Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Околу последниве дешавки...албанизации...кантонизации...тужби мужби, oд фејсот на едно пријателче:

@глагол прием?

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Абе и косовари ќе идеа на денот на изборите да праат проблеми тука, па еве ги уште идат тибам...
Шо е следно? Кромид вест од Infomax? Трета смена го мењаш глаголот?
Published by the Council on Foreign Relations

Игнорирај го постот.
Продужи натака, нема што да видиш тука.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/zhestoka-debata-na-klik-plus-ramadani-predviduva-deka-nitu-edna-albanska-partija

Не можам да читам уназад, можи е дискутирано, ама
вчера Пандов вика дека не му смета двојазичност оти били навикнат на тоа во Скопје, а денеска Чилиманов почна да зборува на албански :pos:

Абе вака клетите СДСМ, ќе ни воведат двојазичност, федерализација :vozbud:

sankerce

прогресиФ
Член од
6 март 2009
Мислења
3.072
Поени од реакции
4.942
Published by the Council on Foreign Relations

Игнорирај го постот.
Продужи натака, нема што да видиш тука.
Истиов муабет шо го праиш ти у моментов, ќе го најдам уште едно 20 пати испишан по утепаниве портали од 2006-та навака. Eвентуално ако те интересира повеќе па да си прогуглаш сам.
Попат прогуглај и за кантонизација, албанизација, Заев и голема Албанија...и тако даље. За сите предизборни циклуси последниве 10 години. Се едно исто се меле 10 години, само кому да му фати црпката...

Сталкерот

Резидентен космонаут
Член од
5 јуни 2012
Мислења
5.761
Поени од реакции
7.593
http://www.mkd.mk/makedonija/politika/zhestoka-debata-na-klik-plus-ramadani-predviduva-deka-nitu-edna-albanska-partija

Не можам да читам уназад, можи е дискутирано, ама
вчера Пандов вика дека не му смета двојазичност оти били навикнат на тоа во Скопје, а денеска Чилиманов почна да зборува на албански :pos:

Абе вака клетите СДСМ, ќе ни воведат двојазичност, федерализација :vozbud:

Цветин Чилиманов смета дека проблемот е во удбашките структури кои се длабоко инволвирани со раководството на СДСМ и нивната цел е да ги закрват Македонците и Албанците и да ја претстават македонската десница како деструктивна и за економијата и за меѓуетничките односи во државата.
Ова ти е пример за поделена личност. Пред една недела СДС му беше партија која е албанска - дека и албанци гласале за неа, денес СДС ги закрвавува односите меѓу македонците и албанците. Тоа ти се експертите во државава.Чилиманов & Co. :ROFLMAO:

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Ова ти е пример за поделена личност. Пред една недела СДС му беше партија која е албанска - дека и албанци гласале за неа, денес СДС ги закрвавува односите меѓу македонците и албанците. Тоа ти се експертите во државава.Чилиманов & Co. :ROFLMAO:
Кај и да е и Миленко ќе почни да пишува на албански на фејсбук...

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Кај и да е и Миленко ќе почни да пишува на албански на фејсбук...
Миленко ќе почне кај да е,ама мене ме интересира ти дали планираш да почниш и другите што го барате Миленко и сличните, кој е вашиот став по тоа и другите прашања што се спомнати. Кога влегувате во дискусија барем изјаснетесе.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.277
ќе пlаќаат сите, ама прво сите да зборуваат албански и сунет да направат
ќе плаќаат кога ќе се тргни ова криминална власт која свесно допуши толкави незаконитости и нелегалности кои ја уништија Македонија

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Кои гадни ликови се овие луѓе, да му се повраќа на човек. Зборувам за бандата потрчковци околу Гвујо. Даштевски, Каракамишева, Цветин, Миленко...

Овој Цветин е спремен било кому да му го испуши, значи буквално, само Гвујо да остане на власт и Цветин да продолжи да си ги има привилегиите како досега.

Луѓе без достоинство, без чест, без морал. Вистински бубашваби.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
Миленко ќе почне кај да е,ама мене ме интересира ти дали планираш да почниш и другите што го барате Миленко и сличните, кој е вашиот став по тоа и другите прашања што се спомнати. Кога влегувате во дискусија барем изјаснетесе.
Пак бе глупави прашања и дискусии, јас бе ја наметнав оваа тема за еден куп народ да се исплаши и да не гласа?

Знам дека се чувствуваш очаен затоа што ќе стаса команда да ја браниш двојазичноста и кантонизацијата на форумов, ако прави ВМРО влада со ДУИ, што е веќе очигледно го најавуваат нејзините фронтмени.

Член од
19 мај 2012
Мислења
1.550
Поени од реакции
364
Пред оваа власт трчеа да плаќаат молеа плачејки на шалтери

Sent from my MI 5s using Tapatalk

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.403
Поени од реакции
9.034
Пак бе глупави прашања и дискусии, јас бе ја наметнав оваа тема за еден куп народ да се исплаши и да не гласа?

Знам дека се чувствуваш очаен затоа што ќе стаса команда да ја браниш двојазичноста и кантонизацијата на форумов, ако прави ВМРО влада со ДУИ, што е веќе очигледно го најавуваат нејзините фронтмени.
која глупост од тенеќе, нема што да бранам јас, јас се имам изјаснето, и пак се изјаснав 1-2 страни поназад за јазикот, за другото не сакам ни да дискутирам, ако влегувам во дискусија за кантонизација, јас прифаќам да се разговара за конечна поделба на државата уште сега, без одложување. значи јасен сум ко ден, поделба или никаква кантонизација.
Ај сега ти си на потег да се изјасниш...

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.441
Поени од реакции
18.426
која глупост од тенеќе, нема што да бранам јас, јас се имам изјаснето, и пак се изјаснав 1-2 страни поназад за јазикот, за другото не сакам ни да дискутирам, ако влегувам во дискусија за кантонизација, јас прифаќам да се разговара за конечна поделба на државата уште сега, без одложување. значи јасен сум ко ден, поделба или никаква кантонизација.
Ај сега ти си на потег да се изјасниш...
Нема проблем
1. Нема место за дискусија
2. Нема место за дискусија

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom