Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Да, гледа Македонија. 1 процент е разликата помеѓу дпмне и сдсм за разлика од пред две години кога беше скоро 20 проценти.
Продолжете со фарбање ќе се стопи и тој 1%.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Продолжете со фарбање ќе се стопи и тој 1%.
Нажалост бројките се сурови, посебно бројките во Скопје каде што беше центарот на протестите и вашето омилено фарбање.

Сега не мора веќе протести. Еве овие појавиве пред ДИК и нивните изјави за убивања и ножеви ќе ја завршат работата.

Член од
6 јули 2011
Мислења
3.829
Поени од реакции
7.711
Другари, до каде е работата?
Ги ѕирнав Коце и Стевчо како се дерат, ми изгледа како од исти материјал да спремале говор :))

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Никогаш не сум ги видел толку очајни бандитите на власт. Единствената карта која ја имаа ја одиграа и ја изгубија. Народот, избори, народот, избори, народот им го начука до кочанка. Никогаш порано не се нашле во ваква ситуација. Мислеа дека што и да направат, колку и да украдат, ќе им помине. Мислеа дека е доволно да ја извадат ордата сендвичи на избори и пак ќе можат да прават што сакаат.

Сега кога Идризово станува се поблиско и поблиско, и креатурите како Милошоски што не се експонираа премногу мора да држат воинствени говори пред орките, инаку паторот ќе биде многу љут.

Циркус ќе биде Собранието ако Аљи влезе во владата. Беса и АНА може да си играат курташак со нив како сакаат. На секоја седница ќе губат по 500 гласови, се додека не почнат трансфери од ДУИ во Беса. Потоа ќе оди владата на тапан, а некои ликови ќе си го исправат патот на кај Идризово.

Вечна да е.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Брутус не е мoжнo кoлку си глуп. Гледaлa Мaкедoнијa, штo гледaлa бе скaпaн? Гледaлa кaкo се бaрa прaвдa? Кaкo судoвите се пo џебoви пикнaти? Кoгa излегoл некoј нa прoтест дa гo брaни Зaев дa не гo судaт? Кoј рекoл декa Груевски ќе гo убиеме и свеќи ќе му пaлиме? Функциoнери излегувaaт и викaaт декa ќе ги убиеле неистoмислениците сaмo зaтoa штo пoднеле пригoвoр. Ти си лудaк брaниш убијци.

Вие прoдoлжете Ќoсетo дa гo бaрaте и ќе се врaтaт тие 200.000 рaзликa.
А1 - 18.07.2008
Во знак на поддршка на својот градоначалник Зоран Заев, вечерва струмичани се собраа на плоштадот „Гоце Делчев“. „Зоране, Струмица е со тебе, Струмица верува во Зоки, Дојдете во Струмица да ја видите Европа“, беа само дел од транспарентите кои граѓаните ги држеа в раце.
Ова беше кога го уапсија за Глобал глупердо една (морам во твој стил пошто не ти доаѓа памет, нема ни да ти дојде). Тогаш БЦ го направи аболициран политичар, само немаше протести за тоа.

Протест пред влада со ковчег.
Закани од фунцкионери на сдс има веќе три години само ти си наглув малку изгледа и гледаш црно бело како и секој партиски активист и штапски манипулатор. Ја за Ќосето не спомнав ништо ама вие се пењавите за нешто што е дел од политичкиот фолклор во Македонија последниве години ама само кога едната страна го применува, за другата ви е океј.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Нови избори па ни 1/5 од сегашните гласови под притисок и закана нема добијат

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.837
Поени од реакции
36.874
Не искршија ни ишкртаа ниедна зграда како она австралопитекусите од летоска...пардон борците против "режимот". Толку од демократијата во мк гаси светло.
И прекултурни беа. После објавувањето на разговорите, политичарот или си поднесува оставка или со вили и лопати му судат на улица. Во која било земја источна или западна.

V

viktora

Гостин
Заев јасно и гласно кажа дека ние имаме проблем со Бугарија со Грција,Србија и Албанија и дека не може да бидат сите во криво.Што значи дека проблемот бил во Македонија.
Значи треба да прифатиме дека македонскиот јазик е бугарски и по дефаулт ние сме одродени бугари,дека името Македонија е грчко и треба да го смениме,треба да прифатиме дека црквата ни е под српската православна црква,треба да прифатиме албанците да бидат рамноправни со македонците и македонците задолжително да го изучуваат албанскиот јазик на цела територија.
Него можам да го разберам,земал пари кур не му чуе,или не се чувствува како македонец,или пичка му матер има некоја трета причина.Но не можам да ги разберам овие останативе што го подржуваат.Толку им е битно да грујо отиде во затвор за во замена на сето ова што го напишав?Грујо крадел,па и СДСМ крадел,зошто не бараат и они да одговараат?А повеќето викаат не ме интересира што било пред дваесет години.Тоа е исто како да си пушач да пушиш дваесет години и одеднаш фаќаш рак на бели дробови и си мислиш дека си го закачил прошлата недела.
Дебили невидени,па ќе се одселувале од државава.Гарант зајко да победеше ќе се одкажеа од бг пасоши или оние што избегале ќе се врателе назад среќни радосни дека грујо паднал.
Гоце арно рекол,од своите си патиме.

Член од
27 ноември 2008
Мислења
5.541
Поени од реакции
4.078
Палат оган пред ДИК за да го горат графологот :pos:

Инаку сдсм ја постигна целта со приговорите без разлика дали ќе ги прифатат.

Цела Македонија гледа собрани пред ДИК, дивјаци, кромањонци и неписмени створења како горат акапи дева за огрев, како дивеат и се закануваат со убиства на неистомисленици, ножеви, ќосиња и слично. А албанците гледаат мега албанофобија и уште потешко им станува на дуи за да влезат во коалиција со нив.

За секој со еден грам мозок што не зависи финансиски од дпмне ова што се случува ќе биде повеќе од доволно.
За негативнава слика поголем удел имаат изјавите на Филип, Ѓорчев, Божиновска, Коце, Милошевски и остала багра од колку насобраната проста маса. Но да, и тоа има удел.

Денес веќе не се збори за тоа дали ќе биде 50 - 50 или 51-49, денес се збори за оваа баграва што повикува насилства, што спомнува ножеви, ќосиња и останати ретардирани работи. Со вакви работи уште повеќе губат. За неколку месеци ако има нови избори дебело ќе изгубат.

V

viktora

Гостин
Да, гледа Македонија. 1 процент е разликата помеѓу дпмне и сдсм за разлика од пред две години кога беше скоро 20 проценти.
Да не беа косоварите....чекај сега на ред се бугари,грци белки ќе стигнат едно 80%

Член од
29 декември 2012
Мислења
275
Поени од реакции
480
Ќе влева у гинис овој дик два дена без престан и уште нема свршено...

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Ne e fer od moderacijata na temava. Nekoi lugje postojano vregjaat i citame sekakvi gadosti. Nivoto na diskusijata e nula. Sega vidov i deka WestBe e baniran, a nekoi luge sto ne znaat da napisat edna recenica bez da upotrebat nekoja gadost se tuka i nitu ednas ne se opomenati.
Ova e javen forum i sekoj ima pravo da si go kaze svoeto mislenje. Ostanatite mozat da se slozat ili ne i mozat toa da go kazat ili ne. I tolku.
Ne se toa mnogu lugje, desetina se, no ja unistija celata tema. I toa moderacijata im go dozvoluva od ne znam koi pricini.
Baram, ako ima moderator ovde, da mi odgovori dali postovite od dva zbora kako: Ebi se! se dozvoleni po pravilata na forumot? I ako ne se zosto tie clenovi ne se sankcionirani.

D

Darko_ufo

Гостин
Ne e fer od moderacijata na temava. Nekoi lugje postojano vregjaat i citame sekakvi gadosti. Nivoto na diskusijata e nula. Sega vidov i deka WestBe e baniran, a nekoi luge sto ne znaat da napisat edna recenica bez da upotrebat nekoja gadost se tuka i nitu ednas ne se opomenati.
Ova e javen forum i sekoj ima pravo da si go kaze svoeto mislenje. Ostanatite mozat da se slozat ili ne i mozat toa da go kazat ili ne. I tolku.
Ne se toa mnogu lugje, desetina se, no ja unistija celata tema. I toa moderacijata im go dozvoluva od ne znam koi pricini.
Baram, ako ima moderator ovde, da mi odgovori dali postovite od dva zbora kako: Ebi se! se dozvoleni po pravilata na forumot? I ako ne se zosto tie clenovi ne se sankcionirani.
Како виде дека е баниран? Или дупли јузер ти е?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom