Кинеските моторчиња

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Море само што зборуваат лошо. Кој сака да има конкуренција?

сега е 10 кинези-1(априлија гилера ил слично)

Па нормално дека се расипвале повеке. кога се 10 пати побројни и 10 пати помалце се пазат. Тие со априлиата(и слични) на легнатите уште да станат за да поминат. А јас не сум ни закочил итн

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
дали некој знае каде има да се купат делови за кинезиве,кога го стискаш тастерот за палење под седиште нешто ми зуеше,го најдов и видов дека нешто не е ок со него,ми личи на бомбина(кондензатор),за да се покрене тој дел треба да се стисне тастерот за палење(каблите за струја се тие)а од него еден кабел иде до машината а другиот е маса,ако некој знае за што зборам и знае ккај може да се најде нека пише

позиција 3 и 4

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Треба да е реле за старт.... Ако е тоа (сигурен сум 98% дека е тоа) терај дур не почне скроз да не стартова. Потоа ке ставиш почовечко, 200-300 денари се германските.

Чекаме друго мислење.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
Треба да е реле за старт.... Ако е тоа (сигурен сум 98% дека е тоа) терај дур не почне скроз да не стартова. Потоа ке ставиш почовечко, 200-300 денари се германските.

Чекаме друго мислење.
ако е толку пари дај кажи одма кај да го купам

Член од
23 јули 2008
Мислења
56
Поени од реакции
1
Jas iam Rally50 vespa od kineskite , se e ok so nea samo mnogu cesto puka kaisot i mora da se menuva :toe:

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Jas iam Rally50 vespa od kineskite , se e ok so nea samo mnogu cesto puka kaisot i mora da se menuva :toe:
Ако често се кине може да не е затегнат доволно па повеке се трие, загрева... А и то со поквалитетен каиш не ти е на домет да пробаш

Член од
23 јули 2008
Мислења
56
Поени од реакции
1
Neznam so e problemot, go mestat majstori jas ne cepkam , ama i site drugi vespi Rally50 sto gi znam go imaat istiot problem. :smir:

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
смени му варијатор може до тоа да ти е,обично на колку км ти се кине каишот ?

Член од
7 јули 2008
Мислења
131
Поени од реакции
4
Neznam so e problemot, go mestat majstori jas ne cepkam , ama i site drugi vespi Rally50 sto gi znam go imaat istiot problem. :smir:
знаци не е до каишот до моторот некој дел е. Прашајси по сервисите за посигурно

kamiSKaZI

Io Sono Interista
Член од
31 јануари 2007
Мислења
543
Поени од реакции
34
АЈ хелп малце:smir:Скутерот не ми пали на копче :)
Акумулаторот е ок, алансерот е ок, релето за старт е ок, земав ново копче за неверојатни 100 денари :pos2: така да стварно незнам што е работата.
Знам дека сите делови (горенаведени) се ок зашто коа ке направиш спој на релето за старт (коа ке ги споиш со штрафцигер 2та штрафа на релето) си пали најнормално. Така да ако има некој идеа што е нека пише.

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
If you cant fix the scooter fix the driver:pos2::pos2::pos2:

Член од
17 март 2007
Мислења
218
Поени од реакции
2
АЈ хелп малце:smir:Скутерот не ми пали на копче :)
Акумулаторот е ок, алансерот е ок, релето за старт е ок, земав ново копче за неверојатни 100 денари :pos2: така да стварно незнам што е работата.
Знам дека сите делови (горенаведени) се ок зашто коа ке направиш спој на релето за старт (коа ке ги споиш со штрафцигер 2та штрафа на релето) си пали најнормално. Така да ако има некој идеа што е нека пише.
види клемите да не ти се олабавени,ако ти се олабавени стегни ги :)

Член од
10 февруари 2006
Мислења
385
Поени од реакции
90
види клемите да не ти се олабавени,ако ти се олабавени стегни ги :)
Пробано , некјит
како да има прекин на довод на струја(btw заедно ги ч'чкаме моторите)

Член од
1 август 2008
Мислења
81
Поени од реакции
1
дали некој знае каде има да се купат делови за кинезиве,кога го стискаш тастерот за палење под седиште нешто ми зуеше,го најдов и видов дека нешто не е ок со него,ми личи на бомбина(кондензатор),за да се покрене тој дел треба да се стисне тастерот за палење(каблите за струја се тие)а од него еден кабел иде до машината а другиот е маса,ако некој знае за што зборам и знае ккај може да се најде нека пише
Odnesi go na servis i re4i im rasipan mi e ili alanserot ili bendeksot.Kazi ako si od Veles jas ke ti go napravam.pozz

Kajgana Shop

На врв Bottom