Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Се согласувам после јавното објавена војна од страна на шутракот Грујо против САД ништо не е чудно доколку во иднина се соочуваме и со ова. Доколку се радикализираат работите јас мислам дека ќе има американска интервенција. Прегледај го приврзокот 161895
Глуп Грк...

Грујо и остантата багра се баш Американска инсталација.

à la ШОРОШ !

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Ти и другите (гласачи) се донеле ваква криминална организација на власт - јас (и сличните на мене) не. Ама пусто его или гордост никогаш нема да ја прифатите таа гласачка одговорност и сега ради навика, ќе гласате за друга која ќе го прави истото. Никогаш нема да излезете од овој круг, пишман аџии...
ОК, претпоставуваш дека сум направил срање избор кога сум гласал за Груевски и исто сега правам срање избор кога гласам за друг.
Тогаш кажи како сметаш дека е правилно! Како сум требал да гласам и ја и сите други?

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.447
Поени од реакции
17.880
Се согласувам после јавното објавена војна од страна на шутракот Грујо против САД ништо не е чудно доколку во иднина се соочуваме и со ова. Доколку се радикализираат работите јас мислам дека ќе има американска интервенција. Прегледај го приврзокот 161895
Nikoj ne im se plasi na Amerikancite nisto ne ni mozat majka Rusija e so nas neka smeat da go napadnat ova sveto parce zemja ima da gi sramnime so zemja pomina vremeto koga Amerika pravese sto saka po svetot sega se izdigna carot Vladimir Putin on ke ni pomogne kako na pravoslavni braka i ima zloto svetsko nareceno NATO i EU da go pobedime. Sreka docekavme kako Makedonci eden golem Makedonec koj ne e predavnik gospodinot Nikola Gruevski koj se bori za svojata zemja i svojot narod Makedoncite sreka sto se rodi takov lav a ne kako grckiot predavnik Zaev predavnik na Makedoncite Gospod da go kazni.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
ОК, претпоставуваш дека сум направил срање избор кога сум гласал за Груевски и исто сега правам срање избор кога гласам за друг.
Тогаш кажи како сметаш дека е правилно! Како сум требал да гласам и ја и сите други?
Правилно е да одјебете, таа цела генерација од осамостојувањето на Република Македонја која донесе се од транзициски криминалци до овие квази патриоти денес, едноставно не сте релевантни.

Работите ќе ги оставите на младите и природниот тек на настаните а не да солите памет седејќи во вашата комфорна зона.

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.993
Е ова никој жив на форумот не го очекуваше. Толку за вечерва, се гасам
Човекот не ја брани фамилијата како тебе. Ти треба никот у "фамилијата владе" да си го смениш и аватарот со две Ш знамиња: едно за дуи, а друго за дпне.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Правилно е да одјебете, таа цела генерација од осамостојувањето на Република Македонја која донесе се од транзициски криминалци и воени профитери до овие квази, гпс картон од патриоти денес, едноставно не сте релевантни.

Работите ќе ги оставите на младите (кои пост 2001ва немаа право на глас - беа малолетни) и природниот тек на настаните а не да солите памет седејќи во вашата комфорна зона.

Поради вас, децата на социјализмот (немам ништо против тој систем) сеуште постојат овие приватни акционерски друштва наречени ДМПНЕ и СДСМ.

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.311
Поени од реакции
7.045
интервенција велиш со овие играчките :icon_lol::pos:

мењај ник овај не ти стои

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Правилно е да одјебете, таа цела генерација од осамостојувањето на Република Македонја која донесе се од транзициски криминалци до овие квази патриоти денес, едноставно не сте релевантни..
Ах, ништо конструктивно. Само јадење гомна, така и си мислев.

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Ах, ништо конструктивно. Само јадење гомна, така и си мислев.
Да не се погледна во огледало случајно ?

Доста со лицемерието околку оваа ситуација, тој е народот овде, тоа е те едно исто гласачко тело кое ги гласаше СДСМ, ДМПНЕ пак СДСМ па пак ДМПНЕ од 2006, само ги менувате страните кога ви одговара, а менувањето страни е општо познато дека е ептен онака... конструктивно.

Пишман аџијо.

п.с. муабетот

апла СДСМ вс. ДМПНЕ во наши услови.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.784
Поени од реакции
5.058
Да не се погледна во огледало случајно ?

Доста со лицемерието околку оваа ситуација, тој е народот овде, тоа е те едно исто гласачко тело кое ги гласаше СДСМ, ДМПНЕ пак СДСМ па пак ДМПНЕ од 2006, само ги менувате страните кога ви одговара, а менувањето страни е општо познато дека е ептен онака... конструктивно.

Пишман аџијо.
Не се сите исти...

LordDragonII

Dr.Strangelove
Член од
15 август 2008
Мислења
10.995
Поени од реакции
5.726
Не се сите исти...
Исти се, тој е тој психолошки момент, круг од кој никогаш нема да излезат дури ги редат и своите деца на таа истата лента која го храни тој систем.

Како беше?
Глава која се наведнува - сабја не ја сече.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.025
Поени од реакции
83.450
Добро бе, видовме - мислиш дека нашиве генерации срање гласале.
Е сега ќе кажеш како требало правилно да се постапува? За кој требало да гласаме?
Критикуваш цело време дека сме грешеле и логиката вели дека ја знаеш исправната постапка. Кажи ја.

или видео клип ќе постуваш пак

(патем, ја за тој што гласав овојпат, нема да дојде на власт, нема да ја има шансата да праи срања)[DOUBLEPOST=1482090325][/DOUBLEPOST]
Исти се, тој е тој психолошки момент, круг од кој никогаш нема да излезат дури ги редат и своите деца на таа истата лента која го храни тој систем.

Како беше?
Глава која се наведнува - сабја не ја сече.
Добро бре ретардиран ли си ти?
Цело време јадеш гомна како сме биле сите срање, али ни збор за тоа како треба да се прави. Еве кажи што конкретно требало да направам.

Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.299
Поени од реакции
1.806
Демек ако не сме послушни и не сакаме федерализација САД ќе не нападнат.
Ти сигурно си како дел од нашите предци од приказните, кога турчинот ја прочитал наредбата, утре сите да дојдат на средсело за бесење, на Realen дедо му прашал, а јаже ќе има, или сами си да носиме?
Ако планираш да влезеш во ропство без борба, арам на тебе и на твоите предци, сепак имало и македонци, партизани и комити, особено сега пред крајот кога јудеомасоните губат и им останува помалку од месец до целосна смена на сите тие Бејлита и останата олош на Хабад.

B

Borg_Drone

Гостин
Дечки, не се расправајте. И онака состојбата во државава е тиња. Ова се однесува и на двата табора, и на поддржувачите на ВМРО и на СДСМ. Додека се расправате вие тука, други коваат веќе планови за поделба на власта. А вие на крај немате ништо од тоа, освен глупи расправии по форумов.
Дури и да дојде на власт некој со желба да направи нешто од државава ќе му бидат потребни минимум 30 години за да ја среди државата.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom