Драга Кајгана (виртуелен дневник)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Вујко им е милионер а тие чекаат на од мајка им платата 15000 денари и нејзиниот волонтерски додаток. А тој вујко им големото мажиште голем верник што се прави денар не им дава ако парите од дедо им беа. Тажно тажно...

На пријателката и викам не треба многу паметен да се правам, затоа што треба да одржувам репутација на простак и хулиган. И добро го направив тоа со последната изјава, само стигна одговор така на мајка ми и сестра ми нејзе не :icon_lol:, и не се јавува на телефон блокиран сум и на фејсбук и на инстаграм сега :icon_lol:.

Реков кој го еба одам да се поздравам со него пуштив рака и не ме ни гледа во очи, ако ми извади нож пичка е во душата :icon_lol:, се поздрави нормално, а на воџата му се крена косата вика Монтеки ваму Капулети на другата страна :icon_lol:. И пивото не го даваме, командирот си го повлече кучето викаат ебаму кучката шо го окучи че мораше да се тепаме јас бев спремен и веќе правев пресметки до кај дофаќа ногава :icon_lol:. Па виде командирот дека ситуацијата е сериоизна и го повлече. Вика забранет алкохол, на тоа одговорив не правиме никакви проблеми.

Предизборен молк и колку е сега мирно во мојата Струмица.Нема повеќе комбиња кои шетаат со звучници од кои ечат политички пораки, посебно она жолтото комбе од странски служби на кое вртеа говорите на пастирот наш.Конечно еден убав, сончев и мирен ден во мојата мила Струмица.

Кајги ,

Сабота е . Другар ми Андреас ме викна да сме излавале вечер со неговото друштво. Го прашав шо музика ќе свири , ми прати линк .....

За да не паднам скроз у депресија ќе излезам ради реда , не дека имам желба за излегување.

Расположение левел 0.

Убав викенд на сите

На 15 септември народот ќе ја земе судбината во свои раце, на 15 септември овој народ ќе прослави и ќе обзнани една голема победа, победа за Македонија.

На 15 септември, на 15 септември, на 15 септември...

На единаесети............................................................

Како и да е јас денеска се прошетав малку во природа, бев и до селото, ама нема што да се виде, куќи пред распагање, тук таму некој старец, на времето ред не можеше да се начека на чешмата за вода, сега да ти се случи нешто нема кој да те види, патиштата станале патеки, да одведеш некој од страна нема да препознае дека некогаш поминувало пат, ама важно потрошив едно кило масти и неколку илјади кило џули.

Драга Кајгана,
Само кај нас може секој втори да кука и пишува за тоа како немало пари за леб, додека тоа го пишува од својот смартфон од 30.000, па и нагоре илјади денари.
:coffee:

IMG_20161210_163822.JPG Ставено од опрана ВМРОофка, јас да сум не се радвам на овие резултати. :pos:

Колку сум само изреволтирана во моментов. Како може да лажете за вашите родители дека работат нешто сосем трето, а не тоа што го работат? Па зарем се срамите од сопствените родители што работат во продавница, ви се плукнам во тоа сортата. Само за да си го ојачате егото, као види јас кој сум, измислувате некои глупости. Мижи асан да ти баам. Вашите родители барем се трудат на чесен начин да ви го обезбедат тоа што го можат бе, гнаси едни. За што? За да се срамите од нив, од сопствените родители што ве израснале? Да измислувате? Наместо да бидете горди на тоа што не се бутнати негде со партиска книшка, вие измислувате. Што фајде од тоа да се правите нешто што не сте? Посебно ми е криво кога им ги знам родителите и какви неблагодарни створења имаат од деца, шо се лупаат од земја ако го немаат најновиот ајфон. Браво, ќе постигнете нешто со тоа што се фалите дека поседувате нешто, а притоа вашите родители едвај да крпат крај со крај. Не, не, браво, стварно браво! Па ќе бидам среќна што ги имам нив бе, барем биле секогаш тука за мене кога ми требало, а не ради тоа што ми го купиле. Лупнете си ја малку тоа тиквата. Не сфаќам, не сфаќам сериозно.
Неодамна бев на слава и сеа седат мајка и ќерка една до друга, ќеркава ги имаше 24-5 години начукано ко ништо и едно време почна да вика, која беше сеа мојата чаша? Мајка и' се понуди - еве земи ја мојата, не пијам јас и така, земи ја ти. Ќерка и' кога и' се нафрли, ти нормална ли си ма? Тука си ја лигавела чашата, па сеа мене ми ја даваш. Дај ми нова. Па мало дете не се издерава така бе. Мазено, мазено, па премазено. Нашло, па зашло. Можеби треба веќе еднаш да сфатите дека родителите не се ваши роботи. Понекогаш ми е криво што не им покажувам колку сум им благодарна за се' што направиле. Не малку се грижеле за вас, нема ништо да ве кошта некое мало внимание, чисто онака да осетат дека се грижите и вие за нив. Нема ништо да ви се случи ако наместо нив завршите некоја мала обврска, да им сварите кафе или измиете садови. И еден мал гест многу значи.
Ај, пријатно.

Драга,

Сакав да ти пишам нешто подолго. Но, не можам, мајка ми ме вика за да и помагам. Брат ми дека е роден со мандало меѓу нозе не смее ништо да фати во куќава, евер. Ќути, може ако фати нешто и он со рацете, ќе му падне, па ќе пропадне фамилијарното име.
Ај остај ја мајка ми, не знае за поарно, така и нејзе ја учеле. Али вие посовремените мајки демек, ако си ги галите вака децата, многу брзо ќе дојде време кога ќе ве плукаат и никаква почит ќе немаат спрема вас. Растете арогантни, себични и неспособни створења.

Шо ми текна каде исчезна покемон лудилото веќе со недели не се зборува за тоа а беше огромен тренд во светот воопшто , изгледа во денешно време колку брзо се доаѓа до тренд и слава на нешто со иста брзина и го снемува луѓето константно го насочуваат вниманието кон нешто ново поинтересно како овци се држат до трлото и не само за ова конкретно ,општо во ова време на интернет се е некако брзо и исфорсирано за потоа да се заборави истото како и да не постоело..

Навистина.
Се потрудив.

И не е дека не се обидов да му објаснам како да управува со телефон на ''тАч''.
Постапка број еден во десниот горен агол има копче кој се притиска за да се запали телефонот откако ќе светне на екранот се појавува катанец за да може да функционирате потребно ви е да влечете на десната страна за да работите со уредот потоа во десниот долен агол има слушалка за да ја исконтактирате личноста која ја сакате стискате на слушалката и го вртите бројот кој ви е заведен во вашиот тефтер потоа стискате на зелената слушалка и остварувате контакт или комуникација.
И само тоа му е потребно не го учам на апликаци,музика,да слика(Не е ни заинтересиран додуша) му имам покажано и како да работи на компјутер,Лап-топ додека го пие утринското кафе да најде нешто што го интересира,можеби да црпне некоја информација,идеја, да се едуцира,да сретене нешто што не сретнал до сега,да спознае,да открие,да види АМА ЕТЕ незнам дали ова реченица ќе се поклапа во кажаново 'In the age of information, ignorance is a choice.' и од Дони милер се префрламе на го цитирам ''Ова е комплицирана работа'' да биде трагедијата уште поголема му имам покажано над 10 пати како да го направи НЕ ПЕШТЕРА понекогаш го чуствувам како една сцена од спејс одисеј

И за крајот ДА навистина сакам да го почуствувам овој филм на Кјубрик како што ги читам поголемиот дел од луѓето тотално импресионирани и воодушевени за жал мислам дека whatto никогаш нема да се вклопи таму во таа багра на како што кажав Импресионирани и Воодушевени.
Еј ќе го заборавев ова ама незнам дали ќе изгледа толку добра како кај нејзе
''M''.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom