Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

• Креатор на темата Креатор на темата anonimnaa
  • Време на започнување Време на започнување
ете веќе кажал и не го осудил пријателот.....нити пак јас го осудив, туку си пишав мислење и прашав убаво[DOUBLEPOST=1478901387][/DOUBLEPOST]нити па забранив да пишува колку му душа сака ;)

btw оти го гледаш тоа шо тебе ти пречи, ај прочитај уште еднаш убаво па после донесуј мислење

да, ми пречи кога велиш оти заради тоа што имал 30 години не треба да чека тука мислење од некој рандом човек, бидејќи на 30 требало да биди МАЖ (СО ТОЛКАВИ БУКВИ ГО ПОТЕНЦИРА ТОА МАЖ), созреан и прав...
што следствено на тоа значи дека САМО од причина што таквиот бара помош е помалку маж? зошто, оти е помошта побарана на форум?
зошто е тогаш темава?
зошто побогу да не гледаме некој да има хепи енд туку да го троламе?

кажи ми зошто не би успеала таква врска?
зошто е овај незрел?
значи кажи некоја релевантна причина за неговата мака, а не идиш и му викаш види брат ти не си МАЖ оти дојде на форум и постави прашање за маката.... (само заради тоа што имал 30 години)...

малце отповеќе скокотливо ;)

одиме веќе оф топик дебело, нема смисла

има мал милион причини зошто тој на 30 и таа на 42 да пробаат заедно
а ако имаш некои зошто ДА или зошто НЕ кажи му ги на човекот, ако немаш те молам не го тролај дека не е маж ради напишан пост на форум (не му си во кожата).

п.с. не е ова фемина и не е некоја тинејџерка од 13-14 години шо прашва дали е бремена ако го сонвала дечкото гол
постави момчето реален проблем кој горе долу го има често во денешницава, така да глупо е да го дупиме на здрав мозок.

каде напоменав дека не би успеала ?

не реков дека е незрел по веќе не знам кој пат да го кажам тоа, и не не го тролам...далеку од тоа

убаво прашав ако не сака нешто повеќе како за заеднички живот, тогаш зошто се гледа со Госпоѓата ??
жошто би го спречило некој друг шо мисли, што ќе каже, па како ќе ме гледаат.....зошто почнал тогаш ако сега го мачат тие прашања ???

МАЖ, оти вие во гради се мавате јас вака јас нака.....ако некој нешто ви каже или сугерира одма почнувате со тоа кој си ти мене да ми кажуваш итн....а сега ?

сега, не генерализирај и прочитај ја првата порака каде те цитирав - таа со сликата што ја избегнуваш - кај што е потцртано за тоа МАЖ (СО ТОЛКАВИТЕ БУКВИ), не мора да му се извиниш, само кажи му дека има поддршка, верувај добро ќе му дојде.

не вервам дека мислиш нешто лошо, далеку од тоа, само се истрча поприлично несмасно со генерализација и осуда околу неговата машкост ;) жив човек е, а не некој од типот „кој си ти мене да ми кажуваш“. не го познаваш лично за така да генерализираш.

Па и не е некоја разлика ако ги земеш во предвид денешните модерни врски. Јас познавам врска каде што 44 годишен оди со 25 годишна мома , еве ги скоро 4 год се во врска и најверојатно ќе завршат заедно.
Да , но во случајов "момата" е 43 , жените на оваа возраст раѓаат многу потешко, се оплодуваат потешко, имаат компликации, ризици по здравјето на бебето итн итн.. што ако например за 2-3 години кога дечкото во врскава ќе посака да има деца? Женава тогаш ќе има 46+ да кажеме... ќе дојде до голем проблем .... додека во твојов случај супер кога и да решат може да имаат деца , но не и во овој случај.

нема врсак тоа 1 во милион случаеви е тоа....има жени кои и на таа возраст раѓаат без никаков проблем нека не го спречува тоа[DOUBLEPOST=1478903628][/DOUBLEPOST]нема врсак тоа 1 во милион случаеви е тоа....има жени кои и на таа возраст раѓаат без никаков проблем нека не го спречува тоа

нема врсак тоа 1 во милион случаеви е тоа....има жени кои и на таа возраст раѓаат без никаков проблем нека не го спречува тоа[DOUBLEPOST=1478903628][/DOUBLEPOST]нема врсак тоа 1 во милион случаеви е тоа....има жени кои и на таа возраст раѓаат без никаков проблем нека не го спречува тоа
Има врска, и не е 1 во милион како што си замислуваш... инаку да, има жени кој раѓаат и на 50.. но.....
Еве само еден податок, иако има доста други ризици освен Даун Синдром, но нема да навлегувам многу...

Birth defects: While good health habits can offset some potential problems, no amount of exercise or other behaviors can change one reality: the age of your eggs. Though scientists don't know why, older eggs are more likely to result in babies with chromosomal abnormalities. For instance, the risk of having a baby with a chromosomal defect increases with the mother's age: A 33-year-old woman has a 1 in 208 chance that her baby will have a defect such as Down syndrome, according to the American College of Obstetricians and Gynecologists. Among women 10 years older, that number is 1 in 19.

од горе напишаното ќе сфати за поддршката, НЕ Е НЕЗРЕЛ ;)

алелуја. :D

(ова е жена ко ќе признава дека погреши, не ти вели директно него индиректно. али ај барем рече. that counts too)

оф леле одма на најнеубавото мислите и од една статија донесувате заклучок :D

а да те прашам дали некогаш си слушнал или во фамилијата се случило да има некоја твоја братучедка, другарка.....да и каже докторов пример немој, јас не се нафаќам ризична бременост е и за тебе и за бебето....дрн дрн.....и на крај мајкава се решава да оди до крај дека не се потпира на тоа докторот шо и вика и оп живо здраво новороденче, а исто и родилката

така да не мора да значи дека баш тоа нив ќе им се случи....[DOUBLEPOST=1478928364][/DOUBLEPOST]а во продолжение....

http://www.femina.mk/новости/занимл...еца-од-кои-докторите-и-велеле-да-абортира-две

zdravo na site :D ne znam koj bi imal vreme da procita ,no sepak bi mi bilo drago ako nekoj kaze nekakov sovet. Se naogam vo mn teska situacija(mislam, za mene teska )od koja ne mozam da najdam bilo kakvo resenie . Imam vrska 10 meseci .Vo sekoja normalna vrska ima i kavgi i ubavi momenti i bla bla...Vo tie 10 meseci , sme se karale ama ona prolazno , ne bea nekoi teski kavgi , zato so ne ni gi pamtam zatoa sto bea ne bitni ( a, toa se desavase eden den vo mesecot ) .. no, po se izgleda toa samo se zbiralo i zbiralo i na kraj pukna. Toj kaza kraj, no sepak mozebi ne beshe siguren vo toa i mi rece: KE ti dadam uste edna sansa posledna.no ne sega :/ . Najprvo sredi se , sredi gi svoite misli , vidi kaj si zgresila , probaj da najdes nacin kako da ne zgresis pak i vrati mi se (za toa vreme nema pravenje gluposti kao demek odenje so drugi i takvi sl raboti) no , za toa vreme i jas sakam da bidam malku raat, i vika od tebe zavisi , togas koga ke bides spremna javi mi se , a sansata sto sum ti ja dal nema da se smeni.

Celosno sum posvetena na vrskata zatoa sto stvarno premnogu mi znaci i ne sakam da go izgubam , no neli gi gubime bas onie za koi se plasime da ne gi izgubime... :(
Ne mozam da se pomiram so faktot deka go gubam covekot . No sepak nikogas ne se otkazuvam pa makar i da molam , nikogas ne sum gorda koga se raboti za ljubov . Znaci ,se raboti za toa sto go napnuvav vo posledno vreme, bev svesna za toa , no ne mozev da si priznaam , no sepak mislam deka taa ne e bas dovolna pricina za kraj na edna vrska.
Sekogas za se mi e toj na prvo mesto, ednostavno se zapostaviv sebe si i bev celosno posvetena na vrskava, mozda i zatoa stanav dosadna.
Sega , celosno se posvetiv na toa da gi smenam tie raboti sto sum svesna deka ne se potrebni i da go vratam nazad...
no, tesko mi odi bez nego , sepak podobro eden mesec da ne go vidam i slusnam otkolku cel zivot da go izgubam ... :( :(

Последно уредено:
Некој слободен за во ПП ??.. За неверство се работи... Саканата ме изневери после 10 месеци врска..

Овие 10 месеци навистина се малку, но сум имала подолга врска 2 години, ама нема никаква споредба со оваа. Што Има врска ако се само 10 месеци, за некој што не сакаш да го изгубиш :/.
Или ај нека оди по ѓаволите, демек нема поента да си го тупиме мозокот за 10 месечна врска :/

Последно уредено:
Чекајте малку другари, животот не завршува тука и сега. Има парови после 50 години се разделуваат, а не после неколку месеци. Секогаш комуникацијата е проблем, затоа што многу парови повеќе собирале отколку што требало да го решат сега, овде и веднаш. Овде одговорот го имаш во самиот пост.
Си се запоставила себе.
Да продолжам или ќе сфатиш самата, дека ако не се сакаш себе нема да ги сакаш ни другите, него ќе се понашаш ко да се твоја своина и тука почнува крајот и остануваш сама, се профукуваш со што ти улета и завршуваш со некој клапчо кој ќе те тепа со палка после работа.
Значи, прво спознај се и види што сакаш во животот, а не одма да се откажуваш и да паѓаш во депресија, за која лекот е само тврд ... или не дај боже да рипнеш од тераса.
Тешко е човек да порасне бидејќи убаво му е да не се спознае себе, мислејќи дека колку е толку е ок е, само нека трае. Таа површност носи у курац све, исто ко гомната под тепих кога ги криеш, смрди ама се понашаш ко бајага.
Така да олабави се малку и погледни внатре дубоко у себе.
Све најлепше ((:))

Добро ми дојде кога ги читам коментарите, не само за мојот проблем, туку и за сите останати.
Свесна сум дека се запоставив сама, значи целосно му се посветив него, и нели се што е претерано-не чини.
Но свесна сум и сакам да сменам некои мои навики од типот:напнување и некои сл работи кои сум ги правела. Може изгледа очајнички, но свесна сум колку вреди и сакам да продолжам со таа врска, затоа што Шансата како шанса ми е дадена, мое е дали ќе ја искористам правилно...
Веќе се чувствувам осамено, едноставно како да нема дел од мене. Се каам...
Дај боже се да биде во ред..
Благодарам за советот, навистина ми е потребен :)

zdravo na site :D ne znam koj bi imal vreme da procita ,no sepak bi mi bilo drago ako nekoj kaze nekakov sovet. Se naogam vo mn teska situacija(mislam, za mene teska )od koja ne mozam da najdam bilo kakvo resenie . Imam vrska 10 meseci .Vo sekoja normalna vrska ima i kavgi i ubavi momenti i bla bla...Vo tie 10 meseci , sme se karale ama ona prolazno , ne bea nekoi teski kavgi , zato so ne ni gi pamtam zatoa sto bea ne bitni ( a, toa se desavase eden den vo mesecot ) .. no, po se izgleda toa samo se zbiralo i zbiralo i na kraj pukna. Toj kaza kraj, no sepak mozebi ne beshe siguren vo toa i mi rece: KE ti dadam uste edna sansa posledna.no ne sega :/ . Najprvo sredi se , sredi gi svoite misli , vidi kaj si zgresila , probaj da najdes nacin kako da ne zgresis pak i vrati mi se (za toa vreme nema pravenje gluposti kao demek odenje so drugi i takvi sl raboti) no , za toa vreme i jas sakam da bidam malku raat, i vika od tebe zavisi , togas koga ke bides spremna javi mi se , a sansata sto sum ti ja dal nema da se smeni.

Celosno sum posvetena na vrskata zatoa sto stvarno premnogu mi znaci i ne sakam da go izgubam , no neli gi gubime bas onie za koi se plasime da ne gi izgubime... :(
Ne mozam da se pomiram so faktot deka go gubam covekot . No sepak nikogas ne se otkazuvam pa makar i da molam , nikogas ne sum gorda koga se raboti za ljubov . Znaci ,se raboti za toa sto go napnuvav vo posledno vreme, bev svesna za toa , no ne mozev da si priznaam , no sepak mislam deka taa ne e bas dovolna pricina za kraj na edna vrska.
Sekogas za se mi e toj na prvo mesto, ednostavno se zapostaviv sebe si i bev celosno posvetena na vrskava, mozda i zatoa stanav dosadna.
Sega , celosno se posvetiv na toa da gi smenam tie raboti sto sum svesna deka ne se potrebni i da go vratam nazad...
no, tesko mi odi bez nego , sepak podobro eden mesec da ne go vidam i slusnam otkolku cel zivot da go izgubam ... :( :(
Автосугестијата несекогаш вродува свесност а подоцна и решавање на проблемите.
Понекогаш треба да паднеш многу длабоко за да се свестиш дека грешките чинат многу повеќе, како и тактизирањето, и во твојот случај - преголемата калкулативност.
Имаш типичен проблем што се јавува околу 10тиот месец до првата година во (претпоставувам) првата за тебе сериозна врска. Типот сака лежерност, ти сакаш малку повеќе сериозност и внимание. Тоа се вика истражување на тоа кој е попопустлив во врската, и за жал најчесто завршува со раскин со блиската особа.
Неговите зборови за тоа ти да се средиш за да тој подоцна “да размислел “ да ти даде шанса е еднакво на ти секојдневно да се молиш и да извршуваш некакви митании за да карпата се помести. Значи, ништо од тоа. Во принцип, тој веќе одамна го има загубено оној интерес за тебе и во моментов те држи под некаква си резерва или пак ти вели да се смениш, но моли бога да не се случи тоа. Не знам како ова би ти го објаснил поедноставно од погорната реченица, но тоа оди некако вака - „се разделивме, за да љубиме одделно“. Претпоставуваш каде сега оди целиов одговор, нели? Сите сме го прошетале тој пат минимум еднаш. Во твојот случај, се` зависи колку ќе ги сфатиш и прифатиш сопствените слабости и во идната врска би се обидела да воспоставиш комрпомиси некаде на почетокот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom