Прегледај го приврзокот 159176
Уплата е 50 лева,6 лева е провизија околу пополнувањето само со службеничката за да не се утне нешто. треба да ви дадат потврда за уплата во печатена форма,плус уплатницата,најдобро да се захефтаат заедно за да не се изгуби нешто.
Следно како ќе тече процедурата,така ќе пишувам што како треба.
толку време ја пратам темава ама дури лично не бев да завршам работа и да видам како треба,не знаев дека има толку многу луѓе што или не знаат да опишат или намерно не сакаат да помогнат.
Знам само дека следно треба да се извади интернационален извод што е на латиница и да се преведе и легализира во БГ,што чини 20 ЕВРА за една недела или дупло за брза постапка. потоа се оди во општината каде што е запишана адресата за да ви дадат ЕГН.
Следно, отом потом. Постов го пишав општо,иако му реплицирав на членот директ.[DOUBLEPOST=1478043595][/DOUBLEPOST]
Што ти значи ова? Што значи ова на некој што не знае што треба прво да направи и каде да отиде?
Како прво тоа што го внесе службеничката нема врска со ова што си го напишал,иако е тука некаде.
Каде има некој да опише чекор по чекор,точно што треба, ама да опише така да го сфатат тие што никогаш предтоа не уплаќале за такса и други процедури. Ова го има на вратата на министерството ама што ми значеше мене што трчав трипати натака навака затоа што едноставно не знаеш како треба ама ќе го научиш на потешкиот начин.
Ти посредувач си? Си го поминал ова? си подигнал указ? Си пишал како треба,каде да се оди и што да се направи ?
На посредувачите не им одговара кандидатите да ги знаат процедурите,затоа што нема да има потреба од нив. Вака дури има неинформирани луѓе,ќе има потреба и од преварантски посредувачи што ќе направат да постапкиве изгледаат ко астрономија.
А од друга страна имаш неписмени членови што не знаат да опишат како треба.[DOUBLEPOST=1478043959][/DOUBLEPOST]
Ќе ме тераш сега и тебе да те карам.
Пишете бе луѓе,опишете што повеќе искуства за да се информира народот. Што повеќе информиран народ,тоа помалце ќе има потреба од преварантски посредувачи. Ете во Алијанц имале податоци, пишаа дека ги имале и во Поштенската банка па испадна дека немаат и не пропуштија шанса да ја покажат тоа нивната арогантност и одвратно понашање,нели ние бараме они не не тераат со сила.