Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Vo momentov ima.govor na borisov ama ne go fativ od pocetok ne znam sto kazal na pocetokot. Ke izvestam ako do krjot ja potvrdi ostavkata[DOUBLEPOST=1479065493][/DOUBLEPOST] IMG_20161113_203019.jpg [DOUBLEPOST=1479065676][/DOUBLEPOST]Ne e se crno kako.sto kaza clenot.pred mene ama.po govorot negov e temno sivo veke :/

Последно уредено:
Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
Герб заминуваат вo oпoзицијa. Уфф ме зезнa Бoјкo. Oвa не е нa дoбрo. Дa се мoлиме декa вo парламент без пaтриoтите немa дa мoже дa се состави влaдa

Meh

Член од
15 април 2012
Мислења
1.341
Поени од реакции
2.211
Да, Бојко поднесува оставка, но и да дојдат другите, мислам дека нема да има некоја поголема измена, бидејќи сегашните измени ги донеле тие. Да беше Бојко маж, ќе ги укинеше истите измени и ќе им дадеше на сите државјанство (2012, 2013 постапките), но не, сето си остана како што е и сега.

Ако изгуби, без разлика кој ќе победи на следните избори, заборавате дека Каракачанов доби 15% од гласовите, а овие двајцата 32 и 31% мислам. И паметно постапи Каракачанов кога им кажа на своите гласачи да си гласааат според сопствено мислење, за да може да преговара и да влезе во идната Влада, без разлика кој ќе победи. Така, да, chill out people. :)

Член од
2 јуни 2016
Мислења
20
Поени од реакции
3
Gerb dade ostavka a to znaci? Ako se vrati BSP na vlast ke ima golemi problemi. Da se nadevame deka PF i Karakachanov vo eventualni izbori ke imaat dobar rezultat. Po predhodnoto doagjanje na vlast na BSP se napravija mn problemi, tie bea PRVI so pocnaja da baraat dop dokumenti za poteklo i toa STARI. Vo ovoj period koga Borisov bese na vlast imase olesnuvanje dobivanja so rodnini itn. so BSP drzavjanstvo preku poteklo so rodnina NE VAZI barem so predhodnata politika na BSP koja ja osetija iljadnici aplikanti od 2012-2013 godina

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
16 dena porano ni izleze pasosot i licnata karta poradi izborite i glasav so cel merak decki super se osecam

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Na kratko ako nedaj boze dojde bsp pak na vlast nema da vidime drzavjanstvo. I karakacanov i ostanatite ke bidat bezglasna bukva togas

Skylake

proseCUTE
Член од
7 јули 2016
Мислења
1.078
Поени од реакции
1.712
Gerb dade ostavka a to znaci? Ako se vrati BSP na vlast ke ima golemi problemi. Da se nadevame deka PF i Karakachanov vo eventualni izbori ke imaat dobar rezultat. Po predhodnoto doagjanje na vlast na BSP se napravija mn problemi, tie bea PRVI so pocnaja da baraat dop dokumenti za poteklo i toa STARI. Vo ovoj period koga Borisov bese na vlast imase olesnuvanje dobivanja so rodnini itn. so BSP drzavjanstvo preku poteklo so rodnina NE VAZI barem so predhodnata politika na BSP koja ja osetija iljadnici aplikanti od 2012-2013 godina
Верувам дека кога го спомна зборот "роднина" во суштина се обраќаш на таа сребрена линија како тетка. вујко, чичко, братучед. Бидејќи кога бараш државјанство врз основ на потекло, секако роднини се инволвирани, туку зависи кои. Внимавајте кога правите вакви постови бидејќи создавате конфузија.

А што ќе биде сега после одставка на Борисов, којзнае. Не вреди веќе нервирање.

Член од
21 октомври 2015
Мислења
405
Поени од реакции
369
Na kratko ako nedaj boze dojde bsp pak na vlast nema da vidime drzavjanstvo. I karakacanov i ostanatite ke bidat bezglasna bukva togas
Karakacanov nikogas nema da bide bezglasna bukva a bsp ce prodilzat po istiot pat mozebi postrogo ama po mene taka i treba mnogumina znam sto zemaat pasos i plukaat po bugarite posle toa e nece moci vise tako.I ќоро i sakato zema pasos eeeeee nece moci vise tako i so burki cekaat u red za pasos eeeeee

Член од
21 јули 2010
Мислења
352
Поени од реакции
320
http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/bojko-borisov-podavam-si-ostavkata-6061412

Tука може да се чуе целата прес коференција....деф ќе има избори... Без разлика кој и да тепа на изборите не ни одговарање ваква ситуација, првенствено што сега се ќе се забави и уште повеќе ќе се чека.

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
БСП нема како сама да доjде на власт.[DOUBLEPOST=1479068086][/DOUBLEPOST]
Верувам дека кога го спомна зборот "роднина" во суштина се обраќаш на таа сребрена линија како тетка. вујко, чичко, братучед. Бидејќи кога бараш државјанство врз основ на потекло, секако роднини се инволвирани, туку зависи кои. Внимавајте кога правите вакви постови бидејќи создавате конфузија.

А што ќе биде сега после одставка на Борисов, којзнае. Не вреди веќе нервирање.
ГЕРБ ке биде отново прва политичка сила.
Радев просто е много силен лик и заради проблеми во воздухоплавството и конфликтот со Борисов спечели многу гласови.
Кога стане прашане за парламентарни избори - ГЕРБ ке е прва сила.

Член од
20 декември 2009
Мислења
445
Поени од реакции
341
tezok poraz za gerb !!
Не знам од каде Борисов ја извади оваа Цецка како кандидат, ама имам чувство дека некој уличар од Софија да ставеле противкандидат против неа, би имале исти резултати денес.
Која карикатура е Цецка, па Хорхе наш за оваа е Доналд Трамп :D

Е сега. пред неколку недели случајно налетав на една анализа која се однесуваше на политичката ситуација во Бугарија. Таму беше објаснето дека ова е типичен маневар на искусен политичак како Борисов за да си ја продолжи власта за две години. Зошто?
Затоа што според анкетите ужива подршка од од 50% наспрема 30% на опозицијата. Тука би влетал Каракачанов со неговите 10-15% гласови, и еве ја повторно истата влада. Само што наместо уште 2 години власт колку што им останува од мандатот, Борисов би си обезбедул уште 4 години сигурна власт.

Да се надеваме дека анализата е точна и тоа ќе се случи и во пракса.

P.S Еве и членот над мене кој веројатно е од Бугарија и несомнено знае повеќе напишал нешо слично така да...

Член од
17 август 2016
Мислења
506
Поени од реакции
580
Ne e se bsp tija sho napravija problem prethodno, tuku turcite oni go smeenvia zakonot

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: reb
Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom