Google AdSense (официјална тема)

B

b3s1r

Гостин
Preku programot Adchoice mu se dozvoluva ako nekoj e zainteresiran neka mi pise i ke mu objasnam sve...

Ps: koj ima full account vo google adsense neka mi pise zainteresiran sum da si kupam..[DOUBLEPOST=1474586135][/DOUBLEPOST]
Preku programot Adchoice mu se dozvoluva ako nekoj e zainteresiran neka mi pise i ke mu objasnam sve...

Ps: koj ima full account vo google adsense neka mi pise zainteresiran sum da si kupam..

Член од
11 октомври 2016
Мислења
1
Поени од реакции
0
Здраво на сите!
Нов сум на форумов а неодамна креирав web страна но неможам да креирам google adsense acount па ако има некој што има одфазла adsense може да контактираме.И освен со adsense има некој друг начин на заработка од страниве ?

Sapphire

Persona non grata
Член од
30 јануари 2011
Мислења
935
Поени од реакции
1.559
Здраво луѓе, ми треба помош околу ова бидејќи не сум баш упатена во овие работи. Имам блог со доста посетители, активен е и популарен, но постовите ми се на македонски. Аплицирав за adsеnsе сега е ставено на чекање за одобрување.. Ме интересира дали има некаква врска тоа што постовите ми се на македонски, дали ќе ми го одобрат? И доколку ми го одобрат што треба да направам потоа? :)
Фала ви.

B

b3s1r

Гостин
Здраво луѓе, ми треба помош околу ова бидејќи не сум баш упатена во овие работи. Имам блог со доста посетители, активен е и популарен, но постовите ми се на македонски. Аплицирав за adsеnsе сега е ставено на чекање за одобрување.. Ме интересира дали има некаква врска тоа што постовите ми се на македонски, дали ќе ми го одобрат? И доколку ми го одобрат што треба да направам потоа? :)
Фала ви.
Od sega ti kazuvam deka nema da ti odobrat, 1. Treba da imas website so .com ne blogger
2. Najmalce 30 postovi treba da gi imas na Angliski
Jas rabotam so Adsense ako imas prasanja pisi mi vo privatna poraka sve ke ti objasnam..

Член од
14 февруари 2013
Мислења
584
Поени од реакции
704
Некој да има инфо како се подигаат пари од Adsense?
Имам некои 200-300 евра кои сакам да си ги подигнам. Се работи за Adsense преку YouTube акаунт.

Нешто наслушнав дека ако ти испратат чек на домашна адреса, не можеш да ги подигнеш парите во македонска банка. Други пак ми велат дека 50 евра е провизија??? Точно ли е ова? :D

Вториот метод на плаќање е преку банка со девизна сметка. Отвараш девизна сметка, земаш IBAN и SWIFT код од банката и си ги подигаш парите. Ме интересира дали некој од вас има подигано пари на некој од овие 2 начини и дали има некоја јака провизија и кратење на средствата кои ги подигам преку ADSense?

Не сум упатен многу многу околу подигање на средства, а нон стоп ми стигаат мејлови од Адсенс за да си ги земам средствата.

Благодарам однапред. :)

Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Некој да има инфо како се подигаат пари од Adsense?
Имам некои 200-300 евра кои сакам да си ги подигнам. Се работи за Adsense преку YouTube акаунт.

Нешто наслушнав дека ако ти испратат чек на домашна адреса, не можеш да ги подигнеш парите во македонска банка. Други пак ми велат дека 50 евра е провизија??? Точно ли е ова? :D

Вториот метод на плаќање е преку банка со девизна сметка. Отвараш девизна сметка, земаш IBAN и SWIFT код од банката и си ги подигаш парите. Ме интересира дали некој од вас има подигано пари на некој од овие 2 начини и дали има некоја јака провизија и кратење на средствата кои ги подигам преку ADSense?

Не сум упатен многу многу околу подигање на средства, а нон стоп ми стигаат мејлови од Адсенс за да си ги земам средствата.

Благодарам однапред. :)
Најубаво е со девизна сметка.. еве повеќе информации
http://www.stb.com.mk/devizna-smetka.nspx

Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
Јас користам adsense со youtube,заработувам некој си 15е дневно ако некој има вебсајт со 10к+ посетители нека ме контактира за заедничка работа.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
13
Поени од реакции
7
Луѓе хеееееелп!! Ме нападнаа кликачи од Мк на адсенс, сигурно сакаат да ми го турнат, како да се заштитам, и дали воопшто може да дознаам ( а сигурно може, само не знам како :( ) ип на кликачите. Фала ви
може да видиш ип од тие што кликаат ако напраиш скратен линк на vzturl.com овде ке им видиш ип ако толку ти треба[DOUBLEPOST=1478222687][/DOUBLEPOST]
Дечки да не има некој скрипта/код за криење на рекламата под слика моја што ќе ја ставам.Имам некои но не работат солидно или сликата не е на точното место или под рекламата.
здраво јас имам скрипти за адсенсе што ги крие рекламите работам 2 години и не сум баниран повеке од 2 пати и многу други финти ..

Последно уредено:
Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Јас користам adsense со youtube,заработувам некој си 15е дневно ако некој има вебсајт со 10к+ посетители нека ме контактира за заедничка работа.
Брат шо канал имаш ти бе, дај да го видеме :D

Член од
10 февруари 2013
Мислења
240
Поени од реакции
81
Неможе ќе ми кликате на реклами да ми го симнете каналот :P
https://goo.gl/Gjax13 Еве од последните 6 дена
Иначе во просек имам по 7000-8000 views дневно,и околу 500-800 клика на реклами
Денес еве имам доста висок CTR(10.50),па се мислам дали малце да ги исклучам рекламите,ако си заинтересиран за соработка пиши ми.

Член од
4 ноември 2016
Мислења
13
Поени од реакции
7
Неможе ќе ми кликате на реклами да ми го симнете каналот :P
https://goo.gl/Gjax13 Еве од последните 6 дена
Иначе во просек имам по 7000-8000 views дневно,и околу 500-800 клика на реклами
Денес еве имам доста висок CTR(10.50),па се мислам дали малце да ги исклучам рекламите,ако си заинтересиран за соработка пиши ми.
ctr 10.50 да знаеш дека си во листа на бан несмееш толку ctr никако ..

Kajgana Shop

На врв Bottom