Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Финтата е што за 61 пратеник ќе мора сите пратеници на двата владина партнери (ДПМНЕ и ДУИ) да се присутни, дури и Али Ахмети, ќе има циркуси.

И пак, ниту се конечни резултатите, ниту мандатот е даден на некој, ниту преговори има за формирање влада, сите партии се во игра, сега се што дискутираме тука е само нагаѓање и шпекулации.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Не мора да значи. Ако не играше со албанските гласови ќе добиеше плус македонски гласови, е сега колку ќе беа тие на број не знам кој може да процени :)
А бе доби плус македонски, ама приличната разлика постои, и тоа не мала.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.075
Па не викаат сите така. Овие неопределниве што излегоа сосе припадниците на еден немнозински народ малце ги замајаа тие муабети ама јадрото од околу 300.000 гласачи кои ги има сдс многу добро знаат што човек е заев ама десет години без тендер, без функција, ќе проголташ некои ствари и ќе гласаш. И ќе си шириш небулози по социјални мрежи.
Тие настрана , зборував за тврдокорните негови апостоли. Немнозинците тешко дека ќе му дадат пак доверба , ќе си дојдат работите на свое место кога ќе има локални избори. Баш да ја видиме таа верност дали арачиновци ( незнам дали се посебна општина ) или чаирчани ќе дозволат градоначалник од сдс.

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Ако не се „играше“ со албански гласови, разликата ќе беше прилично голема, најмалку 50-60 илјади гласови. Испаѓа дека не вроди со плод сета криза и сите акции против Груевски, во тој поглед.
Od razgovor so albanec upaten vo situacijata proizleze informacija deka se raboti za okolu 90.000 glasa.

S

silmarillion

Гостин
Ако не се „играше“ со албански гласови, разликата ќе беше прилично голема, најмалку 50-60 илјади гласови. Испаѓа дека не вроди со плод сета криза и сите акции против Груевски, во тој поглед.
Ако не се играше со јавната администрација ја ќе тепав на изборите. Многу сум радосен што тепаше ВМРО, иде банкрот, иде глад ќе си цркате по улици :oeoeoe:

Член од
23 ноември 2011
Мислења
14.322
Поени од реакции
32.864
Еве го експертот дојде, се чека другиот. :pos:
Славеле до сега, урлале пред Дик за големата нивна победа. :vozbud:
Tука беше он цело време, стискаше суптилни лајкови.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Финтата е што за 61 пратеник ќе мора сите пратеници на двата владина партнери (ДПМНЕ и ДУИ) да се присутни, дури и Али Ахмети, ќе има циркуси.

И пак, ниту се конечни резултатите, ниту мандатот е даден на некој, ниту преговори има за формирање влада, сите партии се во игра, сега се што дискутираме тука е само нагаѓање и шпекулации.
Секако, треба постапката да стане конечна, кога ќе минат сите рокови и одредени процедури. На првата седница ќе дојдат сите, а после... знаеме како е.
Od razgovor so albanec upaten vo situacijata proizleze informacija deka se raboti za okolu 90.000 glasa.
Мене ми рекоа, исто Албанци, дека 70-80-тина илјади има СДСМ од „нивните“.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Еве го експертот дојде, се чека другиот. :pos:
Славеле до сега, урлале пред Дик за големата нивна победа. :vozbud:
Ме радува што си вака расположен после објавувањето на официјалните резултати:)Мене малку би ми било незгодно после рикање пред владата дека сте победиле да се појавувам во јавност барем една недела.[DOUBLEPOST=1481623017][/DOUBLEPOST]
Секако, треба постапката да стане конечна, кога ќе минат сите рокови и одредени процедури. На првата седница ќе дојдат сите, а после... знаеме како е.

Мене ми рекоа, исто Албанци, дека 70-80-тина илјади има СДСМ од „нивните“.
Колку сака нека има, резултати во општините каде што има само Македонци исто се индикатор. Потребни се реформи во партијата. Овие избори СДС го искористи моментот (им беа доста одврзани рацете и повеќе од што требаше) и си доби частење од многу луѓе што не помислувале да гласаат за нив, и тоа треба да биде поука. А во однос на албанците и таму вмро треба да си направи стратегија ама тоа е сосем друг муабет. Ако сакаат да победуваат и понатака не смеат да се претворат во СДС и да плачипичкарат за фантоми, албанци, пустец, мустец, тие се резултатите прифати ги и пробај да смениш и подобриш нешто додека има време.

Последно уредено:

Almeida

поет, мрачна сила, гад
Член од
15 февруари 2015
Мислења
7.563
Поени од реакции
19.996
Тие настрана , зборував за тврдокорните негови апостоли. Немнозинците тешко дека ќе му дадат пак доверба , ќе си дојдат работите на свое место кога ќе има локални избори. Баш да ја видиме таа верност дали арачиновци ( незнам дали се посебна општина ) или чаирчани ќе дозволат градоначалник од сдс.
Што па те тера да мислиш дека МОРА да се гласа исто локална и централна власт?
Јас на пример за коце и подржикоњ и во опозиција да влезат не би гласал, затоа што се ѓубриња од луѓе. Вие што сте ментално ограничени и по default гласате за иста партија по сите основи да знаеш дека не е репер. Тој ботовски концепт во Арачиново го надминаа, а вие останавте у пештери да живеете, „патриотишта“ учкарски!

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
70.80 па дури и 90.000:pos::pos::pos:..какви бројки човече,на мало дете да му го кажиш овие бројки ќе се изнасмее...

Одете малце логика не само да дробите глупости..во ИЕ 6 Сдсм имаше 25.800 гласа а сигурно не беа сите од Албанци..минимум 2500 гласа од Македонци беа овие башка и од Турци и други етнички заедници..во ИЕ 1 околу 12.000 Албански гласачи од прилика..по 4.000-5.000 во ИЕ 2 и ИЕ 5 значи некаде би требало да се 40-43.000..ова според општините каде што живеат и ги има во поголем број..да не си рачунате дека во Чаир или Струга сите Албанци имаат гласано за Сдсм?

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.447
Поени од реакции
39.075
Јас на пример за коце и подржикоњ и во опозиција да влезат не би гласал, затоа што се ѓубриња од луѓе. Вие што сте ментално ограничени и по default гласате за иста партија по сите основи да знаеш дека не е репер. Тој ботовски концепт во Арачиново го надминаа, а вие останавте у пештери да живеете, „патриотишта“ учкарски!
Али затоа гласаш за Заев кој е олицетворение на истите. Зборував погоре за ваквите како тебе , и пак ме цитираш со истото срање.

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Изгледа дека нешто ти е „криво“? Па затоа вака со навреди почна. Досега беше културен и примерен форумџија.

Член од
31 јануари 2014
Мислења
5.169
Поени од реакции
2.272
Али затоа гласаш за Заев кој е олицетворение на истите. Зборував погоре за ваквите како тебе , и пак ме цитираш со истото срање.
На интернет сите се морални величини. Каков Заев, овие ваквиве недела дена пред да ја спукаат со стевче ги убедуваа сите и вмровците да не гледаат партија пошто Стевчо направил многу за општината и немало врска тоа со партија пошто се локални избори. Откако ја спукаа другиот ден му одеа пред зграда викаа дека е апаш, крадел, предавник и што уште не. Денес им е сеуште најомразен лик и ги боли таквото што стевчо правел во општината и што прави. Едвај чекаат да дојдат локални и СДС може и магаре да кандидира во карпош ќе го изгласаат. исто како што гласаа дунстери како Андреј Петров или оној Саша кузмановски или како и да се викаше. Три чисти немаа тие градоначалници.
И уште нешто за демократскиот капацитет на таквите како него хушкачи на социјалните мрежи. Сега вика нема везе партија а до пред избори малце фалеше да утепаат некој од левица или друга опозициска партија или некој што поништил ливче пошто им го ситнеле отпорот. МОРАШЕ да се гласа за СДС според нивната демократска логика.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom