Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Деца, не се склдисвајте, соросевиот ученик, нашиот прецедник излезе на тв и ни го кажа филмот. Цитирам едно внуче од Баиро, БТ: `Овај прецедник треба да ги врати сите пари до банка, со кои го плаќаме за сите овје години дур го тинка на водно, ама со камата...`

Бај д уеј, кај е пастирот овие дена? Слави победата? Апчињата не се погодија, терапијата?
Оти овие од сдс слават по кафани за нова година а овие од вмро ко задумани ми се денојве?
Живот пише романе
Па кога прекинале СДС да слават? Од 2006 навака си слават и си го живеат животот.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Dali toa znaci sekoj sto brani abolicirani lideri treba da nema pravo na zbor? Posto ednive se abolicirani i se krijat po ambasadi a za drugite ima samo obvinenija koj se do nigde sega za sega.
Еј кано па што се замислуваш ти? Како му се обраќаш на супериорниот имагинарен човек и виртуелна морална величина?[DOUBLEPOST=1483014549][/DOUBLEPOST]
Кажи му го тоа на политико и други новинари шо јадеа ќотеци. На кој не му бранат да се изјасни, на Латас?
Кои се тие други новинари што јаделе ќотек и што направи Оливер Спасовски да ги разоткрие напаѓачите? Политико толку навреди има искажано што треба цел тим од 100 инспектори да работи со месеци на разоткривање на сторителите пошто цела власт, пола опозиција и четврт политички незаинтересирани 9политички) граѓани имаат мотиви да го тепаат.

kano

Farang
Член од
27 ноември 2014
Мислења
13.494
Поени од реакции
24.740
Кажи му го тоа на политико и други новинари шо јадеа ќотеци. На кој не му бранат да се изјасни, на Латас?

Ama pak pisuvaat i izlegoa nivnite storii. Ima cel kup poratli, televizii i sto ti ne. Duri i gebelsova agencija za kazni i cenzura vi dozvolija. Sto sakas poveke? Tramp 10% od toa nemase pa pobedi na kraj.

M

macgowan

Гостин
Па кога прекинале СДС да слават? Од 2006 навака си слават и си го живеат животот.
Да бе, и јас тоа велам. Тие се на власт бе чоек. Тие стално слават, башка зајко е сто години на власт(локална) и сега ко подмладен ми изгледа, ко подослабен а се пичлеми појќе од бранко ко беше во топ форма. Ме плаши. Сорос, и тој.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Се јавија психопатите.
без паника, ги имало во сите времиња и облици отсекогаш. Јас бар имам скоро век искуство со нив и стекнав и некоја вештина во нивно требење. Неможат да пркнат, почнуат да трокираат баљезгаат глупости од кои и нивните ментори се срамат и полека се топат у ништо, за да по некое време се појават во друг облик и ник...На жалост суровината од кои се направени е вечна, ист материјал како глупоќата :) :) :) :)

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Да бе, и јас тоа велам. Тие се на власт бе чоек. Тие стално слават, башка зајко е сто години на власт(локална) и сега ко подмладен ми изгледа, ко подослабен а се пичлеми појќе од бранко ко беше во топ форма. Ме плаши. Сорос, и тој.
Ич да не ми се плашиш, иде ЖИВОТОТ на Заев.[DOUBLEPOST=1483015280][/DOUBLEPOST]
без паника, ги имало во сите времиња и облици отсекогаш. Јас бар имам скоро век искуство со нив и стекнав и некоја вештина во нивно требење. Неможат да пркнат, почнуат да трокираат баљезгаат глупости од кои и нивните ментори се срамат и полека се топат у ништо, за да по некое време се појават во друг облик и ник...На жалост суровината од кои се направени е вечна, ист материјал како глупоќата :) :) :) :)
А бе нема паника ама темава може во психологија да се префрли слободно и таму нека си продужи. Јас имав впечаток дека е отворена со друга цел.

M

macgowan

Гостин
Комунистите се неуништиви. Џабе е се. Resistance is futile.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Кои се тие други новинари што јаделе ќотек и што направи Оливер Спасовски да ги разоткрие напаѓачите? Политико толку навреди има искажано што треба цел тим од 100 инспектори да работи со месеци на разоткривање на сторителите пошто цела власт, пола опозиција и четврт политички незаинтересирани 9политички) граѓани имаат мотиви да го тепаат.
Пред два месеци тепаа пред УБК новинар на Телма. Стаменковски во 2015та. Денесовски претепан. Имаше и други. Многу може да направи во МВРО. (y)
Да, да. Спонтано го имаат тепано а полицијата трага по сторителите кои засега се непознати. :icon_lol:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.278
A бе стока народ, нарочно се преправаат и глумат дека тешко и мизерно живеат само да ја нервираат владата на република Македонија на чело со господинот Никола Груевски

S

silmarillion

Гостин
Работи егото кога нема да ти даде 11ти пут по ред :))) е работи ама ако за памет за другпут.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
....не заебаај..,тоа сами си ги аранжираат со договор заради набивање на слава и имиџ. Зар со цел памет мислиш , ако некој сака саглам да го "затепа" еден политико , тој после тоа ќе може да мисли, да оди.... па уште и да се слика со модриците??? Ова само покажуе дека со лажен идиот на социјализмот, да беше вистински ќе знаеше како тоа оди и немаше да тресеш вакви наивни мисли....:) :) :) Ќотеци.... јеботе благи бог кои се детски муабети.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Сметам дека форумското раководство е премногу благо кон ваквите лушпи полни со гомна, кои и мајка си би ја продале за бедна надокнада, најчесто изразена во ветувања.
Мене оваа безмозочна војска од хиени која лае само со навреди не ми е за изненадување што ја има. Тој е материјалот од кој дпне е формиран и егзистира низ овие години од осамостојувањето наваму - нешколувани, неизживеани дивјаци со кои не можеш ни со добро ни со лошо да се разбереш. Добро беше што во овие избори на тој „македонски“ ИСИС-материјал од дијаспората му се оневозможи да го артикулира гласот преку пратеници. Си го заслужија исклучувањето од политичкиот живот со самиот факт што се неспособни и таму каде што живеат да просперираат, а камо ли да придонесат нешто добро за оваа земја во странство.
Е што се однесува до овие домашниве, треба прво преку СЈО во наредниов период да се допре до најнискиот ешалон десетари, кои ги мобилизира овие едноклеточни организми и целосно да им се растури тој коруптивно-клиентилистички механизам преку кој им се фрлаа трошки, а за возврат фамилијата добиваше ваква безрезервна, кучешка поддршка од нив. Малку ќе им треба да заборават кој лопов до вчера им фрлал храна, ама нема преку ноќ да им дојде памет. Треба понатаму многу да се работи на едукација и интеграција во нормално општество на овие членови на примитивна заедница, кои ги имаме повеќе од потребно.

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Ama pak pisuvaat i izlegoa nivnite storii. Ima cel kup poratli, televizii i sto ti ne. Duri i gebelsova agencija za kazni i cenzura vi dozvolija. Sto sakas poveke? Tramp 10% od toa nemase pa pobedi na kraj.
Гебелсова агенција. :icon_lol: Ај што сте сите затуцани во едноумие, али и истиот речник го имате.
Па што сакаш да праат коа владее комплетен медиумски мрак? Што сакаш коа власта ти филтрира што ќе дознаеш а што не? Нема врска што 10 години еден човек одлучува шо ќе се збори на најголемите телевизии? Монголоидот Латас од новинарска плата напраи палата/зоолошка во Зелениково. :zver:[DOUBLEPOST=1483016073][/DOUBLEPOST]
....не заебаај..,тоа сами си ги аранжираат со договор заради набивање на слава и имиџ. Зар со цел памет мислиш , ако некој сака саглам да го "затепа" еден политико , тој после тоа ќе може да мисли, да оди.... па уште и да се слика со модриците??? Ова само покажуе дека со лажен идиот на социјализмот, да беше вистински ќе знаеше како тоа оди и немаше да тресеш вакви наивни мисли....:) :) :) Ќотеци.... јеботе благи бог кои се детски муабети.
Новинари сами аранжирале да ги тепаат. :pos:
Да, затоа заврши Стаменковски на операција. Се фрлаше по скали. И го изгуби детето. И Луј Давид никогаш не му прости. А да продолжиш да се натегаш со Војо за скаламеријата?

Член од
28 декември 2011
Мислења
4.371
Поени од реакции
6.208
Не можеш многу да го повредиш на темава.
Идол му е четникот. Мастурбирал на Ивона, а овој ја буфта истата - значи швалериште, пун е камен, на „п матер“ е со екс-премиерот - идол од арканов калибар - уберсељандура. Сигурно има постер од него над кревет. Прераскажува латасови монолози од дневникот во своите постови.
Добар идол. Универзитетски професор. :icon_lol:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom