Во Струга сите македонски знамиња се тргнати!!! Поставени само албански знамиња !!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506
Само очаен обид на браќата од ДУИПМНЕ да се одтргне вниманието од нив и да се промовира национализам и патриотизам обострано.
Па на двете партии му одговара ова..Дуи ќе изјавуваат"Ние се грижиме за Албанците,си поставуваме знамиња,јазици,школи,табли,што сакаме прајме,ние сме вистинскиот избор за вас"...а на ДМПНЕ "Заев ќе ја продај државата на Албанците,не смееме да го дозволиме тоа,со нас Македонија ќе остани каква што е"..проверено кај прост народ каков што живее тука..а всушност сите овие работи со Албанските провокации се случуваат во време на власт на Вмро..и после Заев сакал двојазичност и федерација...каква апсурдност.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
ова ви е само трејлер како ќе изгледа Македонија ако победи Заев.
ВМРО им даде само пола Македонија али ако дојде Заев, албански знамиња ќе се веат на цела територија
Политички необразовани полтрони има насекаде па и на форумов.
Вмро што има даде со мајскиот договор во 2008 потпишан помеѓу Николче и Ахмети? Тоа никој не го зборува затоа што работат само позади грб на Македонците и Македонските национални интереси.

Нема ништо лошо во тоа да не пратиш политика, да не те инересира и да незнаеш, лошо е ако незнаеш а шириш шпекулации.

Ништо не ти можат никола никола николааа!

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Политички необразовани полтрони има насекаде па и на форумов.
Вмро што има даде со мајскиот договор во 2008 потпишан помеѓу Николче и Ахмети? Тоа никој не го зборува затоа што работат само позади грб на Македонците и Македонските национални интереси.

Нема ништо лошо во тоа да не пратиш политика, да не те инересира и да незнаеш, лошо е ако незнаеш а шириш шпекулации.

Ништо не ти можат никола никола николааа!
и јас се слагам со тебе, никола им даде на албанците тоа шо од него со закани и притисоци му бараа обама путин и меркел, македонија не може да војува и со америка и со русија и со нато истовремено, во тие пресудни историски моменти никола постапи како голем лидер како черчил или кенеди на времето, али заев кој не е ни на власт ниту некој му бараше вети дека македонија ќе ја албанизира и во секој град ќе се вее албанско знаме и во секое школо наставата ќе биди на албански јазик
Победата на СДСМ ќе значи победа на голема албанија!

ПС
Многу поблиску до албански е ЗаевИ од колку Груевски

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Ахм, оваа ти е одлична шанса да се види дали министерот (кој е од СДСМ) ќе прати полиција да ги средат тие што поставуваат знамиња,
коментари од типот тоа го имаше и претходно не држат оти нели овие се за правда и почитување на законите!(y)

Џони Вајсмилер

Don't share my food
Член од
15 февруари 2010
Мислења
15.489
Поени од реакции
15.506

Замислете Заев да имаше слично видео..режимските кучиња ќе го бомбамдираа,а овај криминалецот што читаше на Албански никому ништо.

Иначе напишаното е монтажа ама поентата ми е самиот Албански јазик

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
Ахм, оваа ти е одлична шанса да се види дали министерот (кој е од СДСМ) ќе прати полиција да ги средат тие што поставуваат знамиња,
коментари од типот тоа го имаше и претходно не држат оти нели овие се за правда и почитување на законите!(y)
ќе прати али против тие шо сакаат да симнат знамиња.
Се знае во Македонија до каде е албански а до каде македонски дел а заев сака и тоа да го смени

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
и јас се слагам со тебе, никола им даде на албанците тоа шо од него со закани и притисоци му бараа обама путин и меркел, македонија не може да војува и со америка и со русија и со нато истовремено, во тие пресудни историски моменти никола постапи како голем лидер како черчил или кенеди на времето, али заев кој не е ни на власт ниту некој му бараше вети дека македонија ќе ја албанизира и во секој град ќе се вее албанско знаме и во секое школо наставата ќе биди на албански јазик
Победата на СДСМ ќе значи победа на голема албанија!

ПС
Многу поблиску до албански е ЗаевИ од колку Груевски
Најди ми еден цврст доказ дека ќе се веат секаде албански знамиња и јас лично се откажувам од партијата.

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
Се знае во Македонија до каде е албански а до каде македонски дел а заев сака и тоа да го смени
Кој ја дели Македонија сега бе? Кај има албански дел во Македонија?

ако победи заев ќе се веат
Друже во мојот сектор на работа а и секаде се бараат докази, најди ми доказ па ќе зборуваме. Чаршиски моабети со полтрони од партија во маало тоа.

Toma

Корона стронг
Член од
22 април 2014
Мислења
4.184
Поени од реакции
3.431
Нема шо експерт си за свашта(n)
ако победи заев ќе се веат
:place:

Друже во мојот сектор на работа а и секаде се бараат докази, најди ми доказ па ќе зборуваме. Чаршиски моабети со полтрони од партија во маало тоа.
Докази утре сабале ќе ги видиме, сега се спрема снег:P

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279

значи имаш и доказ дека заев ќе забрани употреба на албански знамиња и јазик во струга дебар тетово арачиново скопје гостивар??
дај малце да ги видиме тие “докази“

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
значи имаш и доказ дека заев ќе забрани употреба на албански знамиња и јазик во струга дебар тетово арачиново скопје гостивар??
дај малце да ги видиме тие “докази“
Не реков дека ќе забрани, они ги уживаат правата од 2001 со потпишување на рамковниот договор после граѓанскиот конфликт во време на прекрасното вмро. Во мај 2008 година груевски и ахмети си потпишаа уште еден договор за службен албански јазик позади грб на македонската јавност.
Немаме независен медиум да обелодени, сите медиуми беа под контрола на власта, немаше тело кое ќе го контролира известувањето и така ни отиде демократијата во курац.
Штом ни излегуваат пратеници во парламент и зборат на Албански јазик значи веќе има двојазичност.
Прост пример види како веќе ти пишува на автобусите на јсп ако си од скопје. Или ако не заминале и тие да ги шетаат „членовите“ на вмро фатени за уши.

Се заговара федерализација што е целосен спин на латас и баграта негова и се заговара двојазичност што груевски ја потпишал.
Сакам да ми се објаснат овие:
Диво насеље?
Мартин Нешковски?
Никола Младенов?
Смилковско Езеро?
Притвор на брат Љубе?
Притвор на Томислав Кежаровски?
Затварање на а1?
Рушење на космос?
Субрата Рој?

Треба да продолжам? Зашто многу има.

Член од
1 јуни 2011
Мислења
6.965
Поени од реакции
9.596
баш денес решив да одмарам да не се шетам низ град ке ме напрајте да свртам
нит Заев ,нит ВМРО, нит СДСМ ја даде Струга, нит ке ја дајт си ја продадоја самите Стружани шо ги продадоја сите дукани,куќи,станој и се иселија кој Охрид кој подалеку е така низ чаршија ко дете ко ке поминев немаше ништо нивно сеа све е нивно.
А ова е само политика денес ништо друго ја да ви кажам овде ги заболе на Албанциве шо знаме имат закачено

Член од
16 септември 2013
Мислења
687
Поени од реакции
514
баш денес решив да одмарам да не се шетам низ град ке ме напрајте да свртам
нит Заев ,нит ВМРО, нит СДСМ ја даде Струга, нит ке ја дајт си ја продадоја самите Стружани шо ги продадоја сите дукани,куќи,станој и се иселија кој Охрид кој подалеку е така низ чаршија ко дете ко ке поминев немаше ништо нивно сеа све е нивно.
А ова е само политика денес ништо друго ја да ви кажам овде ги заболе на Албанциве шо знаме имат закачено
Исти случај и во Тетово. По потекло тетовчанец сум имам стан тамо си идам често, сите комшии продадоа се и се преселија во Скопје, Белград па и подалеку.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom