Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Локалната власт во Струга која поставува знамиња си е партнер со СДС, очекуваме тие меѓусебно да си го решат овој проблем и да донесат бенефит на сите граѓани. Така треба да се работи, заеднички, ене и си беа заедно Зају и Сеља во Швицарска кај нивната албанска дијаспора и даваа предлози за добрата иднина која што ја планираат на Република Македонија.
кој е на власт во Македонија?

bitushanec

Борец за човекови права
Член од
17 јануари 2006
Мислења
3.741
Поени од реакции
814
Денес бев на клинички центар, сите клиники и оддели се двојазични ;) Да не ги поставил Заев знаците па да ги местат демек?

Дури и ова морало да биде двојазично, пази молимте ;)

Одделение за телекомуникации има најбрзо растечката економија во светот и лидерот во здравството во регионот а во истиов ходник само една неонка работи :pos:

Скопје е направено двојазично со територијалната поделба од 2004 г. и законот за јазици од 2005 г. Ете сега некои политичари бараат и двојазичност на цела територија на РМ, па да се учат од нас на демократија и права дури и Швицарска и Белгија, зошто кај нив двојазични области има само каде има над 33% од друга јазична заедница.

Ме интересира дали од овие умни политичари што бараат двојазичност, и нивните поддржувачи, дали некој направил математика ако воведат двојазичност, колку илјадници нови двојазични работни места ќе се отворат по сите институции и фирми (болници, школи, банки, фирми, установи итн) и колку десетици или стотици илјади фамилии би требало да се населат во Битола, Охрид, Струмица, Штип, Прилеп, Паланка, Кочани, Гевгелија итн.??? Навистина, зошто младите од Арачиново, Тетово, Шипковица, Зајаз да не можат да се вработуваат во Струмица, во Дојран, во Битола? Па колку е само голема невработеноста и во братското ни Косово, веќе еднаш одговорни наши политичари им помогнаа на 200.000 браѓа од Косово да си најдат подобар живот во Македонија пред 20 години. Пресметал ли некој колку нови куќи и станови би се изградиле во јужна, централна и источна РМ, колку би се зголемила потрошуваката на стоки и услуги преку зголемување на населението, колку би ни напреднала економијата? Оп, ете просечна плата од 30.000 денари. Ете ги за пример Чаир, Бутел, Синѓелиќ, Куманово, Липково.[DOUBLEPOST=1480550074][/DOUBLEPOST]
кој е на власт во Македонија?
СДС-ДУИ-ДПМНЕ.
Полицијата е во рацете на СДС.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Локалната власт во Струга која поставува знамиња си е партнер со СДС, очекуваме тие меѓусебно да си го решат овој проблем и да донесат бенефит на сите граѓани. Така треба да се работи, заеднички, ене и си беа заедно Зају и Сеља во Швицарска кај нивната албанска дијаспора и даваа предлози за добрата иднина која што ја планираат на Република Македонија.
Латас, одговори две работи. Зошто Гдом како прави патриоти не одат? Зошто ти не одиш?
Скопје е направено двојазично со територијалната поделба од 2004 г. и законот за јазици од 2005 г. Ете сега некои политичари бараат и двојазичност на цела територија на РМ, па да се учат од нас на демократија и права дури и Швицарска и Белгија, зошто кај нив двојазични области има само каде има над 33% од друга јазична заедница.

Ме интересира дали од овие умни политичари што бараат двојазичност, и нивните поддржувачи, дали некој направил математика ако воведат двојазичност, колку илјадници нови двојазични работни места ќе се отворат по сите институции и фирми (болници, школи, банки, фирми, установи итн) и колку десетици или стотици илјади фамилии би требало да се населат во Битола, Охрид, Струмица, Штип, Прилеп, Паланка, Кочани, Гевгелија итн.??? Навистина, зошто младите од Арачиново, Тетово, Шипковица, Зајаз да не можат да се вработуваат во Струмица, во Дојран, во Битола? Па колку е само голема невработеноста и во братското ни Косово, веќе еднаш одговорни наши политичари им помогнаа на 200.000 браѓа од Косово да си најдат подобар живот во Македонија пред 20 години. Пресметал ли некој колку нови куќи и станови би се изградиле во јужна, централна и источна РМ, колку би се зголемила потрошуваката на стоки и услуги преку зголемување на населението, колку би ни напреднала економијата? Оп, ете просечна плата од 30.000 денари. Ете ги за пример Чаир, Бутел, Синѓелиќ, Куманово, Липково.[DOUBLEPOST=1480550074][/DOUBLEPOST]
СДС-ДУИ-ДПМНЕ.
Николку нема да се населат затоа што не е работата за населување море неписмен. Полицијата вика е во раце на Сдсм, 10 години е во раце на Вмро што не пратија полиција во 2011 во Струга, Чаир, Тетово?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Што спаѓа под двојазичност, научи не о ти сезнајко и експерту македонски. Што спаѓа под двојазичност? Знаците на патот? Ова во Клиника не е информатично, онака некој си ставил налепница.
Ти простак си роден, од дома така те научиле, на улица...? Престани веќе со константни навреди. Ако не си способен за дискусија, „мафни“ се одовде. Оди на места кои се на твое ниво и таму „докажувај се“.[DOUBLEPOST=1480579362][/DOUBLEPOST]
А извини вака, ти како ја разбираш двојазичноста?
Па ајде да дискутираме. Некој ќе каже. Јас ништо категорички не кажав, само дека има и случаи каде има натписи (и) на англиски јазик.

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ти простак си роден, од дома така те научиле, на улица...? Престани веќе со константни навреди. Ако не си способен за дискусија, „мафни“ се одовде. Оди на места кои се на твое ниво и таму „докажувај се“.[DOUBLEPOST=1480579362][/DOUBLEPOST]
Па ајде да дискутираме. Некој ќе каже. Јас ништо категорички не кажав, само дека има и случаи каде има натписи (и) на англиски јазик.
Јас сум простак признавам, барем не се правам глуп и не се обидувам да одбранам криминалци. Кажи еве ако то на Клиника не е двојазичност тогаш што е?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јас сум од Охрид и преска бев пак во Струга. Се уште само албански знамиња стојат. Нема ниту едно македонско знаме. Струга е исто ко во Албанија да си.
Знамиња треба да се веат кога е некој (државен) празник. Така, овие знамиња се приватно поставени што не е дозволиво на јавни простори. Нема дискусија дека треба да има македонско знаме. Можам ли јас за домашна слава, или за роденден да поставам знамиња (какви ќе одлучам) низ цела улица? Не.[DOUBLEPOST=1480580513][/DOUBLEPOST]
Имаш многу фактори тука, прво таа малата продавница плаќа исти данок на добивка како и маркет од калибар на КАМ, Тинекс, ако прекрши некој закон казните се исти и за него и за нив, а 4000 евра казна за овој со малата продавница значи катанец на врата, а за овие големите тоа е дневен промет во една населба.
------
И те молам да не ме цитираш повеќе, немам време да се заебавам и објаснувам со некој што ме прави будала, верувам дека ти е јасно и тебе какви се работите и какви треба да бидат, но се додека имаш корист од таква ситуација и имаш убава зона на комфорт ќе се правиш луд.
Не е точно дека сите плаќаат ист данок. Не мора што ќе каже некој веднаш да го прифатиш како аксиома (партијата). Нема да спорам дали е рамен или прогресивен данок подобар за државата, ама ДАНОКОТ НА ДОБИВКА НЕ Е ИСТ ЗА СИТЕ. Процентот е ист, ама 10% од 10,000 е 1,000... а од 1,000,000 е 100,000. И? Исто е? Не е. За казните веројатно да, и тоа може да е некој процент.
Морав за крај да те цитираш, оти и ти си зел такво право... ти не ги разбираш целосно работите, туку само површно и се водиш строго по партиските слогани, без да размислиш и за други аргументите.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2014
Мислења
2.672
Поени од реакции
2.766
Дали во Зајас и Колари секој ден е празник? На секоја бандера имат знамиња.
Кај се патриотите да ги симнат?

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Имаш многу фактори тука, прво таа малата продавница плаќа исти данок на добивка како и маркет од калибар на КАМ, Тинекс, ако прекрши некој закон казните се исти и за него и за нив, а 4000 евра казна за овој со малата продавница значи катанец на врата, а за овие големите тоа е дневен промет во една населба. Државата ќе си одлучи, или ќе направи прогресивен данок и нема таквите да цутат, а малите да пропаѓаат, или пак ќе ги затвори тие малите и ќе останат само гигантите, па тогаш тие гигантите ќе можат да дадат повисока плата.
Кога ќе имаш прогресивен данок, буџетот ќе се полни троа побрзо, помали ќе ти бидат класните разлики и таа минималната плата ќе може да биде повисока, ако помалите компании не можат да ја дадат ќе може државата да дополни до минимална плата на секое семејство.
Во моментов владава внесува инвестиции кои имаат по 300 и повеќе вработени и нудат плати по 12 000 денари, тие таквите немаат добивка што не даваат плата или некој им го дозволува тоа?
Ебати инвестициите, некои преваранти донесени да фигурираат на хартија (малиста поликала), а во позадина пак е капитал на некој наш чауш, само што со оваа финта ги ужива сите привилегии за странски инвеститори, ослободувања од даноци и ред други глупости, парите што се крадат се перат полесно и се е како подмачкано, е тоа ти е нашата државичка, тоа е менталниот склоп на овој народ, без разлика која партија, секогаш народот е ебан.
И те молам да не ме цитираш повеќе, немам време да се заебавам и објаснувам со некој што ме прави будала, верувам дека ти е јасно и тебе какви се работите и какви треба да бидат, но се додека имаш корист од таква ситуација и имаш убава зона на комфорт ќе се правиш луд.
Да те дополнам дека малечката продавница и големиот маркет плаќаат иста фирмарина која за една смена ја заработува

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Албанија запад нека земе, грција југ, исток бугарија, север србија. А Скопје под ООН. Баш би сакал светло син пасош со глобус. Прав глобалиста. Може билдерберг и илуминати да го тестираат нсп во Балкан.
Реално, Србија се треба да земе. Грција и Бугарија веќе си зеле делови и си ги имаат уште. На Србија и се одзеде ова парче за да се создаде Р. Македонија.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Албанија запад нека земе, грција југ, исток бугарија, север србија. А Скопје под ООН. Баш би сакал светло син пасош со глобус. Прав глобалиста. Може билдерберг и илуминати да го тестираат нсп во Балкан.
Планот е западна македонија голема албанија,источна македонија голема бугарија,северна голема србија,јужна голема грција а мал дел кој нема да се подели (вардарска долина) ќе остане македонија ама под руско влијание

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Значи јас ќе живејам во Бугарија и автоматски ќе си добијам пасош за летање во Канада:icon_mrgr:
а ќе ми треба ли виза да идам до Скопје?

Член од
23 март 2015
Мислења
7.011
Поени од реакции
1.983
Јас сум простак признавам, барем не се правам глуп и не се обидувам да одбранам криминалци. Кажи еве ако то на Клиника не е двојазичност тогаш што е?
Ама јас никого не бранам. Дискутирам. На пример, под што спаѓа англискиот јазик. За споредба, во Грција речиси секоја табла има и англиска верзија, оти грчки никој нема да разбере. Таму нема двојазичност, ама има на англиски јазик, „чисто“ информативно. И кај нас има такви „моменти“. Тоа ми е муабетот.

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
ти бе ептен детенце си бил
Па не е полицијата остров на окан, си има и над министерот некој главен а тој главнио и над полиција и над убк и над министерство за здраство и над министерство за земјоделство, надворешни работи, финансии.... е?? кој??

Член од
2 септември 2010
Мислења
7.148
Поени од реакции
7.516
Ама јас никого не бранам. Дискутирам. На пример, под што спаѓа англискиот јазик. За споредба, во Грција речиси секоја табла има и англиска верзија, оти грчки никој нема да разбере. Таму нема двојазичност, ама има на англиски јазик, „чисто“ информативно. И кај нас има такви „моменти“. Тоа ми е муабетот.
Заеби го англискиот. Кажи ми ти дали моментално нема двојазичност? Да или не? Едноставно прашање.
Тие филмови за населување Албанци во Струмица на друг правете ги, ниту ќе се населуваат некаде Албанци ниту ништо. Уште еден филм кој се надеваат дека ќе успее.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom