Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Ај не сери, барем накај вас таму се е средено, во факинг куманово ви изградил кеј....
Сега рингшпил нема, ама и тоа ќе га биде....
Тој дома на татка ти и на мајку ти ке им кажеш не сери..
Кеј направија

Sent from my MI 5s using Tapatalk

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Џабе филозофирате пишман аџии, џабе.

Многу работи треба да се сменат - почнувајќи од себе (едукација и крај на некои морални деликти), фамилија (како основна клетка во општеството) па потоа општеството и гарнитурте на власт па следствено на тоа економијата и се друго.

Здрави и живи - нашите внуци.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.033
Аха, сега сите сте као не сте гласале за Грујо:icon_lol:
твоја работа е дали ќе веруваш, последен пат гласав кога Грујо беше во опозиција,да бидам попрецизен, во негово време гласав само за Кедев, кога Грујо идеше на глас не гласав. Али реално гледано државата е каде каде посредена денес за разлика од времето пред Грујо да дојде на власт. Убаво ви пиша еден порано, пред неговото време томбола беше дали ќе земеш плата, пензија и слично, на прсти се броеа луѓето што земаа редовна плата. 60-70 посто беа вработени на црно, без никаква гаранција дали ќе земат плата и тоа некоја посрана од 5000 ден., ... не вреди да се повторуваат некој работи.

W

wicked_1

Гостин
твоја работа е дали ќе веруваш, последен пат гласав кога Грујо беше во опозиција,да бидам попрецизен, во негово време гласав само за Кедев, кога Грујо идеше на глас не гласав. Али реално гледано државата е каде каде посредена денес за разлика од времето пред Грујо да дојде на власт. Убаво ви пиша еден порано, пред неговото време томбола беше дали ќе земеш плата, пензија и слично, на прсти се броеа луѓето што земаа редовна плата. 60-70 посто беа вработени на црно, без никаква гаранција дали ќе земат плата и тоа некоја посрана од 5000 ден., ... не вреди да се повторуваат некој работи.
Корења јадеше народот пред 10 години од маркетите ги купуваа, на рати, се до 2006та кога почна да блика економијата, и почна увозот на модерни прехрабени производи.

Со тоа почна да се враќа назад и иселениот народ кој се отсели за време тие 4 години темнина. (меѓу нив беше и фринџ)

Памтам тој период во Скопје на рака у Вардар переа скопјани... дојдоа на власт патриотите и оп, перални.

Член од
3 септември 2010
Мислења
6.388
Поени од реакции
8.992
Не знам у која реалност живееш ама двајца нобеловци од Македонија се албанци.
Dr. Ferid Murad was born in Whiting, Indiana to Jabir Murat Ejupi, an Albanian immigrant from Gostivar, Macedonia, and Henrietta Bowman, an American Christian. Ferid Murad was raised as a Christian.

http://www.heartacademy.org/phpwcms/index.php?iacs-honours-nobel-laureate-dr-ferid-murad-with-medal-of-merit

Catholic nun and missionary Mother Teresa was born on August 26, 1910, in Skopje, the current capital of the Republic of Macedonia.

http://www.biography.com/people/mother-teresa-9504160#synopsis

Сега наведи колку Албанци муслимани имаат добиено Нобелова награда.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.033
Корења јадеше народот пред 10 години од маркетите ги купуваа, на рати, се до 2006та кога почна да блика економијата, и почна увозот на модерни прехрабени производи.

Со тоа почна да се враќа назад и иселениот народ кој се отсели за време тие 4 години темнина. (меѓу нив беше и фринџ)

Памтам тој период во Скопје на рака у Вардар переа скопјани... дојдоа на власт патриотите и оп, перални.
да, баш корења јадеа луѓето пред 10 години, и да и другото е точно, на рати купуваа, не знаеа дали ќе земат плата тековниот први или некој од наредениите месеци, таа е вистината што некој тука не сака да ја знае.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Еве да речеме се си у праву кој ке ги замени?
Истите оние кои беа на власт од 91-98 и 2002-2006?
Мислиш дека се промениле и акофојдат на власт нешто ке направат?
Ја цело време ти давам пример Куманово се тоа шти си го напишал се дешава сега у овој момент на општинско ниво мислам знаеш кој ја има општинската власт у Куманово веќе 23 години.
Знаеш ли што има ново у Куманово?
Базен и 2 раскрсници кои се толку лошо изведени да луѓето гинат нон стоп. И ништо друго....

Па ако цениме по "изградба" на објекти, еве јас ќе ти кажам за мојата општина Карпош. Не да се гради, мајка му се е** у моментов. Градат мида, адора, фреди пратеникот, настел - главна перална за пари е Карпош у моментов. Па ти сеа сам процени дали тие "инвестиции" се плод на некој реален економски прогрес на општинава или само имавме малку повеќе паркови и голи ливади што требаше да се попунат. Народов од Тафталиџе, Козле, Карпош на подржикоњот треба "да му је** и мајку и оца" и да го фрли у Вардар. Не знам кој ќе живее у тие касарни, ама знам еден куп што сме играле фудбал, баскет низ маало, а сега се у Германија. Останаа само вампири, кладионичари и џанаци у Тафталиџе. Така да, ако мислиш дека кај тебе не чини, а овде е журката, слободно купи си стан у адора и ќе се гледаш со комшијата на 3 метра.
Не знам јас дали тие што ги збориш се промениле, ама знам дека овие тотално изгубија тло под земја, контакт со реалноста и преку глава ми е поодамна од нив. Ете ти малку мои "микросогледувања".

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.033
Dr. Ferid Murad was born in Whiting, Indiana to Jabir Murat Ejupi, an Albanian immigrant from Gostivar, Macedonia, and Henrietta Bowman, an American Christian. Ferid Murad was raised as a Christian.

http://www.heartacademy.org/phpwcms/index.php?iacs-honours-nobel-laureate-dr-ferid-murad-with-medal-of-merit

Catholic nun and missionary Mother Teresa was born on August 26, 1910, in Skopje, the current capital of the Republic of Macedonia.

не би мешал вера во вакви калкулации.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Па ако цениме по "изградба" на објекти, еве јас ќе ти кажам за мојата општина Карпош. Не да се гради, мајка му се е** у моментов. Градат мида, адора, фреди пратеникот, настел - главна перална за пари е Карпош у моментов. Па ти сеа сам процени дали тие "инвестиции" се плод на некој реален економски прогрес на општинава или само имавме малку повеќе паркови и голи ливади што требаше да се попунат. Народов од Тафталиџе, Козле, Карпош на подржикоњот треба "да му је** и мајку и оца" и да го фрли у Вардар. Не знам кој ќе живее у тие касарни, ама знам еден куп што сме играле фудбал, баскет низ маало, а сега се у Германија. Останаа само вампири, кладионичари и џанаци у Тафталиџе. Така да, ако мислиш дека кај тебе не чини, а овде е журката, слободно купи си стан у адора и ќе се гледаш со комшијата на 3 метра.
Не знам јас дали тие што ги збориш се промениле, ама знам дека овие тотално изгубија тло под земја, контакт со реалноста и преку глава ми е поодамна од нив. Ете ти малку мои "микросогледувања".
Е па се тоа исто ти е и у Куманово...
Па ти сега рачунај што ке се промени..

Член од
25 март 2012
Мислења
8.573
Поени од реакции
5.151

Не знам зошто но те замислувам меѓу тие кои протестираа против отварање факултети на албански јазик кај педагошки, те замислувам меѓу тие кои подржуваа власт кој убиваше албанци кои бараа универзитет на албански.
Ама никако не можам да те замислувам меѓу тие македонции кои протестираа против властите кои никогаш не попречуваа цветнувањето на исламот меѓу албанците, напротив, го подржуваа и инвестираа во тоа, заради познати причини. Не можам да те замислам затоа што никогаш ниту имаше македонец кој е против тоа.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265

Па и не си далеку од вистината, само што проблемот е што поголем број членови тука сега се на околу 20 плус минус години па и не знаат што и како беше тогаш нити пак осетиле на своја кожа.
Сега нечини ? Мали биле платите ? Работникот не бил заштитен итн итн.
Нека се вратат овие на власт па ке правиме муабет пак. Дај боже да грешам ама пошто веќе ги имам осетено на своја кожа и тоа два пати така да не сум баш многу многу оптимистичен околу тоа. Сега било диктатура, режим , немало слободи и права. Допрва ќе го осетат демократскиот капацитет на СДСМ. Ама јбг сами си ги гласавте.[DOUBLEPOST=1482622695][/DOUBLEPOST]
И лажеш за платите, јас земам плата од 9000 денари.
Шо работиш ако не е тајна ?
И под итно да си бараш друга работа што и да работиш. Не верувам дека си толку глуп или дека постои толку глупав човек да ако сака или покуша не може да најде работа која барем е платена со законскиот минимум од колку беше 10800 мислам. К-15 барем зеде или и тоа не ти го дадоја?

Последно уредено:
Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426

Очај, очај, подолу од ова не можиш ...

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Не сум во администрација, другар. Програмер сум, мислам дека сум напишал и порано, затоа велам дека и 500 евра не е некоја плата за работата. А работам и други проекти, па сум затоа 500+.
Така.. не зависам од партијата на власт.
Колку чини отприлика еден сајт како Курир нашиот или од Владата овој што е официјално да се накуца код?

А јас пак мислев за програмер ти требало оштра мисла и логика, тоа била доволна и елоквентност како хибридна мисла од Цветин Чилиманов и Љупчо Златев. :-P:)[DOUBLEPOST=1482625876][/DOUBLEPOST]
Па и не си далеку од вистината, само што проблемот е што поголем број членови тука сега се на околу 20 плус минус години па и не знаат што и како беше тогаш нити пак осетиле на своја кожа.
Сега нечини ? Мали биле платите ? Работникот не бил заштитен итн итн.
Нека се вратат овие на власт па ке правиме муабет пак. Дај боже да грешам ама пошто веќе ги имам осетено на своја кожа и тоа два пати така да не сум баш многу многу оптимистичен околу тоа. Сега било диктатура, режим , немало слободи и права. Допрва ќе го осетат демократскиот капацитет на СДСМ. Ама јбг сами си ги гласавте.[DOUBLEPOST=1482622695][/DOUBLEPOST]
Шо работиш ако не е тајна ?
И под итно да си бараш друга работа што и да работиш. Не верувам дека си толку глуп или дека постои толку глупав човек да ако сака или покуша не може да најде работа која барем е платена со законскиот минимум од колку беше 10800 мислам. К-15 барем зеде или и тоа не ти го дадоја?
Ладе во право си...Нека крадват, само тие мафијашите од Бранко да не дојда на власт...Не мом да вервам колку ја поебаа државата во 1991 тој Бранко.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Ладе во право си...Нека крадват, само тие мафијашите од Бранко да не дојда на власт...Не мом да вервам колку ја поебаа државата во 1991 тој Бранко.
Ќе поверваш за брзо не се секирај, само да не викаш после што сум кревал рака.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom