Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
27 јули 2015
Мислења
134
Поени од реакции
285
ne ne momentalno imam samo B - kategorija vo postapka sum za polaganje na C - kategorija no toa otom potom , znaci vozackata moze da mi ja zamenat uste istiot den bidejki kako bi se vratil MKD . :)
Swat,ne menuvas konduri za drug model ili boja...menuvas vozacka dozvola!Podnesuvas baranje,prilagas fotokopija od tvojata MK dozvola,diploma za zavrseno osnovno ili sredno ucliiste prevedena na BG jazik i po opredelen rok,20 dena do mesec dozvolata ti e gotova i togas ja menuvas(ti ja zemaat MK a ti ja davaat BG) dozvola.

Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Kade imase intervju? Jas bev na intervju 21 april 2016, pa uste sum na obrazuvana. Mislam deka se e relativno i nikoj ne znae kolku vreme ke bide. Sleden status mislam deka ke bide za zakazuvanje da si go podignes ukazot ako ne se lazam.
Во Софија бев на интервју! Мислам дека има некој друг статус , не знам точно затоа прашувам. Секое добро на сите. Кој знае нека ми одговори

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
Во Софија бев на интервју! Мислам дека има некој друг статус , не знам точно затоа прашувам. Секое добро на сите. Кој знае нека ми одговори
Кое бројче си ако не е тајна, 2016 или 2015 си ? Оти и ние сме 2016 а нема никакви промени кај нас.[DOUBLEPOST=1482251462][/DOUBLEPOST]
Деновиве ми е сменет статусот не знам точно кога ! Инаку Интервју бев 09.11.2016 ! Па ако знае некој кој е следен статус , и за колку време одприлика би се сменил.
Инаку следен статус ти е издавање на државјанство и потпис од вице президентот,пиши кој број си од прилика да имаме представа до кај се,со среќа.

Последно уредено:
Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Кое бројче си ако не е тајна, 2016 или 2015 си ? Оти и ние сме 2016 а нема никакви промени кај нас.[DOUBLEPOST=1482251462][/DOUBLEPOST]
Инаку следен статус ти е издавање на државјанство и потпис од вице президентот,пиши кој број си од прилика да имаме представа до кај се,со среќа.
18**/2016 сум и Интервју 09.11.2016 Ама за интервју чекав 10месеци. Иначе овој статус за колку време одприлика би требало да се смени ?!

Член од
28 ноември 2012
Мислења
91
Поени од реакции
46
18**/2016 сум и Интервју 09.11.2016 Ама за интервју чекав 10месеци. Иначе овој статус за колку време одприлика би требало да се смени ?!
Значи почнале со 2016 браво баш добро, иначе ако не први месец од 2017 втори месец ке го добиеш државјанството за тоа што првиот статус ти се сменил брзо а и процедурите како што најавуваат се убрзани..Со среќа

D

Daniel_faca

Гостин
Drugar mnogu brzo ti se smenil statusot posle 1 mesec od intervju da ne ti e greska napisan datumot inace od blizok prijatel ima broj 18**/2016 vo fevruari bese na intervju i seuste obrazuvana prepiska...[DOUBLEPOST=1482256445][/DOUBLEPOST]
Drugar mnogu brzo ti se smenil statusot posle 1 mesec od intervju da ne ti e greska napisan datumot inace od blizok prijatel ima broj 18**/2016 vo fevruari bese na intervju i seuste obrazuvana prepiska...

Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Drugar mnogu brzo ti se smenil statusot posle 1 mesec od intervju da ne ti e greska napisan datumot inace od blizok prijatel ima broj 18**/2016 vo fevruari bese na intervju i seuste obrazuvana prepiska...[DOUBLEPOST=1482256445][/DOUBLEPOST]
Drugar mnogu brzo ti se smenil statusot posle 1 mesec od intervju da ne ti e greska napisan datumot inace od blizok prijatel ima broj 18**/2016 vo fevruari bese na intervju i seuste obrazuvana prepiska...
Друже брзо , не е брзо ! Чекав 10 месеци за да одам на интеврју. Значи истото време што тој го чека , јас го чекав до интервју. Значи процедурата ми е почната уште Ноември 2015. Интервју 09.11.2016 . Дај боже да биде се како што треба

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Значи почнале со 2016 браво баш добро, иначе ако не први месец од 2017 втори месец ке го добиеш државјанството за тоа што првиот статус ти се сменил брзо а и процедурите како што најавуваат се убрзани..Со среќа
За ова, прочитав некаде, на неколку места, дека ќе се забрза процедурата, но...досега никој не се пофали дека е "забрзан". :)

D

Daniel_faca

Гостин
Друже брзо , не е брзо ! Чекав 10 месеци за да одам на интеврју. Значи истото време што тој го чека , јас го чекав до интервју. Значи процедурата ми е почната уште Ноември 2015. Интервју 09.11.2016 . Дај боже да биде се како што треба
Te prasuvav informativno ova sto go pisuvas nema logika a po tvoite postovi mose da zaklucam deka veke imas bg drzavjanstvo koj saka mose da proveri postoi alatka za prebaruvanje

Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Te prasuvav informativno ova sto go pisuvas nema logika a po tvoite postovi mose da zaklucam deka veke imas bg drzavjanstvo koj saka mose da proveri postoi alatka za prebaruvanje
За да не настанат заблуди Даниел државјанство има браттми . Порано тој беше активен на форумов.Па јас сега сакав само да прашам што е следно после овој статус. Ви благодарам

Член од
18 октомври 2016
Мислења
119
Поени од реакции
164
Член од
28 август 2011
Мислења
30
Поени од реакции
38
Овој еднаш дури и частел за државјанството ...
Што се шета по земјава ....
А мислев Перо до ОхриТ (ака @Pepibe ) не може да го надмине никој...

Прегледај го приврзокот 162004
Znaci ova sto go citam od vas strana e ne fer ! Vi kazuvam deka brat mi ima pisuvano porano na forumot. Jas prasav samo informativno kako odat rabotite sega. Bidejki za eden ipol mesec od intervju mi se smeni statusot. Blagodaram za onie koi me razbraa

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
Znaci ova sto go citam od vas strana e ne fer ! Vi kazuvam deka brat mi ima pisuvano porano na forumot. Jas prasav samo informativno kako odat rabotite sega. Bidejki za eden ipol mesec od intervju mi se smeni statusot. Blagodaram za onie koi me razbraa
Направи print screen со број на преписка од страната каде проверуваш и постирај тука.
Ќе добиеш извинување ако си во право.

D

Daniel_faca

Гостин
За да не настанат заблуди Даниел државјанство има браттми . Порано тој беше активен на форумов.Па јас сега сакав само да прашам што е следно после овој статус. Ви благодарам
Ok vo red e ako e vistina daj slikaj go kartonceto ili pisi gi broevite..

Член од
16 септември 2007
Мислења
1.486
Поени од реакции
338
Дали е можно откако ке се подигни указот за службена адреса да се одбери некоја од Петрич пример или мора таа Леге 6?

Ako imas moznost sto poblisku ne e
да се чудиш со некои луге,,петпати до сега го поставив истото прашање и никој не се најде паметен да одговори,прашав посредник за тој ИЗВОД ми рече тој ти треба само кога одиш во веце,,,сум се спикал каде не во бугарија и никој не ми побарал мегународен,вселенски,или каков и да е тој извод се десило да ми го фрлат назад бидејки е постар от 6 месеци но ништо повеке,,,се знае извод каков ти треба,,,плус незнаев дека требвит да те прашва тебе за то како да се изразва и пиша,,,по говоров ТИ СИ НЕКАДЕ ОТ ОХРИД,.,.,фала за просветлувањето а извини за маката

Koj ti e toj posrednik sto veze nema od zivotot za slikanje ti treba preveden i ligaliziran izvod ne veruvas odi vo Sofija slikaj se bez izvod preveden i legaliziran i pofali se na forumov deka ne ti trazele nikakov izvod
Za drugite gradovi kaj sto ste prijaveni na adresa neznam kako e mozebi i ne trazat izvod za Sofija treba

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom