Името повторно на маса?

Дали некогаш (хипотетички) би гласале за промена на името? (како услов за влез во НАТО и ЕУ)

• Да.

Гласови: 43 29,7%
  • Не.

Гласови: 87 60,0%
  • Можеби.

Гласови: 15 10,3%

• Вкупно гласачи
    145

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Све кажа ама не даде одговор на прашањето дали сте ЗА или ПРОТИВ промена на името.
Ти би да му опнеш одма етикета „соросоид, предавник, платеник“ дека не се изјаснил ЗА или ПРОТИВ.
Тоа ти е интенцијата, провокаторска.
„Глумење џандар по темиве“ се санкционира?

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ти би да му опнеш одма етикета „соросоид, предавник, платеник“ дека не се изјаснил ЗА или ПРОТИВ.
Тоа ти е интенцијата, провокаторска.
„Глумење џандар по темиве“ се санкционира?
Коментар од лик на кој потписот му се состои од етикетирање луѓе со поинакви политички сфаќања. Патем не го прочитав твојот ценет став?

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.577
Поени од реакции
27.419
Коментар од лик на кој потписот му се состои о етикетирање луѓе со поинакви политички сфаќања. Патем не го прочитав твојот ценет став?
Ke mora na zaev da se javis za go doznaes. Tolku e blizok so svoite privrzanici sto go deli istiot stav so niv.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Големо НЕ и не сакам ни во еу ни во отан топтан гол

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Коментар од лик на кој потписот му се состои од етикетирање луѓе со поинакви политички сфаќања. Патем не го прочитав твојот ценет став?
Патем на третата страна од темата е. Не знам како ти промакнало, сите ги претресе овде.
Патем, мојот потпис е изјава на истакнат бранител на фамилијата на форумов.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ti si deklariran BUGARIN i nema sto mnogu da opstis na temava
Стварно не знам како да ти одговорам на оваа малоумна провокација.[DOUBLEPOST=1482172578][/DOUBLEPOST]
Патем на третата страна од темата е. Не знам како ти промакнало, сите ги претресе овде.
Патем, мојот потпис е изјава на истакнат бранител на фамилијата на форумов.
Тоа што си ти параноичен не е мој проблем. Во секој случај браво за тоа ПРОТИВ. Другото под него се небулози ама битно на иста страна сме барем по ова прашање.

D

Darko_ufo

Гостин
Стварно не знам како да ти одговорам на оваа малоумна провокација.[DOUBLEPOST=1482172578][/DOUBLEPOST]
Тоа што си ти параноичен не е мој проблем. Во секој случај браво за тоа ПРОТИВ. Другото под него се небулози ама битно на иста страна сме барем по ова прашање.
Epa sto ima covek so Bugarski pasos za koj da go dobie se deklariral kako Bugarin da opsti za imeto na Makedonija?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не бе Брутус. Мојата идеја за државава не се етикетите ти што ми ги лепиш секој ден, а моите ставови се разделени независно од партиската понуда. Ама полесно ви е со јамајка да ми шљапосате дека пишувам пристрасно, отколку да прочитате што пишувам.
Во секој случај, можноста да се искористи левичарска влада во Грција со голема поддршка, ние ја прокоцкавме со психопатска десница со лажиран рејтинг. Следна ваква прилика на свети никад. И уште нешто - кој и да е овде на власт, за доброто на оваа држава е по ова прашање да се дефинира национален став, заеднички. Наспроти тоа, дпне не промаши ниту една прилика по ова прашање да прогласува предавници, на своја рака да менува историја, да подига споменици и само да не тера подалеку од целта.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Epa sto ima covek so Bugarski pasos za koj da go dobie se deklariral kako Bugarin da opsti za imeto na Makedonija?
намерно продолжуваш ама еве ќе ти одговорам на твоите глупости - имам само македонски пасош и нема да вадам никаков друг пасош. Живеам во Скопје цел живот и тука ќе останам. Цело семејство пошироко и поблиско сме Македонци и јас сум Македонец. Друго нешто нејасно?[DOUBLEPOST=1482173575][/DOUBLEPOST]
Не бе Брутус. Мојата идеја за државава не се етикетите ти што ми ги лепиш секој ден, а моите ставови се разделени независно од партиската понуда. Ама полесно ви е со јамајка да ми шљапосате дека пишувам пристрасно, отколку да прочитате што пишувам.
Во секој случај, можноста да се искористи левичарска влада во Грција со голема поддршка, ние ја прокоцкавме со психопатска десница со лажиран рејтинг. Следна ваква прилика на свети никад. И уште нешто - кој и да е овде на власт, за доброто на оваа држава е по ова прашање да се дефинира национален став, заеднички. Наспроти тоа, дпне не промаши ниту една прилика по ова прашање да прогласува предавници, на своја рака да менува историја, да подига споменици и само да не тера подалеку од целта.
Не знам што ти е со овие етикети? Сакаш да глумиш жртва? Секој втор пост ти блика од омраза и само вреѓаш. Признавам после 5-6 твои крајно вулгарни и навредливи постови можеби некогаш сум ти вратил со навреда.
Со Грција никогаш не сме биле блиску до решавање на спорот од проста причина што спорот а апсурден а сепак многу длабок. не верувам дека некогаш ќе се реши а не ни сакам затоа што вака како што се поставени работите ние само ќе изгубиме.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Abe edno vreme pred da ne narecat FIROM koe ke trese samo tri meseci od istite kumovi imase inijacijativa po primerot so BENELUX ние да сме биле ALMAKOS

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Јас го гледам проблемот од идентитетски аспект. Секој има право како сака да се идентификува и со кого сака. Слобода е да се идентификуваш со антички Македонци и да ги сметаш за дел од својот идентитет и историја.
Ми сметаат Грци, Бугари, еседесовици и останати што се противат на тоа. На нив никој не им брани да се идентификуваат како што сакаат. За мене проблем не е името на државата туку името на идентитетот. Слободата на изразување е апсолутна а не релативна. Така да слободно може да се прави што се сака со античка историја и идентитети. Ако има гаранции за јазикот и идентитет од принцип може да се смени името на државата. Јас гласав ДА ама треба убаво да се дефинира прашањето.

Kajgana Shop

На врв Bottom