Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
26 септември 2015
Мислења
36
Поени од реакции
47
Ako moze nekoj da mi dade info :
- so tatkovo poteklo podneseno za bugarsko drzavjanstvo
-vo finalna pisuvase deka e procedurata, ali sega se pojavuva koga ke ukucam deka e izvadena na dopolnitelna proverka
-Prethodno so zabrana za evropa na 3 god, ali trgnata e posle 1 god i 2 meseca. Dali znae nekoj nekakva informacija sto bi mozelo da bide toa i zasto e na dopilnitelna proverka ?
Fala odnapred

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
P.S. Od vecerva imam uste edna pricina da se selam od tuka. Edvaj cekam da dobijam pasos i metla. Ova ne e normalna drzava. Ziveeme vo bajki i nikako da se razbudume. Izvinete of topic e no sum maximalno revoltiran.

Член од
14 мај 2016
Мислења
123
Поени од реакции
82
Dali e vozmozno da gi vrakaat nazad prekratenite prepiski od 2013 ??ili se toa samo insinuacii?

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

Член од
22 јули 2011
Мислења
56
Поени од реакции
42
Ситуацијата ми е таква што немам никакво уверение за бугарски потекло кај ниеден од семејството, а бугарски пасош ми е (единствен) спас. Чув за начин лажно крстен некој предок во бугарска ексархија. Начинот можеби да е и чисто само шпекулација. Ќе ве молам за реплика доколку знаете било каков начин за доказ на потекло. Фала

D

Drexel

Гостин
P.S. Od vecerva imam uste edna pricina da se selam od tuka. Edvaj cekam da dobijam pasos i metla. Ova ne e normalna drzava. Ziveeme vo bajki i nikako da se razbudume. Izvinete of topic e no sum maximalno revoltiran.
Мене само државјанството ми е светлина во темнина, спас од груевизам, нема место за слободно умни интелектуалци тука веќе. Среќен македонец е оној македонец со бугарски пасош

П.с. Сеуште на задолжителна бр 91** со интервју во февруари 2016 со крштеница на дедо ми. 10 ипол месеци чекам за промена во финална веќе..

Член од
8 септември 2016
Мислења
35
Поени од реакции
7
Мене само државјанството ми е светлина во темнина, спас од груевизам, нема место за слободно умни интелектуалци тука веќе. Среќен македонец е оној македонец со бугарски пасош

П.с. Сеуште на задолжителна бр 91** со интервју во февруари 2016 со крштеница на дедо ми. 10 ипол месеци чекам за промена во финална веќе..
Daj boze da zavrshis rabota i da pojdesh nis evropa pa da vidish kako e.kako se vospitani lugeto i kako si gi pocituvaaat zakonite.a ne se so e makedonsjo da se pluka.

Член од
8 февруари 2016
Мислења
400
Поени од реакции
396
Dali ima nekoj sto isto e 13 meseci na obrazovana ?Intervju noemvri 2015 bt , prepiska obrazovana feb 2016 ? Dali dokolku im pises e mail vrakaat, i dali e ok ako mailot e na makedoniski ?
Blagodaram
Ke brois meseci od koga ti e obrazuvana prepiskata i stavena na zadolzitelna, a ne koga si imala intervju. Znaci na ako vo feb ti ja obrazuvale prepiskata i odma ja stavile na zadolzitelna , ti si samo 10-tina meseci. Vreme e da ti se smeni statusot !

Член од
7 мај 2014
Мислења
307
Поени од реакции
399
Ситуацијата ми е таква што немам никакво уверение за бугарски потекло кај ниеден од семејството, а бугарски пасош ми е (единствен) спас. Чув за начин лажно крстен некој предок во бугарска ексархија. Начинот можеби да е и чисто само шпекулација. Ќе ве молам за реплика доколку знаете било каков начин за доказ на потекло. Фала
Зашто не земеш потврда од Струмица? Ако имаш предок роден пред 1918 година во мнозинско македонско село по население, можеш на тој начин да се обидеш... Некои кажуваа дека поминале со таква потврда но имаше и такви што поминале без никакви дополнителни документи. Се е среќа на крај...
За фалсификат никако не би те советувал...

Член од
22 јули 2011
Мислења
56
Поени од реакции
42
Зашто не земеш потврда од Струмица? Ако имаш предок роден пред 1918 година во мнозинско македонско село по население, можеш на тој начин да се обидеш... Некои кажуваа дека поминале со таква потврда но имаше и такви што поминале без никакви дополнителни документи. Се е среќа на крај...
За фалсификат никако не би те советувал...
Каде во Стумица поточно?

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom