мене ми кажаа на редовните сервиси дека ќе мењаат.. тоа значи на 4000, 8000, 1200 итн... ваљда и ти треба исто така. најубаво да си прашаш во сервисот кај што ти ја тргале блокадата, односно кај што си го правел првиот сервис.Имам поминато 3700 км ... кога се менува филтер ?
За каков скутер се работи што неќеш да иде поише од 80?Уште имам блокада ... не сакам појќе од 80-90 да оди
Баш ке прашам после , а сервис сам си прам на 900 км ново улје ... првиот ми го направи сервисерот и ми рече сам да си ставам ( комшија ми е и рече немало врска пак ќе ми важи гаранцијата ) 700-800 денари да му дам на некој за штраф да ми отпушти а за 500 земаш најдобро улје
ej toj skuter nema blokazi samo sto posle 1000-1500km se razrabote i malku podobro ide sega ide okolu 80 posle okolu 90
Носи го на сервис....ако си од Скопје ти го препорачувам Пешичmi trokira motorov ?? iam 150ka odi 70
pa iscisti go filterot za vozduh i svekicata i ako pak trokira iscisti go i karburatorot i sigurno ke e okmi trokira motorov ?? iam 150ka odi 70