Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Зато е и библијата така недоречена двосмислена контрадикторна и погрешна книга

...рече Let3 и продолжи со своето непрекинато изнесување погрешни лични ставови, како последица од самоубеденоста во точноста од своите мненија.

...рече Let3 и продолжи со своето непрекинато изнесување погрешни лични ставови, како последица од самоубеденоста во точноста од своите мненија.
Мики да можеше да ми покажеш како прецизно павле кажал се за за педерите па и како можат да појдат во рајо, ти ќе беше во право
Исто како што ќе беше во право да можеше да го покажеш повратениот Исус, бог да го прости, и његовото царство божје на земјата
Али ти не си во право
Рацете ти се врзани и устата запушена баш со библијата.

Мики да можеше да ми покажеш како прецизно павле кажал се за за педерите па и како можат да појдат во рајо, ти ќе беше во право
Исто како што ќе беше во право да можеше да го покажеш повратениот Исус, бог да го прости, и његовото царство божје на земјата
Али ти не си во право
Рацете ти се врзани и устата запушена баш со библијата.

Мало потсетуење:

http://89.205.123.45/threads/Дискус...станати-убедувања.71895/page-747#post-7906888

Секој твој став е погрешен, како производ од твоето телесно мудрување, а мене ми замеруваш дека не сум смеел да мислам со своја глава, иако тоа го немам напишано.

Ете, ти „као„ мислиш со својата и секоја твоја мисла е промашување. Толку од слободоумното размишљање на верски теми и за веќе познати и откриени вистини...

Мало потсетуење:

http://89.205.123.45/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-747#post-7906888

Секој твој став е погрешен, како производ од твоето телесно мудрување, а мене ми замеруваш дека не сум смеел да мислам со своја глава, иако тоа го немам напишано.

Ете, ти „као„ мислиш со својата и секоја твоја мисла е промашување. Толку од слободоумното размишљање на верски теми и за веќе познати и откриени вистини...
па гледаш и самиот Мики дека јас а не Павле или црквата го даде точниот одговор
Ти после само го прифати тоа

па гледаш и самиот Мики дека јас а не Павле или црквата го даде точниот одговор
Ти после само го прифати тоа

Алал да ти е...Ќе те биде. :coffee:

Се знаете лично со Христа Бога?....[DOUBLEPOST=1480599638][/DOUBLEPOST]

Види во посланието до коринтјаните, 6.9 и прочитај ми шо пишуе...

Патем кажано, ни случајно не го дисkрeдитирам Стариот Завет.[DOUBLEPOST=1480599779][/DOUBLEPOST]

Веќе ти одговорив, а ти можеш да си проектираш свои видувања врз туѓи и „некомпатибилни“ учења.[DOUBLEPOST=1480599833][/DOUBLEPOST]

...во Телема, не и во Црквата, која ништо не крие од своите, исто како што Христос се‘ чинеше јавно.[DOUBLEPOST=1480599864][/DOUBLEPOST]

Не е вредно за коментар...[DOUBLEPOST=1480599964][/DOUBLEPOST]

Јудеите сами на себе си ја навлекоа клетвата од убиството Христово.

Види во Матеј, 27.25.

Ти надвор од твојата библија (која е јасна но сепак имала потреба од погрешен превод на таканаречените самопрогласени светии) не гледаш Мики, темнина. Не верувам дека некој нешто тебе ќе ти докаже,дискусија со тебе е бесцелно губење време. Терај даље попе...

Ти надвор од твојата библија (која е јасна но сепак имала потреба од погрешен превод на таканаречените самопрогласени светии) не гледаш Мики, темнина. Не верувам дека некој нешто тебе ќе ти докаже,дискусија со тебе е бесцелно губење време. Терај даље попе...

„...Вози Мишко...„.[DOUBLEPOST=1480710653][/DOUBLEPOST]
мене ме бидна,

...ласкањето не е убо...[DOUBLEPOST=1480710714][/DOUBLEPOST]
али Исус подфрли

...а уше помалку споменувањето на името Господово напразно...

Или, ка шо вели Б.Ц. „Работа‘а ти е „дупло голо„„.

Ти како атеист(Бог да ти прости), етиката ти е бесмислена категорија бидејќи “знаеш“ дека ќе умриш, само тролаш у прилог на твојот хедонизам, оставија таа тема...

Која е твојата смисла на живеење во просечниот 70-80 годишен век постоење, кажи нешто за себе?:)

Која е твојата смисла на живеење во просечниот 70-80 годишен век постоење, кажи нешто за себе?:)
Заебавам верници и ги раскринкувам нивните празни прикаски

Заебавам верници и ги раскринкувам нивните празни прикаски

Мало потсетување:

„...Let3,

ако у животов ми затреба нечие 100%-тно погрешно мислење, ќе бидеш првиот кај кого ќе се обратам....:icon_lol:...„.

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Ди...станати-убедувања.71895/page-747#post-7906888

Разбира се, мојш да си ласкаш и понатаму...

Мало потсетување:

„...Let3,

ако у животов ми затреба нечие 100%-тно погрешно мислење, ќе бидеш првиот кај кого ќе се обратам....:icon_lol:...„.

Превземено од:

http://forum.kajgana.com/threads/Дискусија-за-Атеистите-Исламот-Христијанството-и-останати-убедувања.71895/page-747#post-7906888

Разбира се, мојш да си ласкаш и понатаму...
Mики ти како чоек кој нема доверба во сопствено мислење, секако деке ќе бараш нечие друго мислење

Mики ти како чоек кој нема доверба во сопствено мислење, секако деке ќе бараш нечие друго мислење

Па то‘ ти велам; сос нетрпение го очекувам твоето наредно 100%-тно погрешно мислење, кое, според вообичаената шема, ќе се састои од:

- ред нихилизам,
- ред фантазми,
- и меѓуред од „ништо„,

за да биде сендвичот комплетиран.

Па то‘ ти велам; сос нетрпение го очекувам твоето наредно 100%-тно погрешно мислење, кое, според вообичаената шема, ќе се састои од:

- ред нихилизам,
- ред фантазми,
- и меѓуред од „ништо„,

за да биде сендвичот комплетиран.
Мики бе зарем спадна да со нетрпение го чекаш моето погрешно мислење?
ја мислев дека со нетрпение го чекаш Исус, бог да го прости, кој не се врати како шо ветил.
Али како и да е мое мислење па и погрешно е барем сигурно дека ќе дојде за разлика од Исуса кој како в земја да пропадна

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom