Случувања во Македонија (Генерална дискусија)

За кого би го дале вашиот глас на парламентарните избори во април 2020?

• ВМРО-ДПМНЕ

Гласови: 64 19,0%
  • СДСМ

Гласови: 41 12,2%
  • ЛЕВИЦА

Гласови: 58 17,2%
  • БЕСА

Гласови: 1 0,3%
  • ДУИ

Гласови: 8 2,4%
  • АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ

Гласови: 1 0,3%
  • ДПА

Гласови: 0 0,0%
  • МАКЕДОНСКИ КОНЦЕПТ

Гласови: 5 1,5%
  • ИНТЕГРА

Гласови: 8 2,4%
  • ЕДИНСТВЕНА МАКЕДОНИЈА

Гласови: 3 0,9%
  • Некоја друга

Гласови: 9 2,7%
  • Нема да гласам или ќе го поништам ливчето

Гласови: 139 41,2%

• Вкупно гласачи
    337
Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Поплавите - Стајковци, Радишани - дечките убиени во Смилковско Езеро.Е во такви места имаа победа :нинџ:
Не за џабе напишав во претходната тема дека сепак земјоделците од руалните средини си ја завршија работата.

S

silmarillion

Гостин
да бе, ја продаал личната карта за 800мкд... верувај на такви будалаштини..
Се знае кој дава пари, само газда сорос, 15долари/час... другите само летки, понекоја торба капа и маица...

газдите на МПТ и ФЕРСП, а има и други помали новокомпонираани олигарси
Штерјо е со Бранко не со Заев. Искочи он одамна од играта после Алфа. Андреа е со појака странска екипа и затоа успева да опстане иако е прљав ко Вардар.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
Според мене катастрофален потег ќе му биди ова на долгорочен план и страшно ќе зажалат што му ја дадоа подршката на Груевски..кај другите ИЕ не менуваше многу дали плус или минус ама морам да ја спомнам и масовната подршка на ГазиБаба за Вмро каде издејствува пратеник плус во ИЕ 2..не ми се јасни тие таму не беа со поплавите?
Беа. Во Гази Баба се и Стајковци и Ченто, места каде што победи ДПМНЕ со голема разлика.

Мене искрено не ме изненадува тоа иако многу луѓе беа изненадени дека пак гласаа за дпмне после срањата што им се десија поради лоша инфраструктура иако 25 години имаат вмровски градоначалници.

Таму живее таков народ што да дојде Груевски и да рече дај да ја ебам ќерка ти, прво прашање ќе му биде "без кондом ќе ја ебеш шефе или да одам до трафика да ти купам".

Член од
17 март 2011
Мислења
140
Поени од реакции
135
Искрено вас ви треба уште поплави, уште позагаден воздух, слушам овие од тетово мрчат за нечисти воздух, а овие од Стајковци, сеуште неможат да се опраат нели? Епа ако, ПАК да ги гласате, ама пред тоа уште поголема попава ви пожелувам.
Ганди луѓе, ми се сере од вас, и нема да се досерам пошто вие НЕ СТЕ ЛУЃЕ.

Член од
5 јануари 2008
Мислења
532
Поени од реакции
614
Според мене катастрофален потег ќе му биди ова на долгорочен план и страшно ќе зажалат што му ја дадоа подршката на Груевски..кај другите ИЕ не менуваше многу дали плус или минус ама морам да ја спомнам и масовната подршка на ГазиБаба за Вмро каде издејствува пратеник плус во ИЕ 2..не ми се јасни тие таму не беа со поплавите?
Гази Баба е сигурно најутепаната општина во цело Скопје и тоа целосно контрадикторно - општина на чија територија се наоѓаат доста фирми (тоа сигурно ја полни општинската каса и тоа највеќе од сите останати скопски општини), а во која ништо не е инвестирано. И на тоа население дпмне им е отсекогаш најдобрата можна опција на светот.

Што се однесува до Стајковци, ме фрапираа мислењата на едно семејство дека главен виновник за поплавите е ХААРП. Веројатно две третини од населението таму е на иста мисла. Значи не се битни лошите справувања на државата за време на елементарни непогоди, парцијалното исплаќање на штети, битно е што Стајковци било мета на Американците за буткање на неприкосновеното владеење на дмпне.

DimceY

Jimmy
Член од
20 ноември 2007
Мислења
5.862
Поени од реакции
5.737
Мене искрено не ме изненадува тоа иако многу луѓе беа изненадени дека пак гласаа за дпмне после срањата што им се десија поради лоша инфраструктура иако 25 години имаат вмровски градоначалници.
па и во Струга победи СДСМ, а истото СДСМ во 2004 ја продаде струга :) ко ќе видиш ист к*р различно спакуван..

п.с без муабети од типот зашо Груевски не ја врати и слично... муабетов ми беше во контекст на тоа "како граѓаните ги наградуваат тие шо се грижат за нив"

S

silmarillion

Гостин
Такви такви.

Никогаш не е згаснало комуњарското у нив. На наредните избори би требало да го направт камбекот, едноставно на секоја партија им се потребни такви (не)луѓе

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk
Не лупетај кога појма немаш. Кешот нема идеологија.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Неможам да ги разберам искрено ..на овие едните од Тетово попара ги напраја со Југохром,загадениот воздух како и македонските парарелки,а овие другите со лошата инфраструктура и поплавите каде власта беа најголеми виновници и пак гласаа за нив..како е можно ова?.

Веројатно огромен дел на луѓето од овие општини препоставувам дека се занимаваат со земјоделие(пченка,жито,пиперки) бидејќи не верувам дека баш таму имаат административци па да ги тераат на сила..тука Вмро се знае како манипулира со селаните и ги добија изборите баш поради Тетово и Гази Баба

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.947

Што сакате повеќе?
После Европа. Ќе ја сонуваме Европа. Еден Џибути има посвесен народ од нас. Све ово за логор.. Ебати нацијата гнасна ебати.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.900
Поени од реакции
36.955
па и во Струга победи СДСМ, а истото СДСМ во 2004 ја продаде струга :) ко ќе видиш ист к*р различно спакуван..

п.с без муабети од типот зашо Груевски не ја врати и слично... муабетов ми беше во контекст на тоа "како граѓаните ги наградуваат тие шо се грижат за нив"
За Струга сум изненаден исто, иако таму сигурно имаат играно улога албански и торбеши гласови.

Плус од тие настани таму има поминато 12 години, ова тука беше пред неколку месеци.

?

..........

Гостин
Таму живее таков народ што да дојде Груевски и да рече дај да ја ебам ќерка ти, прво прашање ќе му биде "без кондом ќе ја ебеш шефе или да одам до трафика да ти купам".

Искрено вас ви треба уште поплави, уште позагаден воздух, слушам овие од тетово мрчат за нечисти воздух, а овие од Стајковци, сеуште неможат да се опраат нели? Епа ако, ПАК да ги гласате, ама пред тоа уште поголема попава ви пожелувам.
Ганди луѓе, ми се сере од вас, и нема да се досерам пошто вие НЕ СТЕ ЛУЃЕ.
Јас ви пожелувам и на двајцата сите што ги навредивте да ви ги изнаебат сестрите, и јас гласав против Грујо, гласав за сдс, али вие сте умоболни дебили, фашисти, продавате муда за бубрези на форумов за белосведски демократии, а сте најголеми недемократи, гласале лугето по сопствен избор нивно право, кој кур сте вие да ги колнете и навредувате ако тоа не ви се допаѓа? тоа ли е демократија така ли ја разбирате?

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Во Струга претпоставувам Сдсм победи со гласачите од Лабуништа најголемото село во Македонија каде живеат над 7000 со етничка припадност Торбеши(Македонски Муслимани или Албанци по ново),тука Фијат Цановски и неговото влијание си ја завршија работата,додека Македонците пак си гласаа за Вмро исто како во Тетово и Кичево подпаднаа на пропагандата на Груевски за двојазичност и кантонизација:pos:..какви морони

Член од
6 септември 2009
Мислења
2.659
Поени од реакции
1.293
На крајот според резултатите испадна дека Јегуновце,Брвеница и Тетово ги решија изборите во корист на Вмро каде освои 300 гласа повеќе од Сдсм низ цела изборна единица...Македонците каде со години се узурпирани благодарение на денешнава власт,немаат никакви основи права па дури ни образование на мајчин јазик во сопствениот град,каде немаат никаква перпсектива и иднина и секако затворањето на Југохром и тоа се заради коалицијата Дпмне-Дуи и тие пак масовно решија да му ја дадат подршката на Вмро..а Албанските гласачи за Сдсм не успеаа да ги поклопат со тоа што наместо да биди 4-3 за Сдсм стана 4-3 за Вмро и ги добија изборите.

Цела Брвеница е ВМРО, скоро 60-70 % од селото е запослено по државни институции, поготово у полиција. Плус, овде у Тетово е најлесно да протнеш пропаганда која се заснива на национализам, пошто таква е средината. И веруј ми многу гласови добија баш заради тоа и тоа од оние кои до пред некое време не ги интересираше политика.

Тоа што за време на овие 10 године и натаму не третираат како граѓани од втор ред, тоа што за македонски празници нема државни знамиња, тоа што на 28 ноември (ден на нивноно знаме) се осеќаш ко у Тирана да си, тоа нема везе. Toa што има мал тон од браќава што седат по дома и земаат државна плата, пошто нема место у канцелариите, исто нема везе. Тоа што у Пошта, МВР, Општина кога ќе влезеш првин ти се обраќаат на албански па тек после кога ќе видат не знаеш вртат македонски, исто е небитно. Битно Заев ќе им даде двојазичност и федерализација. А овде двојазичност од когај знам за себе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom