рачунам затоа што не е story driven игра, ниту филм. Онака 4fun се и филмот и играта. Која приказна ти е во најдобрата NFS: Most Wanted? Се тркаш дур не биднеш 1 место.
Збориме за игри како AC, Witcher, Uncharted, WoW нареди која сакаш со комплексен свет, приказна и ликови и секоја со своја специфична атмосфера во кој секој филм паѓа да ја долови.

Член од
13 јануари 2013
Мислења
1.537
Поени од реакции
1.172
Need for speed не беше ништо посебно, а се надевав дека ќе е подобар затоа што де крена hype за него.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Јас за Стрит Фајтер и Мортал комбат сум озбилен, сега зборувам малце од носталгична призма, но јас како дете тие филмови ги имав гледано преку 50-тина пати (на касети ги имав снимено) и ништо не може да ме разубеди дека се добри филмови (за тој жанр и публика).

Но пак, како шо вика @HoT IcE , и тие два се базирани на игри што не се story driven.

Iceboy

Porque somos LOS MEJORES
Член од
23 октомври 2008
Мислења
17.280
Поени од реакции
17.959
Кој знае.
Ја не ни очекувам да се приближи ни блиско до игрите, игрите имаат фантастична приказна и тек на настани и дали ради тоа дека играта е 100+ саати па приказната е до детал разработена и совршенство, во филмот баш тој дел бил страва. Визуелно океј бил. Мое мислење е дека рандом луѓе што не ги играле игрите ќе им легне филмот додека ние „фановите“ да речам кои доаѓаме од светот на игрите ќе бидеме апла разочарани.
И не го сакам трендов што почнаа од игри филмови да прават, богохулење е. Замисли Witcher филм да ми прават, никад нема да го гледам.
Јас никогаш ги немам играно игрите, хаотичен е филмот, кажав и претходно, премногу кратко трае за да се пренесе таа приказна. Тепачките ми се свиѓаа, визуелниот дел беше супер, ама како што кажа и драгонскај погоре со гифот, цел филм си таков, некаде последни 20 минути почнуваш да ги разбираш работите како се уствари. Ама од друга страна ќе прават уште делови, па можеби уште ќе ја разработуваат цела приказна, па како целина ќе биде одлично.

Kajgana Shop

На врв Bottom