Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро бе, видовме - мислиш дека нашиве генерации срање гласале.
Е сега ќе кажеш како требало правилно да се постапува? За кој требало да гласаме?
Критикуваш цело време дека сме грешеле и логиката вели дека ја знаеш исправната постапка. Кажи ја.
Експертска влада составена од експерти во буквална смисла на зоброт, ако треба и странски од најдобрите научни институти.

Секој кој влегол во собрание, парламент или на било кој начин да бил поврзан со политика од 91ва до денес да биде лишен од политичкиот живот/влијаније воопшто. Ако има потреба (а ќе има бајаги) да се уапси и да му се конфискува имотот (некоја нова варијанта на СЈО - веројатно странци кои нема да се поврзани на политички/бизнис план).

Кој е чист - чист, кој е соучесник казнет.

Понатаму кога ќе се среди се мора да се среди правото на глас и правото на учество во политичките процеси, прецизен пример - секој кој има било какво криминално досие да нема право да биде политички активен итн.

Има многу (можеби изгледаат недемократски но јбг што се мора мора) решенија додека да се направи чистка во права смисла на зборот.

п.с. јас би и да се уреди и правото на глас, поточно кој треба да има право на глас - убиец, педофил, политички криминалец да немаат, знам дека не е демократски но како што реков треба да има некој ваков период.

Задоволен ли си пишман аџијо или ќе сум ти малку радикален за твој вкус?

LepiDzoni

Profesionalen ulichen cigan
Член од
25 јули 2014
Мислења
1.382
Поени од реакции
3.567
Правилно е да одјебете, таа цела генерација од осамостојувањето на Република Македонја која донесе се од транзициски криминалци и воени профитери до овие квази, гпс картон од патриоти денес, едноставно не сте релевантни.

Работите ќе ги оставите на младите (кои пост 2001ва немаа право на глас - беа малолетни) и природниот тек на настаните а не да солите памет седејќи во вашата комфорна зона.

Поради вас, децата на социјализмот (немам ништо против тој систем) сеуште постојат овие приватни акционерски друштва наречени ДМПНЕ и СДСМ.
Na poslednite izbori se kandidirase edna politicka partija bas po tvoj terk. Sve unutre taze gazinja baska deca na socijalizmot.

I?
Sto uspeaa da napravat tie mladi titovi politicari?

- Se raskaraa megju sebe vo javnost ✓
- Mladiot im lider posle izborite zakaza jakobinsko scenario na najbliskite sorabotnici ✓
- Otkinaa presuden broj glasovi od SDSM koi ke im donesea definitivna pobeda na SDSM ✓
- Posluzija kako prava kontrolirana opozicija ✓

itn itn se na se ovie mladoturci uspeaa da stanat istovremeno najtazniot i najsmesniot del od izborite.

Znaes vaka gledano od strana skoro kako da ispagja deka mladi ideologizirani politicari se bukvalno najlosa mozna varijanta za narodov tuka... hmm

Ne mislis deka e vreme da prestanes so zelenite?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Na poslednite izbori se kandidirase edna politicka partija bas po tvoj terk. Sve unutre taze gazinja baska deca na socijalizmot.

I?
Sto uspeaa da napravat tie mladi titovi politicari?

- Se raskaraa megju sebe vo javnost ✓
- Mladiot im lider posle izborite zakaza jakobinsko scenario na najbliskite sorabotnici ✓
- Otkinaa presuden broj glasovi od SDSM koi ke im donesea definitivna pobeda na SDSM ✓
- Posluzija kako prava kontrolirana opozicija ✓

itn itn se na se ovie mladoturci uspeaa da stanat istovremeno najtazniot i najsmesniot del od izborite.

Znaes vaka gledano od strana skoro kako da ispagja deka mladi ideologizirani politicari se bukvalno najlosa mozna varijanta za narodov tuka... hmm

Левица ?
Кој ги ебе...[DOUBLEPOST=1482090855][/DOUBLEPOST]
Како да ти кажам...
Радо би зелено секој ден него сино или црвено.

Жал ми е стари... незнаеш што пропушташ.[DOUBLEPOST=1482090961][/DOUBLEPOST]
(патем, ја за тој што гласав овојпат, нема да дојде на власт, нема да ја има шансата да праи срања)
Патем - знам дека си гласал за левица.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Експертска влада составена од експерти во буквална смисла на зоброт, ако треба и странски од најдобрите научни институти.

Секој кој влегол во собрание, парламент или на било кој начин да бил поврзан со политика од 91ва до денес да биде лишен од политичкиот живот/влијаније воопшто. Ако има потреба (а ќе има бајаги) да се уапси и да му се конфискува имотот (некоја нова варијанта на СЈО - веројатно странци кои нема да се поврзани на политички/бизнис план).

Кој е чист - чист, кој е соучесник казнет.

Понатаму кога ќе се среди се мора да се среди правото на глас и правото на учество во политичките процеси, прецизен пример - секој кој има било какво криминално досие да нема право да биде политички активен итн.

Има многу (можеби изгледаат недемократски но јбг што се мора мора) решенија додека да се направи чистка во права смисла на зборот.

п.с. јас би и да се уреди и правото на глас, поточно кој треба да има право на глас - убиец, педофил, политички криминалец да немаат, знам дека не е демократски но како што реков треба да има некој ваков период.
ОК, фино е ова, али сега слези назад на планетата Земја, во република Македонија.

Огромен дел од ова што го предлагаш е законски невозможно да се спроведе. Голем дел се пусти желби кои не би имало начин да се имплементираат, а кога некој би се обидел да ги имплементира би се судрил со пуна капа контрадикторности.
Како сум ти крив што овие фантастични желби не ти се имплементирани?

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ОК, фино е ова, али сега слези назад на планетата Земја, во република Македонија.
Тоа е тоа, баш оти треба да слегнам во Ребуплик Мачедони.
Прост си е народот и ќе се врти во круг.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Патем - знам дека си гласал за левица.
Многу работи не знаеш, па ни ова. Но, нема сега да погаѓаме све дур не погодиме за кој сум гласал, пошто не е ова тема за мене.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Огромен дел од ова што го предлагаш е законски невозможно да се спроведе. Голем дел се пусти желби кои не би имало начин да се имплементираат, а кога некој би се обидел да ги имплементира би се судрил со пуна капа контрадикторности.
Возможно е ама еве Џоко Сорос не давал...[DOUBLEPOST=1482091259][/DOUBLEPOST]
Како сум ти крив што овие фантастични желби не ти се имплементирани?
Не си ти крив, ниту моите ниту било кој постар кој имал прво на глас од 91ва навака.
На крај краишта сите сме лузери.[DOUBLEPOST=1482091316][/DOUBLEPOST]
Многу работи не знаеш, па ни ова. Но, нема сега да погаѓаме све дур не погодиме за кој сум гласал, пошто не е ова тема за мене.
Јас гласав за Том Круз.
#nemapovekjetajni[DOUBLEPOST=1482091534][/DOUBLEPOST]
Знам дека тоа прашање не е културно но џаба е пишман аџии сте сите и никогаш нема да признаете дека сте наивни.

Оваа сте мислам на постарите генерации, ти си нешто како просветлен, прогресивен вемеровец хехе

Последно уредено:
Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Исти се, тој е тој психолошки момент, круг од кој никогаш нема да излезат дури ги редат и своите деца на таа истата лента која го храни тој систем.

Како беше?
Глава која се наведнува - сабја не ја сече.
Само парафразивав кампања на СДСМ.:) Очигледно така оди системот старите умираат и забораваат а младите незнаат и оди кругот повторно. Нема надеж судено е Македонија да се врти во круг додека постои.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Добро бре ретардиран ли си ти?
Цело време јадеш гомна како сме биле сите срање, али ни збор за тоа како треба да се прави. Еве кажи што конкретно требало да направам.
(Еееееј сега видов !)

Рече човекот кој го гласаше ЉуБчо, чие омилено дете му беше истиот тој патор кој ти го сереш.
Патетики...

Само парафразивав кампања на СДСМ.:) Очигледно така оди системот старите умираат и забораваат а младите незнаат и оди кругот повторно.
Пластелин луѓе, јбг.

S

silmarillion

Гостин
За Грујо има право да го сере секој што го гласал у 2006та. И Кано. Кано стално има право да го сере Грујо. Сите други сте за СДС уште од 2006та. : ))))))

Ај ај, пар градски ВМРОвци од времето што се знаеме лајкнаа Jobs in EU, аииии шах мат : ))))

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
За Грујо има право да го сере секој што го гласал у 2006та. И Кано. Кано стално има право да го сере Грујо. Сите други сте за СДС уште од 2006та. : ))))))
Сите треба да се серат; нон - стоп.

Македонскиот народ после сите историско - политички неприлики/непогоди живееше во некој си вид на комфорна зона за време на СФРЈ, без некоја си навика/моќ при креирањето на политичко - општествените процеси одате таа генерација се наивни и сега пишман аџии.

Кога и го зборам ова одма се љутат.
Љ.

Мислам, доволно зборува овој психолошки момент; "...и јас да сум на власт - ќе крадам..."

Кој ебен прост менталитет не ми се верува.

Последно уредено:
Член од
7 април 2015
Мислења
2.787
Поени од реакции
1.698

Задоволен ли си пишман аџијо или ќе сум ти малку радикален за твој вкус?
Ova veke postoi in the land of the free mozes da procitas ovde https://en.wikipedia.org/wiki/Felony_disenfranchisement isto taka ima edno ubavo kazano ovde od strana na A.Lincoln Neither slavery nor involuntary servitude, except as a punishment for crime whereof the party shall have been duly convicted, shall exist within the United States, or any place subject to their jurisdiction. posebno obrati paznje na delot staven izmegu zapirkite, cinam se vikase apozicija.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Рече човекот кој го гласаше ЉуБчо, чие омилено дете му беше истиот тој патор кој ти го сереш.
Патетики...
Паторот е егеец, бивш член на ДА, кадар на Циле. Со љуБчо немаше да се ушалта да не беше таа малоумна тајванска коалиција што не знаеше да се справи со 10 учки во Танушевци.
Ама им ја стегна партијава на небањативе. Пред тоа беа како орда неандерталци (и сеа се такви додуша), ама попослушни се. Е сеа што им напраи и бродолом у исто време, тоа е друго.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ova veke postoi in the land of the free mozes da procitas ovde https://en.wikipedia.org/wiki/Felony_disenfranchisement isto taka ima edno ubavo kazano ovde od strana na A.Lincoln Neither slavery nor involuntary servitude, except as a punishment for crime whereof the party shall have been duly convicted, shall exist within the United States, or any place subject to their jurisdiction. posebno obrati paznje na delot staven izmegu zapirkite, cinam se vikase apozicija.
Знам бе баче, прашањето е зошто ова не се практикува овде?[DOUBLEPOST=1482093177][/DOUBLEPOST]
Паторот е егеец, бивш член на ДА, кадар на Циле. Со љуБчо немаше да се ушалта да не беше таа малоумна тајванска коалиција што не знаеше да се справи со 10 учки во Танушевци.
Ама им ја стегна партијава на небањативе. Пред тоа беа како орда неандерталци (и сеа се такви додуша), ама попослушни се. Е сеа што им напраи и бродолом у исто време, тоа е друго.
Исто - знам бе баче.

Знаеш што знам друго ?
Дека те боли и тебе онаквото, син си.

Ако веќе ги вадиме картите на маса...
После имало 168стр. овде а другите теми или подфоруми умирале, македонскиот менталитет на мало..

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.498
Поени од реакции
27.317
Јас гласав за Том Круз.
#nemapovekjetajni
Еретик Еретик, некој нека ја викне инквизиторката Кате...[DOUBLEPOST=1482093628][/DOUBLEPOST]
После имало 168стр. овде а другите теми или подфоруми умирале, македонскиот менталитет на мало..
Темата е баш кул, се општи за слободата, просперитетот и соживтот. Башка е и образовна, ете мене баш ме разбудија од заблудата што ја имав за шефот. Само треба да се препуштуш и да уживаш, не боли.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom