Папагали (општи дискусии)

• Креатор на темата Креатор на темата mRnO
  • Време на започнување Време на започнување
@Scirea
w9wq6t.jpg

Ова е тој класот така ? Го зедов од Пет Шоп и ја прашав таа што продава ми рече, се ставало вака како гранче што е на кафезот сам да си земал папагалот, ми вика не се меша со просото, ама јас му изронив низ просото 2-3 вакви парчиња мали, па малку преѓе јадеше сеа ќе видиме...
Ќе биде подобро

Да ве прашам нешто. Имам папагал, тигрица, женско е, носот и има некоја темно црвено - бела боја. Во последниве месец два приметив дека носот од левата страна и е малку како зголемен. Она малку е по дива, си чука со клунот по кафез, па дури и кога ќе и се доближиш со прст чука со клунот по кафез, па си помислив од тоа нешто да не си го оштетила клунот. Па прашањето ми е дали мислите дека тоа е нормално или можно е и да е некоја болест?

Последно уредено:
Да ве прашам нешто. Имам папагал, тигрица, женско е, носот и има некоја темно црвено - бела боја. Во последниве месец два приметив дека носот од левата страна и е малку како зголемен. Она малку е по дива, си чука со клунот по кафез, па дури и кога ќе и се доближиш со прст чука со клунот по кафез. Па прашањето ми е дали мислите дека тоа е нормално или можно е и да е некоја болест?

Пред некоја недела и мојата го имаше истото или слично, и се зголеми едната страна (како надуено личеше), лично мислам дека е некоја болест, и зголемив доза на витамини, за една недела се врати во нормала.

Пред некоја недела и мојата го имаше истото или слично, и се зголеми едната страна (како надуено личеше), лично мислам дека е некоја болест, и зголемив доза на витамини, за една недела се врати во нормала.
Мене најпрво ми беше чудно што на почетокот кога беше помала постојано и се менуваше бојата на носот, еден период бел, еден период розев, а сега темно црвен/бордо со бело, но веројатно тоа е нормално, затоа што додека се оформи и порасне, бојата ја добива својата постојана состојба со што се разликува папагалот дали е машко или женско. Но за разлика од папагалот кој порано го чував, на овој папагал носот му е некако сув. Иначе во последниве месец два носот и е како на сликата подоле, со што ме загрижува да не е некоја болест.

папагал нос.JPG

Мене најпрво ми беше чудно што на почетокот кога беше помала постојано и се менуваше бојата на носот, еден период бел, еден период розев, а сега темно црвен/бордо со бело, но веројатно тоа е нормално, затоа што додека се оформи и порасне, бојата ја добива својата постојана состојба со што се разликува папагалот дали е машко или женско. Но за разлика од папагалот кој порано го чував, на овој папагал носот му е некако сув. Иначе во последниве месец два носот и е како на сликата подоле, со што ме загрижува да не е некоја болест.

Прегледај го приврзокот 162817

Бојата на носот е нормално да се менува, пушти слика, сега најверојатно е женка спремна за парење според бојата што ја кажуваш. [emoji5]

За другово што и е испакнато, можно да е и од самата фаза, меѓутоа можеш да и дозираш од неделните витамини во вода што се ставаат, и да и додадеш витамин за подобро варење
на храната (песокот ти е ова).

Кај тигриците, обично нарушување на здравјето може да се примети по изметот, дали сменил боја, дали е течен итн. Провери дали ќе забележиш разлика.

@gjoko-mkd
Ме предупреди а не те послушав ! Ебаде абдалот шо сум !
Јас дома испадна дека чувам нешто полошо од љубоморна жена која дознала дека имаш афери со љубовници , која умеѓувреме е у период и истиов ден си заборавил дека и е роденден !
Буквално беше тоа затишје пред бура! Вчера почна да ми доаѓа на рака и да ме следи, да пишти и да ми јаде од рака. Ама беше све со мера. Кафезот го држам отворен. Сабаље станав и тој на јорган ми дошоли ми пишти ја не можам да трпам тој звук ме оглуши ! После, го оставам у соба, дека на вратата горе имаме стакло проѕирно почна да се мава у стаклото за да излезе. Ме следи буквално сегде и кога излегов мајка ми ми вели дека иако го покрила џабе пиштел цел ден. Имаме комшика стара, била вознемирена од пиштењето! Па поднела жалба до претседателот на зградата, човек кој многу го неќам и тој мене! Јбг.....

Ок дечки, жалам што ова го пишувам и изгледа ко филм. Ама пискаливиот денес заврши мртов. Татко ми не можел да го истрпи и го сотрил. Го мавнал со рака овој ПРАААС од прозор и не можел више да летне. На глава им се качил не можел да преспие од трета смена заради него и го сотри. Си велам, боље сеа вака, тишина.....
ЗЛАТНА НИМФА, се согласивме цела фамилија ! Џабе ја кудевме дека пишти, коа имало нешто полошо од неа 500 пута !

Ако е така тогаш сменете си милениче, земете риби ете ѕие не врескаат... Греота е ради пиштење да утепаш животинче, за се си има лек, само треба трпение да се има, не е финтата да го осакатиш пилето ради немање мир во куќа.

Стварно жалосно... Уживајте сеа во тишината

Ако е така тогаш сменете си милениче, земете риби ете ѕие не врескаат... Греота е ради пиштење да утепаш животинче, за се си има лек, само треба трпение да се има, не е финтата да го осакатиш пилето ради немање мир во куќа.

Стварно жалосно... Уживајте сеа во тишината
Имаме дома и риби и желки и хамстер и две мачки и две кучиња и нимфа.
Секако не се согласив со тоа што го удрил ама немал намера да го убие. А овој премногу кревок испаднал. Стварно ми е жал ама барем ми е поука више да не се канам да чувам розенколис ! Мада, кога беше со мене беше мирен, ама кога ме нема последните 3 дена попиздувал..... а гласот буши уши на птициве

Ок дечки, жалам што ова го пишувам и изгледа ко филм. Ама пискаливиот денес заврши мртов. Татко ми не можел да го истрпи и го сотрил. Го мавнал со рака овој ПРАААС од прозор и не можел више да летне. На глава им се качил не можел да преспие од трета смена заради него и го сотри. Си велам, боље сеа вака, тишина.....
ЗЛАТНА НИМФА, се согласивме цела фамилија ! Џабе ја кудевме дека пишти, коа имало нешто полошо од неа 500 пута !
Ц ц ц

Ne trebalo da go tepa....odnesi go vo prodavnica kako poklon

Ништо не го спасивме тигричето :(
Сабајле ми умре, почна да си јадеше по малку и храна и од класот, а во водата му имав ставено и парацетамол, највероватно беше прехладено нешто, ама чудна работа дома ги чувам во соба каде има греење на дрва...
Изгледа требаше од тој антибиотокот во водата да се стави :place:

Ништо не го спасивме тигричето :(
Сабајле ми умре, почна да си јадеше по малку и храна и од класот, а во водата му имав ставено и парацетамол, највероватно беше прехладено нешто, ама чудна работа дома ги чувам во соба каде има греење на дрва...
Изгледа требаше од тој антибиотокот во водата да се стави :place:
Требаше со цевче со сила да му дадеш..од првиот третман одма ќе беше по живо..со 6 третмани ќе беше излечено..тоа е ќе знаеш за следниот пат..жалам за загубата

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom