Совети, прашања и oстанато во врска со автомобили

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Спореди ги шишињата..Исто е,така кажа човекот што работи може преку 15 години во продавница за автоделови..Еве ти ги шишињата,и сам кажи дали се исти,или не се..Горивото е гориво,секаде е 97% исто..Јас си ставам на Макпетрол,со години од исто место..
0310679_l.jpg
Turboral%20SAE%2010W-40%201L-800x600-500x500.jpg

Спореди ги шишињата..Исто е,така кажа човекот што работи може преку 15 години во продавница за автоделови..Еве ти ги шишињата,и сам кажи дали се исти,или не се..Горивото е гориво,секаде е 97% исто..Јас си ставам на Макпетрол,со години од исто место..
0310679_l.jpg
Turboral%20SAE%2010W-40%201L-800x600-500x500.jpg
За гориво и јас почнав на Макпетрол, еве веќе 3 месеци сум таму, а за маслото тоа е што го најдов како податок на wikipedia, најдобро ќе се знае според тоа што го пишува на шишето, доколку ја има истата адреса и фирма на пакување и произодство, тогаш навистина се работи за истото масло, само што кастрол на 4 литри мислам дека е барем 100ка поскап.
Инаку со свои очи имам видено како се точи кастрол од буре :D, кое сигурно е земено за по евро од литар на големо, али има народ да го плати по 500че од литар и песна да пее.

За гориво и јас почнав на Макпетрол, еве веќе 3 месеци сум таму, а за маслото тоа е што го најдов како податок на wikipedia, најдобро ќе се знае според тоа што го пишува на шишето, доколку ја има истата адреса и фирма на пакување и произодство, тогаш навистина се работи за истото масло, само што кастрол на 4 литри мислам дека е барем 100ка поскап.
Инаку со свои очи имам видено како се точи кастрол од буре :D, кое сигурно е земено за по евро од литар на големо, али има народ да го плати по 500че од литар и песна да пее.

Затоа само Лукоил..Таму нема фалсификат..Што е тоа е,нема од кај да го фалсификуваат оти е нивно производство..Ептен сум затеран со Селениата,ама планирам да го заменам,оти е ефтино..Машината кај мене е стара,колата е 1997 година произведена,голем кур ако не е Селениа..Така кажа продавачот во продавницата,а и сам гледаш дека шишињата се 99% исти,што значи дека и содржината е иста.Ние сме таков народ,ако е Кастрол од буриња,само да е Кастрол и да пише Маде ин Џермани,у газ ќе се ебеме ако прочитаме дека е од Германија,Италија или било каде..

Според горенапишаното, кај можам јас за мојата мечка да најдам Мобил 1 оргинал ????

После проблемот со водата во ауспухот кај мене, скоро година дена бев префрлен на бензин на Макпетрол. Потрошувачката не осетив дека е различна. Но моторот некако работеше погрубо, побучно, како храпаво.

Деновиве се префрлив на Ликоил бензин, и моторот работи многу потивко и посмирено. Вожњата е посмирена.Потрошувачката е иста повторно.

Вервотатно користат различни соодноси на компонентите на бензинот и различни адитиви, па затоа е и разликата во согорувањето

После проблемот со водата во ауспухот кај мене, скоро година дена бев префрлен на бензин на Макпетрол. Потрошувачката не осетив дека е различна. Но моторот некако работеше погрубо, побучно, како храпаво.

Деновиве се префрлив на Ликоил бензин, и моторот работи многу потивко и посмирено. Вожњата е посмирена.Потрошувачката е иста повторно.

Вервотатно користат различни соодноси на компонентите на бензинот и различни адитиви, па затоа е и разликата во согорувањето
Кај мене со дизелот баш обратна работа, во Макпетрол имам поголема потрошувачка од она што сум мерел, но моторот спие, во Лукоил потрошувачката ми е помала, но моторот е приметливо погласен и дава порапав звук.
Последно време му ставам и двотактол по 300гр на резервоар и дизел на Макпетрол и работи значително потивко.

Кај мене со дизелот баш обратна работа, во Макпетрол имам поголема потрошувачка од она што сум мерел, но моторот спие, во Лукоил потрошувачката ми е помала, но моторот е приметливо погласен и дава порапав звук.
Последно време му ставам и двотактол по 300гр на резервоар и дизел на Макпетрол и работи значително потивко.

Каде купуваш двотактол ?? И дали е фул синтетичко или полу-синтетичко ???

Sent from my iPad Air 2 using Tapatalk

Каде купуваш двотактол ?? И дали е фул синтетичко или полу-синтетичко ???

На бензиска, Лубекс последните два пати земам, претходно зедов 280денари литар некој друг од продавница за делови (унгарски мислам дека беше), али не гледам некоја разлика од тој до овој.
Едно шише го користам на три резервоари, толку ми спомна Стојче бошистот во Влае.

Na što kola stavaš dvotaktol? Dali nekoj staval na 1.9 jtd?

Na što kola stavaš dvotaktol? Dali nekoj staval na 1.9 jtd?

Ставаат и ТДИ 1.9 кое јас имам ама се уште не сум ставал двотактол бидејќи се прашувам дали двотактол се ставаат оние постари мотори со бош пумпи , а дали и за турбо се важи (ТДи и ЈТД) е тоа не знам треба да се распраша.

Сакам да правам чип тунинг на пежо 206 1.4 hdi. Колку би ме коштало од прилика и дали вреди т.е. дали има значителна разлика во забрзивање, крајна брзина и потрошувачка
Пред да ја чипувам алфата ја ставив на динамометар за кој платив 30на евра,чип тунинг за алфата го купив од ибеј 120 евра и сам ја чипував според упатството.
Силата се зголемува и до 25% и се чуствува голема разлика во забрзувањето а мала во потрошувачката
Тука за чипување ми побараа 350-400 евра

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom