Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.358
Поени од реакции
21.777

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Со фотомонтажи и шпекулации не се менува фактот дека SDsm со територијалната поделба ја албанизира Струга (ко и Кичево, Скопје, Долнени, Петровец и Чашка) и од мнозинство Македонци во општината до 2004, во 2005 г. станаа Македонците малцинство.
Залагањето за двојазичност е обид за "стругаизација" на цела Македонија.
Ако се воведе двојазичност, колку илјади службеници што знаат албански јазик се потребни за да се исполни двојазичноста по охридските јавни институции и фирми и од каде тие би биле носени?

Последно уредено:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Со фотомонтажи и шпекулации не се менува фактот дека SDsm со територијалната поделба ја албанизира Струга (ко и Кичево, Скопје, Долнени, Петровец и Чашка) и од мнозинство Македонци во општината до 2004, во 2005 г. станаа Македонците малцинство.
Залагањето за двојазичност е обид за "стругаизација" на цела Македонија.
Ако се воведе двојазичност, колку илјади службеници што знаат албански јазик се потребни за да се исполни двојазичноста по охридските јавни институции и фирми и од каде тие би биле носени?
а можеш да ни посочиш званичен документ дека ќе се воведува двојазичност на територија на Македонија

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
а можеш да ни посочиш званичен документ дека ќе се воведува двојазичност на територија на Македонија
Во изборната програма пардон украдента програма од една српска партија на домашните предавници на стр.161,162,163,164,..........

Член од
9 август 2014
Мислења
543
Поени од реакции
1.817
Да бидеме реални, кој и да дојде на власт нема ништо да се смени. Борбата за власт не е ништо освен обид да се наполни џебот на одреден дел од народот. Политичките партии кај нас се партии за интересот на група членови, интерес кој треба да се оствари на грбот на народот. И самите членови се свесни дека од она што го ветуваат нема ништо, ама гледаат да изграбаат што повеќе дур има, поголемите да ја допразнат државната каса, а поситните да земат што можат, макар и сендвич било. А во врска со поделбата, таа е неизбежна, ќе биде сега или подоцна, без разлика дали ќе биде Заев или Груевски. Прашање е само колкав дел. Порано се спомнуваа западна Македонија и Тетово, ама сега од година во година се поголеми апетити имаат. Во моментот Албанците го користат фактот што има големо одселување од Битола и Прилеп и масовно купуваат куќи и плацеви, со цел да ја шират и таму својата поганост. А и фактот што главниот весник во Македонија му придава значење на вакви изроди како овој подолу, ни кажува кон каде им се движи политиката. Не мириса на добро.
http://www.dnevnik.mk/default.asp?ItemID=79844CCF4B43C04F81DBEFCAEAD1E6AA

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429
Ретарду глупав, тргна ли да ги извадиш знамињата? Пу клошару.

Куртон глуп, нема да има потреба да се учи Албански разбери, ниту ќе се населуваат Албанци. Од тоа службените патувања мозокот испран ти е.
Зоки, дај бе не се нервирај до толку, па објасни им на луѓето како ќе биде, тие се само малку збунети од режимскава пропаганда.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Зоки, дај бе не се нервирај до толку, па објасни им на луѓето како ќе биде, тие се само малку збунети од режимскава пропаганда.
Објаснив јас како ќе биде, само простаци се палат на федрализација, населување Албанци, и си мислат дека ја спасуваат Македонија а уствари ги спасуваат криминалците.
Ај сега дајте да видиме каде пишува во програмата за двојазичноста.

пунтер

betfair trader
Член од
21 март 2011
Мислења
5.536
Поени од реакции
9.429
Објаснив јас како ќе биде, само простаци се палат на федрализација, населување Албанци, и си мислат дека ја спасуваат Македонија а уствари ги спасуваат криминалците.
Ај сега дајте да видиме каде пишува во програмата за двојазичноста.
можда јас сум исуштил нешто а верувам и многу други , ако можеш уште еднаш да ни објасниш.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Гласајте за Грујо, он ќе ја спаси Македонија од албанците со кои е во коалиција веќе 10 години. :pos:
Грешка голема.
Грујо мора да го имплементира тоа што го договорија коалицијата сдс дуи 2002-2006 а произлезе од рамковниот.[DOUBLEPOST=1480795142][/DOUBLEPOST]
Ајде де дај да видиме.
Како нивни член претпоставувам ја поседуваш па можеш да провериш

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Грешка голема.
Грујо мора да го имплементира тоа што го договорија коалицијата сдс дуи 2002-2006 а произлезе од рамковниот.
Секако тогашниот премиер Заев се договори да се амнестираат терористите и Грујос сакал не сакал мораше. Да се прашуваше Грујос тој не само што ќе ги затвореше, ехее може и ќе ги стрелаше. Патриот е Никос нема играчка.[DOUBLEPOST=1480795273][/DOUBLEPOST]
Како нивни член претпоставувам ја поседуваш па можеш да провериш
Не ја поседувам а и ако те интересира не сум нивни член, ама секако ти гледаш само две партии па така да нема потреба да објаснувам.

Fringe

Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Секако тогашниот премиер Заев се договори да се амнестираат терористите и Грујос сакал не сакал мораше. Да се прашуваше Грујос тој не само што ќе ги затвореше, ехее може и ќе ги стрелаше. Патриот е Никос нема играчка.
Заев никогаш не бил премиер а нема ни да биде
И амнестијата е од рамковниот и се што во иднина треба да се имплементира а ќе го имплеметира бидејќи е принуден да прави коалиција со дуи заради лични интереси и бидејќи сме банана држава[DOUBLEPOST=1480795553][/DOUBLEPOST]
Не ја поседувам а и ако те интересира не сум нивни член, ама секако ти гледаш само две партии па така да нема потреба да објаснувам.
И јас сум неутрелен ама повеќе си ги сакам дпмне

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom