Името повторно на маса?

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Дали некогаш (хипотетички) би гласале за промена на името? (како услов за влез во НАТО и ЕУ)

• Да.

Гласови: 43 29,7%
  • Не.

Гласови: 87 60,0%
  • Можеби.

Гласови: 15 10,3%

• Вкупно гласачи
    145
Тоа е класична дпне перцепција на работите "ќе те тужам". Со интенција да те суди сваровски судија од тефтерчето на брколинда, а во дипломатската реалност тоа е невозможно. Тоа се покрева како дипломатски став и се користат пишаните документи (ако ги има) како аргументи во спорот. Ама и тоа е џабе со урнисаните позиции со оние банални историски извитоперувања, дигање на споменици на воини и мафтање со експанзионистички карти. После тоа никој не те есапи за нормален, а не да потпише со тебе некој спор во кој би те обесштетил или би ти вратил имот. Не си фантазирај, граѓански судови не третираат вакви тралалајки од спорови како што ти си замислуваш дека се решаваат.
Тоа шефе Грција си е ок крива е нашата влада.

Тоа е класична дпне перцепција на работите "ќе те тужам". Со интенција да те суди сваровски судија од тефтерчето на брколинда, а во дипломатската реалност тоа е невозможно. Тоа се покрева како дипломатски став и се користат пишаните документи (ако ги има) како аргументи во спорот. Ама и тоа е џабе со урнисаните позиции со оние банални историски извитоперувања, дигање на споменици на воини и мафтање со експанзионистички карти. После тоа никој не те есапи за нормален, а не да потпише со тебе некој спор во кој би те обесштетил или би ти вратил имот. Не си фантазирај, граѓански судови не третираат вакви тралалајки од спорови како што ти си замислуваш дека се решаваат.
Му одговорив и на Лурц, истото важи и за тебе. Според мене вашето размислување по однос на Македонците од Егејска Македонија е срамно. Не сум те прочитал вака со толку жар и омраза да зборуваш за доселените Косовари.

Врти сучи .
Прво ова прашње беше до Иреал. Друго не ги мешај нивните маки. Ова за егејците е чист бизнис, она што го добија од Југославија, за да бараат имоти од Грција, мора да го вратат-и станови и пензии и све.
Пензии највисоки? Не те разбирам? Пензиите не се определуваа според тоа кок каде работел туку според тоа дали си од егејска пиринска или вардарска Македонија роден?
Имаа највисоки/меѓу највисоките пензии, само егејските македонци. Освен директорите
бесплатни бараки и станови добивале сите.
како не, добивале сите.

Последно уредено:
Тоа шефе Грција си е ок крива е нашата влада.
Така е. Самото тоа што постоиме како држава е тешка провокација за Грција. Ние стално си ги гледаме нашите интереси. Ја стави се во позиција на Грција да видиш како е! Не биди себичен.

Апсолутно ништо нема да ми мени мене ако името се смени, и натаму ќе си зборувам на мој мајчин јазик, сонцето повторно ќе изгрее наутро и ќе живеам во шугава држава кај што пола милион луѓе се во заблуда и слепо подржуваат криминалци. Други пола милион луѓе што некогаш живееле овде се отселија и око не им трепнувва за нас,јас не сакам да живеам бедно ама да се викам горд Македонец, мене тој ваш патриотизам и национализам не ме храни.

ти егеец си бе? знаеш како одеа овие работи во ексју?
Не. И тие луѓе се Македонци од Егејска Македонија. Инаку во ред, разбрав. Да не беа бегалците од Грција сега ќе беше се во ред и ќе бевме во ЕУ и сите ќе имавме поголеми плати.

Не. И тие луѓе се Македонци од Егејска Македонија. Инаку во ред, разбрав. Да не беа бегалците од Грција сега ќе беше се во ред и ќе бевме во ЕУ и сите ќе имавме поголеми плати.
те прашав дали си егеец и дали знаеш како одеа овие работи. Не туку го тупи со луѓе се и што ти ја знам. Ако веќе одговараш место друг, редно е да проджиш така, адвокатски. Значи без многу трткање дали си егеец и ако не си, дали знаеш како ги добиваа становите и пензиите.

те прашав дали си егеец и дали знаеш како одеа овие работи. Не туку го тупи со луѓе се и што ти ја знам. Ако веќе одговараш место друг, редно е да одиш до крај. Значи без многу врткање дали знаеш како ги добиваа становите и пензиите.
Со двајца сведоци?
И ај шала на страна, еве ти не го тупи и кажи да беа овие индивидуални барања за имоти ќе го решевме спорот со Грција? Тие барања ли се проблем? Дали тие барања постоеа порано? Дали тоа е суштината на спорот со името? И што ако некој не земал бесплатен стан и нема повисока пензија, дали тој човек има право да бара да му биде вратен имотот во Грција и како тоа влијае на тебе? И на крај, кое е конечното решение за Егејското прашање кое очигледно ја кочи Македонија? Можеби депортација? Апсења на тие што бараат да им се врати имотот? Пробувам да те разберам ама не можам, освен слепа омраза кон Македонците од Егејска Македонија друго објаснување немам. И пак ќе кажам обично пишуваш смирено. За Албанци не сум слушнал вака да се возбудиш во пишувањето ама за твои сонародници родени на друго место скокаш како во нерв да те погодил некој. Интересно. Ви ја лапнаа егејците ветената барака?

Последно уредено:
Апсолутно ништо нема да ми мени мене ако името се смени, и натаму ќе си зборувам на мој мајчин јазик, сонцето повторно ќе изгрее наутро и ќе живеам во шугава држава кај што пола милион луѓе се во заблуда и слепо подржуваат криминалци. Други пола милион луѓе што некогаш живееле овде се отселија и око не им трепнувва за нас,јас не сакам да живеам бедно ама да се викам горд Македонец, мене тој ваш патриотизам и национализам не ме храни.
За колку просечна плата го даваш името. Под 30000 да не си прифатил не ми руши цена.

Со двајца сведоци?
ах тие прикаски.... Размисли зошто правдаш нешто. Имаа голема разлика "нивни" пензии и просечни на еден работник кој црнел 50 години во Македонија. Затоа и имаше збор-егејска пензија. Добија станови, бараки и куќи во град, добија високи пензии и едночудо други поволности (имаше и причина зошто добиваа, да не шириме офтопик муабети) така да вакви носенс барања имоти се беспредметни за муабет, само на штета на Македонија.
И дефокусирање од проблемот и темата

Последно уредено:
Му одговорив и на Лурц, истото важи и за тебе. Според мене вашето размислување по однос на Македонците од Егејска Македонија е срамно. Не сум те прочитал вака со толку жар и омраза да зборуваш за доселените Косовари.
Не знам само од каде го знаеш мојот став за косоварите. Може само да шпекулираш за него и навидум да поентираш во оваа беспредметна компарација со која се вадиш од инфантилните предлози за решавање на проблемите.

Не знам само од каде го знаеш мојот став за косоварите. Може само да шпекулираш за него и навидум да поентираш во оваа беспредметна компарација со која се вадиш од инфантилните предлози за решавање на проблемите.
Па не сум те видел вака да реагираш. Јас не сум дал никаков предлог за решавање на спорот. Напротив си го кажав својот став. Проблемот е решен со тоа што се викаме Република Македонија односно меѓународно Republic of Macedonia. преговорите се нужно зло а решение не гледам дека ќе има заради барањата на Грција кои се непрфиатливи па дури и навредливи - промена на устав, името да важи за секаде, промена на пасоши, нација, јазик и тн.. Единствено што се согласувам како што кажа некој е начинот на кој Грција ни се обраќа на нас во билатерални договори да се решава и плус во меѓународни институции и меѓунардони договори да има забелешка на крај од Грција дека не признаваат како што не признаваат.

Evropa pre ke ja snema nego nie so ke treba da se krstime na novo. Nema potreba.
Ako udri uste edno cunami od begalci Evropa garant puka.

ах тие прикаски.... Размисли зошто правдаш нешто. Имаа голема разлика "нивни" пензии и просечни на еден работник кој црнел 50 години во Македонија. Затоа и имаше збор-егејска пензија. Добија станови, бараки и куќи во град, добија високи пензии и едночудо други поволности (имаше и причина зошто добиваа, да не шириме офтопик муабети) така да вакви носенс барања имоти се беспредметни за муабет, само на штета на Македонија.
И дефокусирање од проблемот и темата
Државата над приватниот имот. 1945та се враќаме.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom