Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

concrete

alte Esel
Член од
22 март 2005
Мислења
12.248
Поени од реакции
1.703
Полесно е да ги учиш да везат и да плетат, место милијарди да им вратиш. Поготово сега кога се блокирани на Белизе.
Еве ја најновата мерка со која само ја надополнувате „благосостојбава“. Фаците позади све кажуваат.

Прегледај го приврзокот 161935
...па добро бе, глупоќата е честа појава во Македонија и не е строго врзана за одредена партија, значи ја има насекаде...., битен е процентот во вкупниот даден волумен... :) :)

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
Па јас на време се дистанцирав, ама не ја одбрав по автоматизам другата страна од паричката, за разлика од тебе.
Другата страна на паричката беше неправедно амнестирана од страна на Бранко. Тоа беа ситни криминалии, ако споредуваме со делата на Груевски, но вредни за да иде у затвор. Како и да е, истиот механизам на злоупотреба на институциите на системот, беше искористен тогаш, како и сега што прави Груевски во многу поголема мерка.
Прашањето е, зошто Груевски со целата апсолутна власт што ја имаше (62-3 пратеника, судии од свој џеб, подршка од народот, целосна партиска контрола врз МВР), не најде за сходно ни Заев да го пикне у затвор (за таа работа), ни ревизија на приватизацијата да напраи. Нормално, откога го виовме какво гомно е, на сите ни е јасно дека ако нема личен ќар за него у некоја работа, не го интересра.
Знам, можеби механизмот на аболиција/амнестија ватевер, може и него, како што иде времето, ќе му дојде добро, а ревизија на приватизација.... не заебавај па со Орце ли да се замери и со ред други тајкуни...

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Мислиш дека им е гајле кој ја поставил? Сега ќе ти речат има во вмро такви луѓе, груевски се закани затоа и да е лажна нема везе.
Ова најмногу ме нервира кај вас.
Не превземате одговорности, се криете позади лажни ликови. Паторот прди, а оган излегува од туѓи усти, никогаш не од неговата.
Се удвара демек на Русија преку колумните на хермафродитот мирко, повикува на бунт преку филип петровски, се заканува преку миленко свињата. Еднаш бе као маж не излезе со став, еднаш! Никогаш не призна дека го „испроектира“ Скопје 2014, дека негови се идеите за оние бронзени говна со кои го преплави Скопје.
Све нешто у трето лице, прераскажано, изџвакано - ништо тој не напраил, невин е ко француска собарица.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Што е битна глупата слика бе... ти ќор или слеп си на манијакалните закани што ги упатуваат?

Знаеш дека тие се претставници на цела држава и народ? Разбираш дека не се тие приватно акционерско друштво и подебелиот крај ќе го јадеме ние сите ради каприцот на неколку луѓе и нивната неодговорност. Што мислиш како ќе влијае ова на интеграциите, кредитниот систем и односите на земјите членки кон нас? Ќе се подобрат?
Чек чек малце, прво и основно дали знаеш пред да дојдеш то тоа антизападно пенавење на Грујо, дека има да се фатиш на реални проблеми, најмалку 3 сериозни работи кои ја размрдаа структурата на државава последниве 10 години, а за кои Зајо сеуште нема глас кренато, а и нема да крене, бидејќи тоа е и во неговата агенда.

А што се однесува до конкретниот случај, незнам како да ти објаснам, ама мене ми одговара заладување на односите со западот. Не ли гледаш дека мојата агенда не е ДПМНЕ, туку е проруска, така да за ова безразлика кој го прави, јас преќутно го пордржувам, бидејќи сметам дека е исправно. Што се крие позади тоа, е сосема небитно и Заев да го напраеше истото јас пак ќе си ќутев и немаше да го осудам.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Ова најмногу ме нервира кај вас.
Не превземате одговорности, се криете позади лажни ликови. Паторот прди, а оган излегува од туѓи усти, никогаш не од неговата.
Се удвара демек на Русија преку колумните на хермафродитот мирко, повикува на бунт преку филип петровски, се заканува преку миленко свињата. Еднаш бе као маж не излезе со став, еднаш! Никогаш не призна дека го „испроектира“ Скопје 2014, дека негови се идеите за оние бронзени говна со кои го преплави Скопје.
Све нешто у трето лице, прераскажано, изџвакано - ништо тој не напраил, невин е ко француска собарица.
Прво НИЕ не сме превземале одговорност, после испадна Груевски не превземал - еве ти кажи. Инаку тоа се вика политика. Исто како Бејли што излегува на ТВ и ти вика не бе каков ДИК тоа си е ваша работа додека 24 часа врши притисоци од внатре и од надвор.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Другата страна на паричката беше неправедно амнестирана од страна на Бранко. Тоа беа ситни криминалии, ако споредуваме со делата на Груевски, но вредни за да иде у затвор. Како и да е, истиот механизам на злоупотреба на институциите на системот, беше искористен тогаш, како и сега што прави Груевски во многу поголема мерка.
Прашањето е, зошто Груевски со целата апсолутна власт што ја имаше (62-3 пратеника, судии од свој џеб, подршка од народот, целосна партиска контрола врз МВР), не најде за сходно ни Заев да го пикне у затвор, ни ревизија на приватизацијата да напраи. Нормално, откога го виовме какво гомно е, на сите ни е јасно дека ако нема личен ќар за него у некоја работа, не го интересра.
И сега што сум ти крив јас за тоа дека го критикувам и не му верувам на Заев ?

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Не ли гледаш дека мојата агенда не е ДПМНЕ, туку е проруска, така да за ова безразлика кој го прави, јас преќутно го пордржувам, бидејќи сметам дека е исправно. Што се крие позади тоа, е сосема небитно и Заев да го напраеше истото јас пак ќе си ќутев и немаше да го осудам.
Агендата ти е проруска :lolzz:
Базирана на што? На ланското вадење од г***а на режимот преку колумните и фејсбук постовите на миленка и мирко?
10 години се китиш со антички перја, бљуеш против се' словенско и кога те фатија со миљардите на конто - ќе фаќаш Русија - така било тоа.
Стварно, многу сте лесни за манипулација, паторов ве работи ко бавча, како сака. Дај елаборирај ја „рускава агенда“ да се посмееме овде малку.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Агендата ти е проруска :lolzz:
Базирана на што? На ланското вадење од г***а на режимот преку колумните и фејсбук постовите на миленка и мирко?
10 години се китиш со антички перја, бљуеш против се' словенско и кога те фатија со миљардите на конто - ќе фаќаш Русија - така било тоа.
Стварно, многу сте лесни за манипулација, паторов ве работи ко бавча, како сака. Дај елаборирај ја „рускава агенда“ да се посмееме овде малку.
Немаш ти капацитет на сватиш нешто без апрувал од шефот. Па така да избери си нешто што сакаш и насмеј си се самиот, по слободен избор и стај ми каков сакаш атрибут за да биде според агендата на шефот за комуникација со сомнителни ликови кои не се со вас.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Прво НИЕ не сме превземале одговорност, после испадна Груевски не превземал - еве ти кажи. Инаку тоа се вика политика. Исто како Бејли што излегува на ТВ и ти вика не бе каков ДИК тоа си е ваша работа додека 24 часа врши притисоци од внатре и од надвор.
Еве ти класичен пример.
Потпишува договор за СЈО, го одобрува изборот на Катица Јанева за главен обвинител и после искача и преку хиените и вади афери, ја хејта преку сите медиуми дење-ноќе и преку нив не ја признава - тоа не е политика, тоа маалски мочко од 5 години така се однесува.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.033
Поени од реакции
83.466
И сега што сум ти крив јас за тоа дека го критикувам и не му верувам на Заев ?
Ни ја не му верувам, ама делата на едниот и на другиот ми велат дека едниот е неспоредливо поголемо зло.
Можеби Заев кога ќе дојде на власт ќе го надмине дури и Груевски во злодела врз својот народ и земја (што се сомневам дека е можно било кој да го стори). Но не знаеме. Нека дојде, па ќе видиме.
Мојот антагонизам кон Груевски има една додатна нишка која ја нема кај мнозинството од обичниот народ кој го мрази него. Јас како симпатизер и член на ВМРО ДПМНЕ се чувствувам предадено. Како што се осеќаше Брејвхарт, кога у сред битка виде дека неговите мењаат страна.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
@jamajka си бил проруски, а ја па за трукофил те мислев.

Добро, еве ја твојата света Русија, која за разлика од ѓаволската САД не малтретир и не се меша во работите на суверени држави.

http://republika.mk/703361

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Ни ја не му верувам, ама делата на едниот и на другиот ми велат дека едниот е неспоредливо поголемо зло.
Можеби Заев кога ќе дојде на власт ќе го надмине дури и Груевски во злодела врз својот народ и земја (што се сомневам дека е можно било кој да го стори). Но не знаеме. Нека дојде, па ќе видиме.
Мојот антагонизам кон Груевски има една додатна нишка која ја нема кај мнозинството од обичниот народ кој го мрази него. Јас како симпатизер и член на ВМРО ДПМНЕ се чувствувам предадено. Како што се осеќаше Брејвхарт, кога у сред битка виде дека неговите мењаат страна.
Аха, значи ја потврдуваш мојата теза дека во Македонија, после 1990 се гласа против, а не ЗА. Тоа што си го одбрал е најголемото зло, што не прати овие 25 години. Цела прогресивна мисла ја ставивме да биде заложник на нашите гласања против. Тоа гласање против му донесе на Грујо власт од 10 години..... Сега ти ја правиш истата грешка.[DOUBLEPOST=1482157437][/DOUBLEPOST]
@jamajka си бил проруски, а ја па за трукофил те мислев.

Добро, еве ја твојата света Русија, која за разлика од ѓаволската САД не малтретир и не се меша во работите на суверени држави.

http://republika.mk/703361
Јас мислам дека рече дека не комуницираш повеќе со мене.... Ова ме подсеќа на вашата од 2002 „не коалицираме со терористи“.

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Moрав да ти ја доловам дволичноста и лицемерноста на твојата света земја.

jamajka

Член од
28 април 2007
Мислења
19.505
Поени од реакции
27.323
Moрав да ти ја доловам дволичноста и лицемерноста на твојата света земја.
Русија не е мојата земја, мојата земја е Македонија. Застанување позади Русија е зафаќање страна слично што некои луѓе во Мк имаат застанато цврсто позади САД и покрај све. Позади тој мој став има позадина, и нема никаква суета.
Тоа што Русите не се цвеќиња е нула во споредба со тоа што се САД, така да ми држиш тука говори за моралот на Русија е крајно дегутантно. А и на крајот на краиштата мојата подршка кон Русија не е од морален карактер, туку од практичен.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Еве ти класичен пример.
Потпишува договор за СЈО, го одобрува изборот на Катица Јанева за главен обвинител и после искача и преку хиените и вади афери, ја хејта преку сите медиуми дење-ноќе и преку нив не ја признава - тоа не е политика, тоа маалски мочко од 5 години така се однесува.
Исто искача на избори, пред избори вика поднесува оставка ако изгуби и сега пробува со финти да избегне давање оставка - селски серко. Ајде ќе видиме до 24 часот денес што мудро ќе смисли.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom