Кинеските моторчиња

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
Abe ne rekov deka ne se pravi vo kina, ne za dzabe rabotnata raka e tolku eftina i skoro sve se proizveduva tamu, zborot mi bese deka mnogu gi velicis kineskite skuteri, i kako italjancive ne cinele i kako za tie pari ke si vozel 3 kinezi. Kvalitetot na aprilia so baotian ili yamasaki nemozes ednostavno da go sporedis bez razlika dali apriliata e proizvedena vo china, a ne e. Mozebi delovite se tamu praveni, samo znam deka Piaggio Fly 50cc i 125cc se pravi vo fabrikata Piaggio vo China.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
нема врска кај ..мене на секоја пластика оделно коа ке ја свртиш одоздола па дур и најмалата присхуе..made in italy
На цилиндарот малосси made in italy
све буквално

Чеј вие сакате да не убедите дека ...кинеските веспи се боље ....?
Јас не пјукам по кинеска ако ја гледаш како превозно средство ...Али со бренд скутер ме може ни во најбујна машта да се
спореди...

Веќе ни самите не знаете што зборите ...прво ме убедувате дека возеле yamaha aerox.машина
следно што што ке биде..???? дека кинеските веспи се донација од вонземјани за нашава планета

p.s Основајте кинески клуб у скопје...гарант ке бидете нешто ко циркус медрано :pos2:

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
МОЖЕ ДА ПРЕКИНЕТЕ СО ОФФ ТОПИЦИ!!! ТЕМАВА ИЗГУБИ СМИСОЛ :tapp:
ПРЕКУ К** КАЈ ШТО Е НАПРАЕНО И КОЕ Е ПОКВАЛИТЕТНО И КОЕ КАКО ИДЕ И КОЕ КОЛКУ ПАРИ Е!!! СЕ ЗНАЕ ШТО Е ШТО, И ТЕМАВА Е ЗА КИНЕСКИ МОТОРЧИЊА.:pusk:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ајде назат на темата. Се што се прави во кина за ЕВРОПСКИ пазар, се е по европска спецификација и исполнува европски стандарди и норми.

А со чистокрвните кинези, којзнае дали е така, и дали ги исполнуваат сите пропишани норми. Само сетете се на краш тестовите на кинеските возила :tapp:

Значи, италјански дел (иако има made in china) на него сигурноо е поквалитетен од онај што го ставаат во кинеските веспи.

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
априлиа, џилера, пиаџп бла бла бла италианска машина бла бла бла

Јас не сваќам што ви е целта на сите што сте запнале против кинезите.
Тие се исплатат за парите и си ја вршат нивната работа. Ај да видиме сеа за задоволство. кинез 125 оди 90 кошта 800 евра троши 2,5-3,5. Регистрација 50 евра.
пиаџо и сите од него мин 2500 евра одат 80 СИТЕ пошо исти мотор.
Трошат 3,5-4,5.
осигурување кое мора да се плати секоја година е 800 ден.

разлика 2200 ден

литар бензин 70 ден
пиаџо 3,5*70= 245
кинез 2,5*70= 175
-------------------
70 ден на 100 км

2200/70= 32*100= 3200

значи годишно треба да направиш 3200 да ти се исплати регистрација

Единствено задоволство што ке го имаш е ако се тркате ке се изналапате прашина :pos2::pos2::pos2::pos2:

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Да се разбериме, кинезот ти е превозно средство кое е наменето да те служи. Такви какви што се, доколку се возат домакински ке те служат цел живот. Немаат некои големи маани горе долу гледано, а имаат доста реални и достапни цени. Ајде кажете колку имавте мотори пред да почнат кинезиве да се продаваат? Тек-тук се наоѓаше по некое автоматиче и шеска, а ретки беа тие што имаа мз, или некое поголемо ендуро. Дека се подобри италјанските, подобри се, но и многу се поскапи.

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
ТАКА ЕЕЕ!! и ВЕ МОЛАМ дај почнете со нормални постови :smir:

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
Да се разбериме, кинезот ти е превозно средство кое е наменето да те служи. Такви какви што се, доколку се возат домакински ке те служат цел живот. Немаат некои големи маани горе долу гледано, а имаат доста реални и достапни цени. Ајде кажете колку имавте мотори пред да почнат кинезиве да се продаваат? Тек-тук се наоѓаше по некое автоматиче и шеска, а ретки беа тие што имаа мз, или некое поголемо ендуро. Дека се подобри италјанските, подобри се, но и многу се поскапи.
brate...koga ispadnaa skuterite bea samo aprilia,gilera,yamaha,honda....i pamtam prv pat koga ispadna keeway matrixot go prodavaa 1400 evra i taka lugjeto vidoa deka e najeftin i pocnaa da go kupuvaat nenormalno(bidejki ne ni znaea deka e kinesko i deka e fush)...i posle kako pocnaa sekakvi da nosat i da se prodavaat mnogu bidejki se najeftini....ama kako mine vremeto se gleda koj motori do kaj odat...tie italianskite shto se zemeni mnogu pred kineskite uste se vozad i maka nemaat a kineskive od 2 do 3 godini najveke i toa epten ako se pogodi nekoe....slobodno prasaj gi majstorite sho popravaat sho mislat za kinezive....najpoznatiot majstor(serviser) u veles za skuteri e krumce,od veles ako ima nekoj na temava sigurno go znae...on mi vika "Od voa kinezive aman vise ke fanam ke gi otkazam ne gi servisiram vise celo vreme so niv se raspravam...."

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
иам прашање =)
го пичам јас 45-50 денес моторчето(кивеј матрикс-КИНЕЗ) и така некое време го возам, па си викам, дај гас нешто да фатам семафор сакав, ама неќеше да чуе да убрза.. мислам.. убрзуваше ама споро, а не ко порано. и даваше еден чуден звук :S. го изгасив, се одмори малце, па го возев и мука си немаше. изглеа коа го возам поспоро, ко да го гушам мајке ми. и да напоменам дека му напраив целосен сервис на 4000км, а само неам сменето филтер за ваздух(немаат уште добиено КИНЕСКИ) и така. да не е до тоа?! или нешто друго ќе да е?

Член од
29 јули 2005
Мислења
2.973
Поени од реакции
178
иам прашање =)
го пичам јас 45-50 денес моторчето(кивеј матрикс-КИНЕЗ) и така некое време го возам, па си викам, дај гас нешто да фатам семафор сакав, ама неќеше да чуе да убрза.. мислам.. убрзуваше ама споро, а не ко порано. и даваше еден чуден звук :S. го изгасив, се одмори малце, па го возев и мука си немаше. изглеа коа го возам поспоро, ко да го гушам мајке ми. и да напоменам дека му напраив целосен сервис на 4000км, а само неам сменето филтер за ваздух(немаат уште добиено КИНЕСКИ) и така. да не е до тоа?! или нешто друго ќе да е?
Svekicata ti e 99%.
Istoto mi se desava na vodno koga idev nagore, i davam puna gas se gusi motorot. Posle Jove od Aprilia koga mi ja menjavase me prasa dali si stavil benzin od lukoil 98-ca? A jas stvarno posleden pat od tamu staviv. I mi rece drugpat da ne stavas benzin od lukoil. Od togas nemam problemi.

Член од
20 ноември 2005
Мислења
614
Поени од реакции
64
иам прашање =)

90% e Филтерот за ваздух... 10% ке да е пробиена свекица ....трето нема ...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
brate...koga ispadnaa skuterite bea samo aprilia,gilera,yamaha,honda....i pamtam prv pat koga ispadna keeway matrixot go prodavaa 1400 evra i taka lugjeto vidoa deka e najeftin i pocnaa da go kupuvaat nenormalno(bidejki ne ni znaea deka e kinesko i deka e fush)...i posle kako pocnaa sekakvi da nosat i da se prodavaat mnogu bidejki se najeftini....ama kako mine vremeto se gleda koj motori do kaj odat...tie italianskite shto se zemeni mnogu pred kineskite uste se vozad i maka nemaat a kineskive od 2 do 3 godini najveke i toa epten ako se pogodi nekoe....slobodno prasaj gi majstorite sho popravaat sho mislat za kinezive....najpoznatiot majstor(serviser) u veles za skuteri e krumce,od veles ako ima nekoj na temava sigurno go znae...on mi vika "Od voa kinezive aman vise ke fanam ke gi otkazam ne gi servisiram vise celo vreme so niv se raspravam...."
А еден што има во Бт, вика да е жив и здрав тој што ги измисли скутерите (кинезите), со нив имаме појке работа, почесто се расипуваат и повеќе има за сервис-оп повеќе работа=повеќе пари за сите :smir:

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
А еден што има во Бт, вика да е жив и здрав тој што ги измисли скутерите (кинезите), со нив имаме појке работа, почесто се расипуваат и повеќе има за сервис-оп повеќе работа=повеќе пари за сите :smir:
Hehehe...:pos2:...dada neka vrtat parite....

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Нормално дека ке се расипуваат повеке пошо 10 пати повеке ги има. до пред некоја година на рака се броеа моторчињата сеа колку сакаш и какви сакаш има. И доста со тоа италинаските. Не те разбирам ама изгледа ти не свакаш дека темава е кинески мотори. А ако сакаш ти да си пишеш за италианските отвориси тема и пиши колку ти душа сака. или имаш некој друг проглем па не може да го разбериш тоа КИНЕСКИ мотори

kpbKENGUR

Devil's Advocate
Член од
25 јануари 2007
Мислења
5.132
Поени од реакции
201
Svekicata ti e 99%.
90% e Филтерот за ваздух... 10% ке да е пробиена свекица ....трето нема ...
не, нит е свекицата, нит бил филтерот за воздух. бев вчера да го сменам филтерот(тек сеа доби јове) и му кажав што е проблемот, го чепкаше, турираше нешто и испадна ауспухот дека е =)
поделен е на три комори и едната преграда ваљда е изместена(или оштетена, незнам), а и онака одамна ми лупаше нешто, ко тенџериња да се маваат... енивејс, таман тргнав да си купам нов ауспух џианели 140 евриќи, коа ми текна дека ми е под гаранција уште моторот. уз пат отидов од кај што го земав моторчето и ми кажаа да идам у понеделник да ми го сменат за нов. оује

Kajgana Shop

На врв Bottom