Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
C

CrazyCounter

Гостин
Ke mi kaze li nekoj koj broj kade se pisuva pri proverka,do denes znaev deka se pisuva prvo toj noviot broj na pr 13241/2013 a dole toj sto e ckrtnat pr. 6078/2013,i celo vreme lipsvat dani mi pisuvase,se mislev deka znaci deka nedostasuvaat dok,koga deneska pravam muabet so eden decko,a inaku retko proveruvam duri i se otkazav oti ovoj ne ja brka rabotata kako so treba i mi kazuva deka greska e brojot,obratno sum go pisuval,probav gi zameniv i gledam pisuva (Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија)...Inaku imam poddadeno dok od 2013,kazete mi kako tocno se pisuva,posto mi se imase smeneto statusot i pred toa kako so pisuvav,ima li nekoja promena nesto ili so e rabotava?

ima promena molbata ti e uvazena i cekas potpis od viceprezidentot za da si go podignes drzavjanstvoto vo skoro vreme pa potoa i pasosot :)

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
Дрaги мoи кoнечнoooooo денес ми се смени статусот вo пoлoжителнo стaнoвиште. Предстoи укaз oд вицепрезидентoт. Сo свидетелствo oд дедo бр 82.../2015. Ви пoсaкувaм нa сите пoзитивно мислење и укaзи дa си дoчекaте. Благодарам дo сите дoбрoнaмерни сoвети нa членовите нa фoрумoв и нa Р. Бугарија . Вредеше другaри oвaa бoрбa и немoјте дa губите нaдеж.
честито,само ме интересира документите ти се предадени оригинал или копии заверени...поздрав...

Член од
4 ноември 2016
Мислења
68
Поени од реакции
73
Samo da ne im dojde na pamet da napravat da se otkazeme od edno, megju dve drzavjanstva...iako toa ne e slucajot tuka i zakonski gi imame i dvete, ova pomisla najmnogu mi ide na zivci.
posle ke trcame vo bugarija da se otkazeme od drzavjanstvo na advokat i kosta pari,vo makedonija ke bideme turisti vo nasata rodna zemja

Sprite

Bayern Fanatic
Член од
23 јули 2007
Мислења
447
Поени од реакции
36
Јас сум од 30 октомври на финална, статусот не е сменат

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

Член од
16 февруари 2016
Мислења
85
Поени од реакции
56
И ја бев од 30 октомври на финалана ама вчера ни се смени. 100% другата недела ти се менја

Јас сум од 30 октомври на финална, статусот не е сменат

Sent from my SM-J320FN using Tapatalk

Член од
6 ноември 2016
Мислења
19
Поени од реакции
6
decki bez nikakvi dukumenti dostaveni od 2013god samo intervu pominato dr nisto deneska koa proveriv mi pisuva Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија da znaete site deka site pasos ke dobiete samo tie so imaat bugarski dukumenti pobrzo a tie so nemaat za 3 do 4 godd pozdrav do site

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom