Спондилоза

• Креатор на темата Креатор на темата TM88
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
9 септември 2008
Мислења
769
Поени од реакции
322
Здраво,ве молам за помош

Знае ли некој да каже нешто повеќе за Дијагнозава ? ми беше кажано дека не смеам повеќе да дигам тегови што лично јас го сметам за глупост.

Pocetnui spondilozni propmeni cervikalno so stesnet i.v prostor od dorzalna strana vo visina na c6/7.

lumbalno isto taka stesnuvanje na i.v prostorot vo visina na l1/l2 dorzalno so znaci za discvopatuio.

indicirana fizikalna terapija.

Ви благодарам однапред.

какво дигање тегови, не се зезај....Физикална задолжително.

Мислам дека ова е дискус хернија(6-7 пршлен) , барем колку јас разбирам- додуша во почетен стадиум.
Или по нашки, си ја зезнал кичмата....

Сестра ми имаше минатата година проблем со кичмата и беше кажано дека е дискус хернија, во Велес на физикално ја доискривија, па после тоа дозна за некој доктор Туран во Скопје, одеше кај него на терапии, еве ја сега е скроз нормално се ко ништо да не било.
Совет - обрати се кај тој доктор.

Сестра ми имаше минатата година проблем со кичмата и беше кажано дека е дискус хернија, во Велес на физикално ја доискривија, па после тоа дозна за некој доктор Туран во Скопје, одеше кај него на терапии, еве ја сега е скроз нормално се ко ништо да не било.
Совет - обрати се кај тој доктор.
Туран не е доктор туку е „местач“, нема никакви медицински квалификации. Сестра ти имала среќа, има направено бељи на многу луѓе.

Туран не е доктор туку е „местач“, нема никакви медицински квалификации. Сестра ти имала среќа, има направено бељи на многу луѓе.
Незнам за други луѓе нејзе и помогна со дискус хернија, еден месец неможеше да стане од кревет. Во Велес на физикална грешна терапија и дадоа и направија бетер. Он ја исправи за многу кратко време.
Кажи за други искуства, што се случило?

Незнам за други луѓе нејзе и помогна со дискус хернија, еден месец неможеше да стане од кревет. Во Велес на физикална грешна терапија и дадоа и направија бетер. Он ја исправи за многу кратко време.
Кажи за други искуства, што се случило?

Кај Туран кога бев пред некој месец ми рече здрав си ништо не ти е така да не планирам кај него да одам а и веќе закажав физикална сега брзо,работата ми беше дали можам да вежбам внимателно по што таков човек сум неможам а да не бидам активен..

Се разбира правилни вежби,има луѓе што со вежбање се опоравуваат а кај нас сосема различно зборат...дали станува збор за незнаење или нешто друго Незнам баш и затоа го споделив проблемот..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom