Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Вака сеа имам информација . Бев во Средец пред неколку дена да се регистрирам за ЕГН таму од ко го зедов удостоверението за гражданство и жената што работи на шалтер ми спомна дека :
Извод на раѓање ТРЕБА, преведен и легализиран во Бугарија, за тоа ви треба агенција да најдете за превод таму во Софија, има многу карши СДЕБНА ПАЛАТА потрудете се по ќошината и чикмаците. а едно пријателче на форумот рече дека можело и во Амбасада во Битола и Ск да завршат работа со изводот на родени за 20 еура. Уз муабет ми спомнаја дека можеби ќе требало и двајца блгарски сведоци при сликање за лична карта. Е така деца да си имате на ум. поздрав од мене сега за сега
Za slikanje da ne treba i po edna tegla ajvar da nosime???:icon_lol:

Dali nekoj ima broj od Boris Vangelov?
Ako ima nekoj neka mi pisuva vo poraka

Беше сестра ми пред две недели .Какви сведоци само извод ,емб и удостоверениото.Пополни формулар со име .презиме........Пжати во др зграда до нив одма со уплатницата назад и седна ја сликаше.Што се нема да измислат и од игла локомотива прават.Оди си братче какви сведоци какви глупости.Жените на шалтер се прекрасни услуга прекрасна едната е со црвена кратка коса постара др. Е млада девојка.Со среќа нека ти е.Само им е важно да нема грешка во документите т.е изводот со пасошот и емб кој ти го даваат од Средец.
Фала Многу другар за инфото и среќна нова 2017!Која е адресата за сликање точно ја знаеш?

Фала Многу другар за инфото и среќна нова 2017!Која е адресата за сликање точно ја знаеш?
Od centar so taxi nema ni 5 min.prvo vlezi vo taxi pa posle kazi im do kade kratka e relacijata ne te nosat.Nas ne sobraa 10 leva ,na vrakanje se najde eden asolen samo 4 leva ni zema.Odma e do hotel Ramada samo toa kazi ili so navigacija ako odis so sopstveno vozilo.Blagodaram.srekna i na tebe i na site clenovi.

Zakazana sum na intervju na 17 Maj. Koj e redot posle toa t.e . dali e toa resavacki moment za odobruvanje t.e dobivanje na pasos ili ne? I za dete od 13 god. i 6 i 1/2 kakva e postapkata? Blagodaram

Utre treba da odam za Sofija da podignam ukaz.
Nekoj dali odi slucajno da podelime troskovi?
Da spodelam.info Gose Arsov od pocetokot mi sreduvase dokumenti. Coekot e korekten i tocen.

Utre treba da odam za Sofija da podignam ukaz.
Nekoj dali odi slucajno da podelime troskovi?
Da spodelam.info Gose Arsov od pocetokot mi sreduvase dokumenti. Coekot e korekten i tocen.

Дали си со некој стар документ или само со потврда од здружението МБП? И јас сум преку Гоше инаку

Od centar so taxi nema ni 5 min.prvo vlezi vo taxi pa posle kazi im do kade kratka e relacijata ne te nosat.Nas ne sobraa 10 leva ,na vrakanje se najde eden asolen samo 4 leva ni zema.Odma e do hotel Ramada samo toa kazi ili so navigacija ako odis so sopstveno vozilo.Blagodaram.srekna i na tebe i na site clenovi.
Со сопствено возило ќе одам ми треба точната адреса тоа е во општина слатина или на друго место пошто јас сум општина средец и таму ако може објаснување што бараат точно и каде се плаќа.Поздрав

Здраво. Дали ке може некој да постира слика, или да даде линк од слика на Потврда од БККС со статистика? Фала многу

Вака сеа имам информација . Бев во Средец пред неколку дена да се регистрирам за ЕГН таму од ко го зедов удостоверението за гражданство и жената што работи на шалтер ми спомна дека :
Извод на раѓање ТРЕБА, преведен и легализиран во Бугарија, за тоа ви треба агенција да најдете за превод таму во Софија, има многу карши СДЕБНА ПАЛАТА потрудете се по ќошината и чикмаците. а едно пријателче на форумот рече дека можело и во Амбасада во Битола и Ск да завршат работа со изводот на родени за 20 еура. Уз муабет ми спомнаја дека можеби ќе требало и двајца блгарски сведоци при сликање за лична карта. Е така деца да си имате на ум. поздрав од мене сега за сега
Isto i jas bev vo Sredec i taa na salter mi pobara samo na obicno livce da i napisam majka, tatko,braka i sestri ako imam samo da zapise podatoci za familijata, a prv pat slusam deka mora izvodi da se nosat, isto i koga se slikav za licna karta i pasos ne mi pobaraa svedoci, a bas dva pati ja preprasav zenata dali treba svedoci i mi rece deka ne treba

Ima nekoj iskustvo so intervjuto ? Mora da zboris bugarski ili ? I dali se dosta strogi,t.e dali moze da te odbijat dokolku utnes nesto ?
Sigurno deka ke te odbijat ako utnes nesto, a toa obicno e koga ke te prasaat kakva ti e narodnosta, a ti namestao BLGARSKA, da kazes MAKEDONSKA. Koga zboris probaj da zavrtis na nasive dijalekti bliski do blgarskiot jazik. E sega strogi? ??verojatno zavisi kaj kogo ke se padnes.Ete prebaraj po mene, imam pisuvano za intervjuto.[DOUBLEPOST=1483429670][/DOUBLEPOST]
Zakazana sum na intervju na 17 Maj. Koj e redot posle toa t.e . dali e toa resavacki moment za odobruvanje t.e dobivanje na pasos ili ne? I za dete od 13 god. i 6 i 1/2 kakva e postapkata? Blagodaram
Pa se razbira deka e biten moment, za da ne utnes nesto kako "makedonska narodnost" da kazes! Odma ke te odbijat. Ete prebaraj po mojot profil, pisuvav za intervjuto. A za deca i jas prasuvam, moeto e 10 godini, kako odi postapkata ama uste nikoj ne pisal nisto konkretno. Znam deka do 14 godini nemaat intervju, no izgleda roditelite odat na intervju. Ako edniot roditel e so bg pasos a drugiot ne, toj treba da potpise da se slozi.... nesto taka. Ako nekoj znae za deca neka pise

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom