Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
18 септември 2016
Мислења
28
Поени од реакции
11
Sto bidea potpisite 2013 kako sto e maler uste edna godina ke ceka za potpis?
Zavisi koliko imas srece. Ja sam iz 2013,11*** i i dalje cekam potpis,više od 2 i po meseca, od 7.10. Ima ljudi iz 2013 od novembra koji su cekali pa su dobili potpis. Kakav sam baksuz, kad mi stigne potpis, verovatno ce da pocne neki štrajk policije, pa ću i pasoš da čekam 3 meseca :cautious: :confused:

Член од
22 октомври 2014
Мислења
1.187
Поени од реакции
694
Zavisi koliko imas srece. Ja sam iz 2013,11*** i i dalje cekam potpis,više od 2 i po meseca, od 7.10. Ima ljudi iz 2013 od novembra koji su cekali pa su dobili potpis. Kakav sam baksuz, kad mi stigne potpis, verovatno ce da pocne neki štrajk policije, pa ću i pasoš da čekam 3 meseca :cautious: :confused:
Ma ja ima nogu golema sreka ali sestra mi tezok maler.I ona gi faka tie strajkovi,promeni na vladi,Paganja na vladi,promeni na ministri i zakoni:pos::pos::pos::pos::pos::pos:

Член од
19 април 2015
Мислења
29
Поени од реакции
19
Stranata raboti?veke 3 dena nemozam da proveram brojce...an error occurred

Последно уредено:
Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
cestito, treba da cekas drzavjanstvo i za nekoj mesec imas pasos vo raka :)[DOUBLEPOST=1482508317][/DOUBLEPOST]

cestito, treba da cekas drzavjanstvo i za nekoj mesec imas pasos vo raka :)
не е можно,,,,,тешко ми е да поверувам дека замаат пасоши без никакви документи,,,,стварно не разбирам,от друга страна јас сум еден от тие случаеви без никакви документи за доказ на потекло но сепак сум одбиен(ПРЕКРАТЕН)???????????

Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
не е можно,,,,,тешко ми е да поверувам дека замаат пасоши без никакви документи,,,,стварно не разбирам,от друга страна јас сум еден от тие случаеви без никакви документи за доказ на потекло но сепак сум одбиен(ПРЕКРАТЕН)???????????
Pepibe i jas sum od 2012 ...9x2x. Prekraten vo Maj/2015 i so novo intervju vo Noemvri/2015 vo ambasadata u Sk sum od Oktomvri/2016 na finalna...Najdov nekoi stari dokumenti od dedo mi i bidejki mi kazaa deka nema reaktiviranje na prekratenite prepiski pocnav od novo...

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Десислава Костадинова, ГЕРБ: Получаването на б'лгарско гражданство от б'лгарите в чужбина може да се улесни оште
23 декември 2016 | 16:30
http://m.focus-news.net/?action=opinion&id=41171
Водешт: Като говорим за процедурата за получаване на б'лгарско гражданство, до каква степен тја трјабва да се улесни и трјабва ли в'обште да се улесни? Нека разјасним какво се случва, как трјабва да получи човек б'лгарско гражданство, какво трјабва да направи, ако има б'лгарски корени и иска да го получи, колко са били хората тази година, поискали подобно, и трјабва ли да направим оште, за да ги улесним?
Десислава Костадинова: В Комисијата по политиките за б'лгарите в чужбина в краја на 2015 г. бјаха внесени за разглеждане два проектозакона за изменение и доп'лнение на Закона за б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија. Комисијата реши да предложи на Народното с'брание да подкрепи законопроекта, внесен от нашија колега, и това стана факт в пленарна зала през јули, когато предложението беше прието на п'рво четене. Законопроект'т предвижда лицата от б'лгарски произход да получават б'лгарско гражданство по облекчен ред, като в'вежда понјатието „близ'к роднина“ с цел документи, удостоверјавашти б'лгарскија произход, да послужат като доказателство и за роднина по с'ребрена линија до шеста степен. С предложеното изменение се предвижда в'зможността при липса на официални документи, удостоверјавашти произхода, так'в да б'де доказван с нотариално заверена декларација. Предлаганите измененија целјат с'здаването на г'вкава и ефективна система за заштита на правата и интересите на б'лгарите, живеешти изв'н Република Б'лгарија, както и в'зможността за увеличаване на б'лгарското население при наличието на изјавен интерес за принадлежност к'м неја от лица от б'лгарски произход или с б'лгарско самос'знание.

Член од
12 април 2009
Мислења
79
Поени од реакции
24
Bez nikakva potvrda ili bilo kakov drug dokument. Kolku za info ne e nisto novo toa.
Mnogu imaat zemeno od 2013 bez nikakvi dok i potvrdi.

So sreka na site

den

Член од
31 мај 2016
Мислења
118
Поени од реакции
36
uste malce nie dobivme cekavme od 28.10

Член од
25 декември 2014
Мислења
36
Поени од реакции
47
Здраво дали некој може да ми помпгне...каде да се обратам за да мо го дадат пинот за проверка од 2013 сум

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Здраво дали некој може да ми помпгне...каде да се обратам за да мо го дадат пинот за проверка од 2013 сум

Sent from my GT-I9301I using Tapatalk
bgcitizen@justice.government.bg

Имe прeзимe,дата на раѓањe,дата на интeрвју кадe и кога на тој мeјл и пиши на Бугарски и дeка сакаш да получиш номeра от прeписката.

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
bgcitizen@justice.government.bg

Имe прeзимe,дата на раѓањe,дата на интeрвју кадe и кога на тој мeјл и пиши на Бугарски и дeка сакаш да получиш номeра от прeписката.
Од лично искуство на тој емаил има поголема шанса да ти се врати маилот назад, од што е преполн отколку да дознаеш одредена работа. Но ете давеникот секогаш се фаќа за сламка...

Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Ti izgleda si igras majtap so nas, imas slucajno selektirano broj preku konzulat I toa ni go pokazvis, pa ne sme tolku budali,a velis deka si preku sofia,HAHAHA, zarem nemas druga rabota

Дечко каков мајтап , што ви е вам ?! Ми побара скриншот ви пратив , сега ми кажуваш бабини деветини. Ако не ти се верува што да направам јас . Ви кажувам и ве прашав / Не знам што да кажам

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom