Закажуваш во Софија, Скопје или Битола.Како е процедурата за бугарски пасош доколку имаш родител со бугарски?
koga se izborite vo bg
Pozdrav svima,
Pratim vec dugo ovu temu na forumu (jos pre nego sto sam predao za bugarsko drzavljanstvo) i zelim da vam se svima zahvalim ,sto ste mi pomogli svojim komentarima da i ja stignem do svog cilja.
Pre dva dana mi je potpisan Ukaz i sada treba da rezervisem termin za podizanje istog.
Pre toga bih vas sve zamolio za jos neku informaciju (verujem da ce znaciti i ostalim forumasima).
Juce mi je bugarka koja inace posreduje u dobijanju drzavljanstva,rekla da se prijavim na neku drugu adresu a na na sluzbenu (Lege 6,Sredec) jer se oni "Bugari" koji imaju prijavljenu sluzbenu adresu pozivaju na 6 meseci da se jave u Opstinu Sredec da potvrde svoju prijavu. Takodje,kaze da oni koji se ne jave ,moraju da plate kaznu ili nece moci da produze vazenje svojih dokumenata .
Ukoliko neko ima iskustva sa procedurom oko prijave druge adrese ,molio bih da to podeli sa nama.
Drugo pitanje je vezano za kupovinu automobila u Bugarskoj i voznju istog sa bugarskim tablicama. Neko je postavio pitanje ali nije bilo odgovora,da li je moguce to sa sluzbenom adresom ,Lege 6 ?
Molio bih za brz i precizan odgovor i zelim vam svima puno srece !
Hvala unapred .
S postovanjem,
Deki.
кој е добар за нас?!?!?https://bg.wikipedia.org/wiki/Румен_Радев
Румен Радев не е социалист.
Jas sum na finalna,pa zdravje koga kje zemam sakam vednas za dve maloletni deca da apliciram za pasosi za niv.istite dokumenti trebaat?Закажуваш во Софија, Скопје или Битола.
Носиш преведени извод, лекарско, неосудуван, копија од твој пасош и копија од бг пасош од родител, молба, декларација, автобиографија и две сликчина.
I mene ne e pozelno da pobedi Rumen barem za nas[DOUBLEPOST=1478507460][/DOUBLEPOST]2013 so poptpis do kaj see nie sme 124../2013 i cekam e potpishttp://www.reuters.com/article/us-bulgaria-election-exitpoll-idUSKBN1310Y4?il=0
Ова малку ме загрижува.
da i mene me interesira dali ke ni gi poptisat ili pak ke cekame ili pa moze noviot da ni otkaze poptpisZnaete li deka so izborive za pretsedatel se glasa i za vicepretsedatel... znaci li toa deka ukazive sto ne se potpisani ke si pocekaat ili toa e vekje zavrsena rabota?
Dosegasen viceprezident e Margarita Popova a ako pobedi generalov predlaga nova licnost Ilijana Jotova.