Протести низ Македонија (Генерална дискусија)

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.783
Поени од реакции
6.210
Според https://sobranie-2016.appspot.com/ во 04.20 часот состојбата е :

ВМРО-ДПМНЕ 51
ДПА 2
ДУИ 10
СДСМ 49
КОАЛИЦИЈА „АЛИЈАНСА ЗА АЛБАНЦИТЕ“3
ДВИЖЕЊЕ БЕСА 5

Речиси сигурно е дека ВМРО ке добие мандат за составување влада. Теоретски, “најпатриотите“ заедно со терористите од УЧК имаат веднаш старо/нова влада.
Остануваат во игра опции за поништување на гласови и прегласување на одделни избирачки места, со што, со оглед на тесната ситуација во бројот на гласови, се може да биде.
Останува во игра ( малку веројатно) и странците да го притиснат ДУИ да го одбие договорот со патриотите, па мандатот да му биде предаден на СДСМ. Ама, - без ДУИ влада не се прави !

Како и да е, мислам дека ова е крај за куртони од типот на војводата што е “богат колку просечен бизнисмен“, понатаму на војводата од другата страна што му е “верен до гроП“ на началникот, и ред други.....

Ситуацијата со Левица, Стојанче, Либерална на Ивон, Трајанов го потврдува мојот претходен став дека секој даден глас за некаква 3-та опција во овој момент Е директно во корист на ВМРО.

Член од
31 јули 2008
Мислења
2.808
Поени од реакции
1.529
[DOUBLEPOST=1481518878][/DOUBLEPOST]Инаку мислите дека ако победи СДСМ или ВМРО и као готово, ке ви дадат работа? Сум бил и јас активист, не е битно во која партија. Ако имаш роднински врски ке те пикнат на работа. Ако немаш, џабе ти е се.

Последно уредено:
S

silmarillion

Гостин
Јас за едно нешто ке кажам дека немам појма, па ако има некој упатен нека ми објасни.
Дали масовната излезност беше заради одличната програма која ја има СДСМ за некој живот или затоа што на народот му е преку глава да слуша за Груевски без разлика добро ли е или лошо.
Значи прашање ми е, дали денеска народот гласаше против Никола Груевски или за СДСМ (колку и да ви звучи лудо ова се два различни поима) .
Не ме сфаќајте погрешно ама ваљда многу овдека знаат дека јас сум за ВМРО и не планирам да го сменам ставот/партијата.
Еве ја ќе ти кажам дека ја гласав против а не за. Незнам со кој памет у катастрофална држава ти бараш програма? Зборот програма во избори треба да се користи од 2025та па натака.

Како збориш мислиш у Дабиле и Доброшане кога седат прво што прават зимаат 1000 страни програма на партија, прават компаративна статистика, вадат стандардни девијации и варијации од просеците на завод за статистика од последните 10 години и средсело утврдуваат дали е реална програмата.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.783
Поени од реакции
6.210
Пошто у Сопиште победиле, сигурно таму направиле компаративна статистика сосе стандарна девијација плус маргинална грешка...

Z

zmej gorjanin

Гостин
Cccccc, na site kriminali, na site sranja, pak si zemaa vlast. Ti ebam drzhavata da ti ebam, ovie goveda ne trebashe da smeat zborot izbori da go spomnat, ne pa da uchestvuvaat na niv. Pa onie shto skapuvaat po zatvori ludi li se be, pa ne, daj od utre sekoj shto kje naprai kriminal da mozhe da pregovara za shto kje odgovara, koj kje go sudi, i ako mozhe da si ja plati vinata so del od parite shto gi ukral. Kakvi glupaci zhiveat u FIROM e cudo, ne e ni cudno shto srednoshkolcite vadat najslabi rezultati u svet, edna nuklearka daj neka pokosi sve, da ne mozhe vakva napast da se razmnozhuva.

Милојко

Идем Куме Кући
Член од
17 ноември 2008
Мислења
3.072
Поени од реакции
554
Кој апсурд човече, оние кој го изгнасија и испоганија градот и беа најгласни против владата ја откинаа победата на опозицијата. Ебати џанаците.

Честито победа до Вмро и се надевам на подлабоки кадровски реформи.

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Голем пораз за државава е секој глас даден за дпне. Родени мајки не смееа да гласаат за тие психопати, а не толкава армија, нешколувана, некултивирана багра. Гнасен народ!
Извини ти културна багро, ооо школувана. Ти како пошколуван и покултивиран и чист, а не гнасен треба да знаеш поелоквентно и елегантно да се изјаснеш и да не спаѓаш на тоа ниво на гнасно и некултивираност. Почни прво од себе па гледај ги другите.

Ти ќе ми зборуваш за некултивираност.

Инаку морам да напоменам дека многу брзо се заборавило што бевме и кои бевме додека беа СДСМ на власт. Баш во нивна доба на влаадење многу луѓе се иселија, поточно тогаш почна тој бран на иселувања. Ептен бргу се заборави кој беше Заев, аблицираниот Заев, што живи луѓе ќе јаде ако треба и како си здипли огромни пари, па демек заради здравстевни причини на своите камаради во затворот ја прифатил аболицијата на другар му и соработникот лицето БЦ.

Тие беа колку години на власт? 8? 10? И што направија? Ништо, еден ебан камен не поставија некаде и да можеа да кажат еве овој камен ние го поставивме овде, чинеше 2 милиона, од кои милион и пол еве им отишол во џеб, ама не, ним не им отишол милион и пол туку сите два. Знам дека е излитена фраза, ама крадат и портокаловите, меѓутоа имаат нешто да покажат дека сработиле. А тоа е тоа што го ценам, плус во нивно владеење (ВМРО) мајка ми повторно беше вратена на работа, бидејќи тогаш во времето на БЦ се'уште немаше решение и беше отпуштена бидејќи немаше книшка од СДСМ.

Од СДСМ моите не виделе ништо, ама затоа видовме јас и сестра ми како се мачеа откако останаа без работа и како татко ни мораше да бара спас во странство. Видоа како е да си без работа, ако ништо друго.

Многу бргу се заборавија и Куманово и 2001, кои што сум силно уверен дека се нивно масло. Па згора на сето тоа сељакот од Муртино ми ветува двојазичност на цела територија на Македонија. Море мрш таму изрод еден сељачки.

Срамно е за еден народ толку да се самопонижува и самоуништува.

Тој ќе ми зборувал за гнасен и некултивиран народ...

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.020
Поени од реакции
12.691
Извини ти културна багро, ооо школувана. Ти како пошколуван и покултивиран и чист, а не гнасен треба да знаеш поелоквентно и елегантно да се изјаснеш и да не спаѓаш на тоа ниво на гнасно и некултивираност. Почни прво од себе па гледај ги другите.

Инаку морам да напоменам дека многу брзо се заборавило што бевме и кои бевме додека беа СДСМ на власт. Баш во нивна доба на влаадење многу луѓе се иселија, поточно тогаш почна тој бран на иселувања. Ептен бргу се заборави кој беше Заев, аблицираниот Заев, што живи луѓе ќе јаде ако треба и како си здипли огромни пари, па демек заради здравстевни причини на своите камаради во затворот ја прифатил аболицијата на другар му и соработникот лицето БЦ.

Тие беа колку години на власт? 8? 10? И што направија? Ништо, еден ебан камен не поставија некаде и да можеа да кажат еве овој камен ние го поставивме овде, чинеше 2 милиона, од кои милион и пол еве им отишол во џеб, ама не, ним не им отишол милион и пол туку сите два. Знам дека е излитена фраза, ама крадат и портокаловите, меѓутоа имаат нешто да покажат дека сработиле. А тоа е тоа што го ценам, плус во нивно владеење мајка ми повторно беше вратена на работа, бидејќи тогаш во времето на БЦ се'уште немаше решение.

Од СДСМ моите не виделе ништо, ама затоа видовме јас и сестра ми како се мачеа откако останаа без работа и како татко ни мораше да бара спас во странство. Видоа како е да си без работа, ако ништо друго.

Многу бргу се заборавија и Куманово и 2001, кои што сум силно уверен дека се нивно масло. Па згора на сето тоа сељкот од Муртино ми ветува двојазичност на цела територија на Македонија. Море мрш таму изрод еден сељачки.

Алооо брее алооо!!!! 10 години ве погазија, ве погазија за едно посрано партиско вработување, ве натераа душата да си ја продадете за генерации нанапред, да сте задоволни со 8000 денари плата и да ги величате како некои богови. Испрани мозоци, утре да излзезе Грујо да каже дека од денес 2+2=5, ТОЛКУ, ќе се потепате да се докажете со другите дека е 5.
Што поставија овие, факинг Скопје 2014? Се кради, ама битно се гради муабетов? Каде со овој менталитет? Не бе не за овој народ не ова, сто пати полошо треба. Овој народ е научен да пати, имаме некоја мазохистичка и самодеструктивна нишка во нас што си ја носиме со генерации.

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.244
Поени од реакции
13.169

Тие беа колку години на власт? 8? 10? И што направија? Ништо, еден ебан камен не поставија некаде и да можеа да кажат еве овој камен ние го поставивме овде, чинеше 2 милиона, од кои милион и пол еве им отишол во џеб, ама не, ним не им отишол милион и пол туку сите два. Знам дека е излитена фраза, ама крадат и портокаловите, меѓутоа имаат нешто да покажат дека сработиле. А тоа е тоа што го ценам, плус во нивно владеење (ВМРО) мајка ми повторно беше вратена на работа, бидејќи тогаш во времето на БЦ се'уште немаше решение и беше отпуштена бидејќи немаше книшка од СДСМ.

Многу бргу се заборавија и Куманово и 2001, кои што сум силно уверен дека се нивно масло. Па згора на сето тоа сељакот од Муртино ми ветува двојазичност на цела територија на Македонија. Море мрш таму изрод еден сељачки.

Све убаво му изнакажа само незнам кај наоѓаш сила да им реплицираш.95% од модераториве на форумов се комуњари и сеа се посебно нервозни и едино што може е да јадеш бан.А вакви изроди како овој што го цитираш има и превише кај нас македонците,затоа се поише се залетуваат албанците и затоа ова никад нема да биде држава.

Sent from my SM-G920F using Tapatalk

Morgan Freeman

Немодератор
Член од
23 април 2010
Мислења
2.940
Поени од реакции
4.438
Алооо брее алооо!!!! 10 години ве погазија, ве погазија за едно посрано партиско вработување, ве натераа душата да си ја продадете за генерации нанапред, да сте задоволни со 8000 денари плата и да ги величате како некои богови. Испрани мозоци, утре да излзезе Грујо да каже дека од денес 2+2=5, ТОЛКУ, ќе се потепате да се докажете со другите дека е 5.
Што поставија овие, факинг Скопје 2014? Се кради, ама битно се гради муабетов? Каде со овој менталитет? Не бе не за овој народ не ова, сто пати полошо треба. Овој народ е научен да пати, имаме некоја мазохистичка и самодеструктивна нишка во нас што си ја носиме со генерации.
Алоо алооо не се работи за 8000 плата, алооо! И мајка ми и татко ми се академски граѓани алооо!

Едно партиско вработување... Биди објективна да му се сневиди. Кажав што беше и како беше.

Се слагам дека треба полошо, требаше СДСМ убедливо да победи.

И не мислев на Скопје 2014, строго сум против и не го подржувам тој кич, ама чим само тоа и само тоа го гледате тогаш немам што да кажам, освен дека тоа е засвоеност и необјективност. И не не сум од Скопје. Од Струмица сум.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Све убаво му изнакажа само незнам кај наоѓаш сила да им реплицираш.95% од модераториве на форумов се комуњари и сеа се посебно нервозни и едино што може е да јадеш бан.А вакви изроди како овој што го цитираш има и превише кај нас македонците,затоа се поише се залетуваат албанците и затоа ова никад нема да биде држава.

Абе пaтриoтче не знaм кoј е нервoзен. Вчерa се криеa oд кaмери, Грујo излезе целиoт испoтен нa прес. Oд негoвите 63 прaтеници немa ништo, oд негoвaтa рефендумскa кaзнa зa Сдсм немa ништo. Сегa дoпрвa следи интереснoтo кoгa ќе гo прoдoлжaт рoкoт нa Сјo. Сдсм дoби 20+ прaтеници, Вмрo изгуби 10 и нaд глaвa им висaт случaите нa Сјo зa прислушкувaње и местење тендери. Збoрувaј ми зa нервoзa. :pos:

Marquess

Ербап
Член од
20 јули 2009
Мислења
6.244
Поени од реакции
13.169
Абе пaтриoтче не знaм кoј е нервoзен. Вчерa се криеa oд кaмери, Грујo излезе целиoт испoтен нa прес. Oд негoвите 63 прaтеници немa ништo, oд негoвaтa рефендумскa кaзнa зa Сдсм немa ништo. Сегa дoпрвa следи интереснoтo кoгa ќе гo прoдoлжaт рoкoт нa Сјo. Сдсм дoби 20+ прaтеници, Вмрo изгуби 10 и нaд глaвa им висaт случaите нa Сјo зa прислушкувaње и местење тендери. Збoрувaј ми зa нервoзa. :pos:
Доби сдс поише од очекуваното, не викам не!
Арачиново,сарај,зајас,колари,танушевци,диво насеље...

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Доби сдс поише од очекуваното, не викам не!
Арачиново,сарај,зајас,колари,танушевци,диво насеље...

Тaкa е. Пaтриoтoт Грујo не смееше дa стaпне вo Арaчинoвo или Дивo Нaсеље a не пa митинг дa држи. А чoвекoт викa декa никoј не му мoже ништo. :)

Член од
29 февруари 2016
Мислења
569
Поени од реакции
641
Abe ispoten, neispoten se pojavi. Kade bese Zajko, ke izleze li denes da mu cestita na pobednikot, ili ke ceka strancite da mu sostavat Vlada?

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Abe ispoten, neispoten se pojavi. Kade bese Zajko, ke izleze li denes da mu cestita na pobednikot, ili ke ceka strancite da mu sostavat Vlada?
Ќе чекa oд стрaнците. А пoсле тoa сите зaеднo сoбрaни пред судoт ќе му пoсaкaме среќен пaт нa диктaтoрoт вo зaтвoр.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom