Мене само државјанството ми е светлина во темнина, спас од груевизам, нема место за слободно умни интелектуалци тука веќе. Среќен македонец е оној македонец со бугарски пасошP.S. Od vecerva imam uste edna pricina da se selam od tuka. Edvaj cekam da dobijam pasos i metla. Ova ne e normalna drzava. Ziveeme vo bajki i nikako da se razbudume. Izvinete of topic e no sum maximalno revoltiran.
Daj boze da zavrshis rabota i da pojdesh nis evropa pa da vidish kako e.kako se vospitani lugeto i kako si gi pocituvaaat zakonite.a ne se so e makedonsjo da se pluka.Мене само државјанството ми е светлина во темнина, спас од груевизам, нема место за слободно умни интелектуалци тука веќе. Среќен македонец е оној македонец со бугарски пасош
П.с. Сеуште на задолжителна бр 91** со интервју во февруари 2016 со крштеница на дедо ми. 10 ипол месеци чекам за промена во финална веќе..
i mene me interesira dali ima vremenski rok za potpisDali ima nekoj vremenski rok za potpishuvanje na ukazite ili?
Nema sega za sega mislam koe brojce si i jas sum 2016Ima nekoj so podnel 2016 i da mu ima izlezeno ?
Do kaj se stignati od 2016 znaj nekoj ?
Fala pozdrav
Ke brois meseci od koga ti e obrazuvana prepiskata i stavena na zadolzitelna, a ne koga si imala intervju. Znaci na ako vo feb ti ja obrazuvale prepiskata i odma ja stavile na zadolzitelna , ti si samo 10-tina meseci. Vreme e da ti se smeni statusot !Dali ima nekoj sto isto e 13 meseci na obrazovana ?Intervju noemvri 2015 bt , prepiska obrazovana feb 2016 ? Dali dokolku im pises e mail vrakaat, i dali e ok ako mailot e na makedoniski ?
Blagodaram
Зашто не земеш потврда од Струмица? Ако имаш предок роден пред 1918 година во мнозинско македонско село по население, можеш на тој начин да се обидеш... Некои кажуваа дека поминале со таква потврда но имаше и такви што поминале без никакви дополнителни документи. Се е среќа на крај...Ситуацијата ми е таква што немам никакво уверение за бугарски потекло кај ниеден од семејството, а бугарски пасош ми е (единствен) спас. Чув за начин лажно крстен некој предок во бугарска ексархија. Начинот можеби да е и чисто само шпекулација. Ќе ве молам за реплика доколку знаете било каков начин за доказ на потекло. Фала
5000 i nestoNema sega za sega mislam koe brojce si i jas sum 2016
Каде во Стумица поточно?Зашто не земеш потврда од Струмица? Ако имаш предок роден пред 1918 година во мнозинско македонско село по население, можеш на тој начин да се обидеш... Некои кажуваа дека поминале со таква потврда но имаше и такви што поминале без никакви дополнителни документи. Се е среќа на крај...
За фалсификат никако не би те советувал...