Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

*Slash*

Comfortably Numb
Член од
31 јули 2008
Мислења
760
Поени од реакции
1.209
Дечки, доколку има некој кој ја поминал целата процедура преку амбасада кај нас доколку е расположен да сподели некои детали нека ми се јави во порака.
Фала многу ;)

Член од
13 октомври 2016
Мислења
33
Поени од реакции
14
dobro be nie pak od 2013 ke go jajme cekano ni ukazi ni potpisi so e ova rabota pa uste izbori sea ke svrsime rabota :mad:

Член од
10 март 2009
Мислења
1.300
Поени од реакции
1.161
Дечки, доколку има некој кој ја поминал целата процедура преку амбасада кај нас доколку е расположен да сподели некои детали нека ми се јави во порака.
Фала многу ;)
Otidi do ambasadata. Ima golema tabla so site detali, potrebni dokumenti i cena. Na istoto mesto imas i preveduvaci. Ke zavrsis rabota mnogu brzo

Член од
12 јануари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
30
Dopolnitelnite dokumenti mora licno dase dostavat ili mozi preku posrednik so polnomosno? na pocetoko na maj gi pustiv preku posredniko sega mi veli te barat licno dagi dostavis?:cautious:

Член од
5 јануари 2015
Мислења
773
Поени од реакции
1.643
http://www.vesti.bg/bulgaria/politika/borisov-i-dimitriev-s-obshti-usiliia-za-dobri-otnosheniia-6061052

Посебно ми падна во очи дека премиерот Борисов изјавува дека македонскиот народ е многу близок со блгарите. Дали са менува политиката дека во Македонија има македонци како народ? Дали Бугарија им дава пасапорти на блгарите во Македонија или на македнскиот народ му дава блгарско гразданство?

Член од
28 февруари 2015
Мислења
346
Поени од реакции
460
Dopolnitelnite dokumenti mora licno dase dostavat ili mozi preku posrednik so polnomosno? na pocetoko na maj gi pustiv preku posredniko sega mi veli te barat licno dagi dostavis?:cautious:
Kako se vika toj tvoj posrednik dokumentite valjda ti predal vo m.p
Dokumentite ne mora licno da se predadat
A cim ti vika deka licno togas samo te laze

Член од
12 јануари 2016
Мислења
26
Поени од реакции
30
A druk nekoj problem danee vo prasanje? posto jas postapkata ja pocnav preku konzulato od 2013 sum. posredniko e od kaj Marinela drustvoto.

Член од
30 јануари 2016
Мислења
8
Поени од реакции
0
Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство. 14..../2013 godina[DOUBLEPOST=1478359667][/DOUBLEPOST]Преписката е разгледана от С'вета по гражданството. Извадена е за доп'лнителна проверка, за да представите документ, удостоверјавашт наличието на в'зходјашт б'лгарин, с'гласно изискването на § 2, т. 1 от Доп'лнителните разпоредби на Закона за б'лгарското гражданство.
do koga vaka 14.../2013

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom