SHUT.IT.DOWN. Договор EU-Facebook-Twitter-Google-MS за ограничување на слободата на говорот!

Член од
25 март 2012
Мислења
8.288
Поени од реакции
4.664
Порнографија и убиства отсекогаш биле цензурирани на Youtube, да не се правиме Енглези сега.

Не ми одговори каде е линијата помеѓу hate speech и freedom of speech
Својата земја и тоне во секој поглед, за слобода на говор се реди со афричките држави и не сам за слобода на говор, мора да го пофалиме, се грижи за белата раса на Европа... воопшто не е расист...
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Одлично.
Колку побрзо се отстрануваат расната, религиозната и националната омраза пласирани преку интернет, толку подобро.
Проблемот е што никој нема дефинирано што е омраза, а што е слобода на говор,
за некого различното мислење е омраза, а такви ги има многу.

Еве ја ќе ти дефинирам.
Слобода на говор е кога ќе дојдеш до официјални статистики дека 50% од криминалот во САД го прават црнци (карикирам) и го презентираш тоа.
Говор на омраза е кога кога некој ќе каже „губи се бе нигер скапан, иди јади лубеници и КФЦ“
Не сакам да се замарам затоа што немам доволно познавање за ситуацијата во Турција а и не ме интересира.
На крај краева Фејсбук, Твитер, Гугл, МС си се приватни фирми и можат (и можеле) да ограничуваат се`.
Сега само ќе треба да се малку поактивни побрзо да реагираат.
Како на пример - на политичка основа.
Тогаш, зошто воопшто постојат, и второ, од каде им доаѓа профитот?
Постојат за да го подобрат светот а профитот најчесто им доаѓа од реклами.
ПОСТЈАТ ЗА ДА ГО ПОДОБРАТ СВЕТОТ....







 
Последно уредено:
Член од
19 март 2011
Мислења
12.741
Поени од реакции
13.935
Еве ја ќе ти дефинирам.
Слобода на говор е кога ќе дојдеш до официјални статистики дека 50% од криминалот во САД го прават црнци (карикирам) и го презентираш тоа.
Говор на омраза е кога кога некој ќе каже „губи се бе нигер скапан, иди јади лубеници и КФЦ“

Зависи на кој начин го кажува тоа. Сепак аналогијата ти е на место, бришење објава на интернет и Голи Оток се тука некаде. Буху.


Што точно правевте тогаш? Ме мрзи да барам. Спамавте некои работи насекаде ама не ме интересираше (inb4 тука е проблемот) и не знам.
Ако сте аргументирале со официјални извори, океј. Ако некои забегувале и трескале свои субјективни и неосновани мислења, да, требало да се отстранат тие специфични случаи.

На крај краева Фејсбук, Твитер, Гугл, МС си се приватни фирми и можат (и можеле) да ограничуваат се`.
Сега само ќе треба да се малку поактивни побрзо да реагираат.
Па исто е, ваму те праќа на голи оток за различно мислење, тука те изолира и не ти дава да го искажеш своето мислење.

Тоа што го пиша за црнците во Америка е чиста вистина, 13% се, а извршуваат над 50% од криминалот, посебно голем процент имаат кај убиствата. Според ФБ, Гугл и остали говна ако го кажеш ова јавно тогаш правиш hate speech и си расист, а ти само се обраќаш на проблемот. Истата фрка е во Европа со имигрантите, затоа и ја прават оваа забрана и чистка на се што не се совпаѓа со нивната пропаганда.

Приватни фирми се ама имаат по милијарди корисници, сакаат да ги изолираат тие што се против нив и да створат едноумие. И не е параноја, чиста вистина е.

Искрено не ме ни чуди што не ни знаеш што беше целта на spread the truth.
Кога мирољубививе брача наши масакрираа 4 деца и еден возрасен човек на Велики петок сигурно ти текнува какви масовни протести имаше од нивна страна во одбрана на џихадистите. Пола Скопје го демолираа и запалија за да докажат колку се они толерантни и колку се угнетени и невини луѓе биле обвинети.
Целта беше да се покаже на светот проблемот со радикалниот ислам што го имаме кај нас и со какви сограѓани ние живееме. Требаше да се рашири преку социјалните мрежи пошто на вести надвор од нашите граници нема да се прикаже реалната ситуација, нема да ги прикажат вахабистичките знамиња што се вееа во први редови и да ги осудат.

Ајде сега направи некој гиф и кажи ми хехе што се замараш пер олабаии малце.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ѕирнете го каналов Computing Forever,
добри размислувања има.

Во врска со тоталитаризмот на ЕУ:
 
Член од
24 април 2008
Мислења
10.427
Поени од реакции
11.394
Мислевте дека само договор помеѓу ЕУ и информатичките гиганти како Фејсбук, Твитер, Гугл и Мајкрософт за цензурирање на Интернет содржини е најлошото што може да се очекува од евробирократите во Брисел ?

Размислете уште еднаш - како ви звучи задолжителна употреба на лична карта или лична електронска идентификација за да може да се поврзете на Интернет ?

За волја на вистината, засега станува збор за само уште еден сеуште нецелосно дефиниран предлог на недемократски избраната Европска Комисија, но од досега излезените на виделина факти, ЕУ подготвува законска регулатива со која Интернетот во сите држави членки на ЕУ ќе биде регулиран, така што корисниците кои ќе сакаат да ги користат Интернет сервисите како што се Фејсбук, Твитер и Инстаграм, ќе мораат да користат електронска идентификација за да можат да се логираат на ваквите Интернет сервиси.

За почеток ова е планирано да биде ограничено само на социјалните мрежи, но се разбира, со отворање на Пандорината кутија на ЕУ не се знае што наредно ќе излезе, па така нема да биде никакво изненадување доколку ваквото ограничување со тек на време се прошири и на останати Интернет сервиси, како што се Гугл, Бинг, Амазон, иБеј, Скајп и бројни други.

Во основа се оневозможува Интернет приватноста - онаа малку што ја има, бидејќи ако мораш да се логираш со лична карта или било каква електронска идентификација, тогаш државата знае кога си користел(а) одреден Интернет сервис, како си го користел(а) и за што си го користел(а).

Па немој после да се изненадиш кога ќе ти пристигне казна за плаќање поради "говор на омраза" бидејќи си се осмелил(а) на Интернет да ја критикуваш масовната неконтролирана миграција во Европа, или некоја друга политика на ЕУ, па откриеш дека на одреден, неодреден, или па можеби траен временски период, ти е забранет Интернет пристап само бидејќи си се осмелил(а) да го искористиш твоето право на изразување на твоето лично мислење.

Автор на ваквата предложена законска регулатива е Андрус Ансип, поранешен функционер на поранешната Комунистичка Партија на Естонија од втората половина на 1980-те години кога Естонија беше дел од Советскиот Сојуз, чисто информативно за да се знае кои луѓе ги креираат политиките на анти-демократската ЕУ.

http://www.dailymail.co.uk/sciencetech/article-3623396/Will-soon-need-government-ID-log-Facebook-Europe-Commission-proposes-controversial-scheme-access-social-media-sites.html

Will you soon need a government ID to log into Facebook? Europe Commission proposes controversial scheme to access social media sites

By Shivali Best For Mailonline

Published: 11:16 GMT, 3 June 2016 | Updated: 20:31 GMT, 3 June 2016

• National ID cards would be needed to log in to online services like Twitter
• The idea has been presented by Andrus Ansip who is from Estonia
• The main reason is to prevent fake user reviews that mislead consumers
• Many people are unhappy saying it will eradicate online privacy


Most of us log into our social media sites, whether it is Twitter, Facebook or Instagram at least a few times a day.

But soon, it could require more than entering your username and password to check your friends' latest updates.

The European Commission is now proposing the idea of using national ID cards to log in to online services, including Facebook, Twitter and even Uber.




Soon, it could require more than entering your username and password to check your friends' latest updates on social media sites like Twitter. The idea has been presented by Andrus Ansip, Vice President for the Digital Single Market on the European Commission

Government ID cards are used in European member states, except for Denmark and the UK. But the move may open the floodgates to similar actions elsewhere.

The idea has been presented by Andrus Ansip, Vice President for the Digital Single Market on the European Commission.

Documents were leaked from within the European Commission, which revealed a call for the roll out of more extensive use of national ID cards across the EU.

Since the leak, the European Commission has uploaded the paper to the Commission's own website.

The paper outlines that: 'Online platforms need to accept credentials issued or recognised by national public authorities, such as electronic ID cards, citizens cards, bank cards or mobile IDs.

'For every consumer to have a multitude of username and password combinations is not only inconvenient but becomes a security risk.'

Mr Ansip is from Estonia, where they currently have a highly-developed national ID card system.

The paper is called 'Online Platforms and the Digital Single Market' and is dated from 25 May.

The main reason that the paper states for implementing ID cards is to combat the current prevalence of fake user reviews that are misleading European consumers.

The paper states: 'Online ratings and reviews of goods and services are helpful and empowering to consumers, but they need to be trustworthy and free from any bias or manipulation.'


The EC is proposing the idea of using national ID cards to log in to online services, including Facebook, Twitter and YouTube (stock image used)


However, many people are unhappy about the proposal, saying it will eradicate both online privacy and freedom of speech.

Speaking to Breitbart London, Diane James, a Member of the European Parliament and the UK Independence Party's spokesman for Home Affair said: 'Calling on us to log onto YouTube with national IDs etc shows a direction of travel which should worry anybody who believes in personal liberty.'

It appears that this interference in social media by the EU is not a new occurrence.

Ms James added: 'In 2013, the European Parliament spent almost £2 million on press monitoring and trawling Eurosceptic debates on the internet for "trolls" during euro-elections amid fears that hostility to the EU was growing.'

The European Parliament claimed 'institutional communicators must have the ability to monitor public conversation and sentiment on the ground and in real time, to understand 'trending topics' and have the capacity to react quickly.'

THE US ALSO WANT TO IMPLEMENT AN ONLINE ID


In 2011, President Obama spearheaded a plan to boost web security by issuing American computer users with an Internet ID.

The Obama administration drafted a paper called the National Strategy for Trusted Identities, which investigates ways that web users can protect their online identities.

Possible methods of creating a ‘trusted identity’ could include issuing a ‘smart card’ or digital certificates that would prove that online users are who they say they are.

They could then be used to buy goods and carry out financial transactions on the Internet.

But Commerce Secretary Gary Locke was quick to reassure people that it wasn’t a guise for more big brother government.

‘We are not talking about a national ID card,’ he said at the Stanford Institute for Economic Policy Research.

The plan is currently being tested on a state-by-state basis.

Read more:
https://ec.europa.eu/digital-single-market/en/news/communication-online-platforms-and-digital-single-market-opportunities-and-challenges-europe

The European Commission Wants You To Log Into Social Media Accounts With Govt-Issued ID Cards

http://www.dailysquib.co.uk/sci_tech/19258-eu-make-every-internet-user-mandatory-government-id.html

EU to Make Every Internet User Have Mandatory Government ID

By Mr. Charrington 03/06/2016 10:27:25

BRUSSELS – Belgium – Every citizen of the EU who uses the internet will be forced to have a trackable government ID number under new DSM plans from the European Union.



The Digital Single Market (DSM) initiative spearheaded by unelected official Andrus Ansip for the European Commission will identify each user of the internet in the EU and assign them an electronic identification tag enabling authorities to better track individuals on the internet.

More generally, this issue includes the ways in which users identify themselves in order to access online platforms and services. It is recognised that a multitude of username and password combinations is both inconvenient and a security risk. However, the frequent practice of using one’s platform profile to access a range of websites and services often involves non-transparent exchanges and crosslinkages of personal data between various online platforms and websites. As a remedy, in order to keep identification simple and secure, consumers should be able to choose the credentials by which they want to identify or authenticate themselves. In particular, online platforms should accept credentials issued or recognised by national public authorities, such as electronic or mobile IDs, national identity cards, or bank cards Digital Single Market (Pg 10)

By introducing a mandatory ID system for all internet users, the reasoning behind the EU initiative is to do away with multiple passwords for all internet portals and to track users more accurately. The drawback for the user is that their loss of internet anonymity will result in their every move on the internet being tracked by the EU government as well as commercial corporations and marketers. Anonymity, which is one of the hallmarks and original concepts of the internet will thus be removed.

This Orwellian move by the EU is only a totalitarian tiptoe step, as in the future, any form of questioning the EU could be deemed as Thoughtcrime, or in today’s terminology (hate speech). In other words, any form of dissent, questioning of political ideology, alternative view to the state or satire would be punishable with physical imprisonment and arrest.

The future of the EU is a dystopian nightmare becoming reality every day, as little embers and revelations come to light, bit by bit.

Britain must preserve its democracy, its freedom of expression, it must separate itself from this totalitarian EU march towards certain digital imprisonment and Stasi hell.

We must Vote Leave on June 23, not only for your sake, but for the sake of future generations, for the mantle of freedom, democratic accountability, and the right to free expression.
 
Последно уредено:
Член од
1 февруари 2005
Мислења
1.274
Поени од реакции
1.748
Договор EU-Facebook-Twitter-Google-MS, мислам дека поточно би било да се каже договор на EU со доктор зло, како што дел од вас се запознати тие три фирми се на еден ист сопственик и не само тие, тоа е само еден мал дел од таа "фирмичка", си имаат и ГМО фирми, приватна разузнавачка агенциција СТРФОР, приватна армија многу поголема од било која Европска држава над 50 илјади платена и многу добро вооружена војска, Академи е само дел од нив, по потреба ги активираат дали при спор за ГМО со месното население во Африка или пучот во Украина, Холивуд и една огромна машина за пропаганда е нивна, имаат и приватна печатница за долари ФЕД, така да не се чудете многу зашто светот е таков денеска.
Најпоследната нивна цензура иако изгледа малку смешна покажува многу за нив, го забранија тагот ((())), ако на пример сакам да кажам дека (((Марк Зукрберг))) е евреин по националност, повеќе нема да можам.
Зад сите тие структури се крие една многу страшна идеологија и мислам дека не мислат ништо убаво за тие што не се од богоизбраниот народ.
 

Шкорпион

Corvus oculum corvi non eruit?
Член од
16 октомври 2009
Мислења
7.349
Поени од реакции
7.606
Во Македонија е најголема слободата на говор преку ФБ и Твитер.
Тука се работи(особено за Твитер) за слобода на говорот затоа што сите знаеме дека Твитер е на Сорос.
Да беше обратно досега слободата на говор во Македонија ке беше етикетирана како говор на омраза и како пто се напнува и вреѓа да беше некој диктатор на власт и ке снемаше до сега и ФБ и Твитер.
Е тука е линијата.
Кој го поседува златото тој ги поставува правилата.
Твитер јас колку што знам во најголем дел го води Саудиска Арабија и Емиратине, не Сорос. Ако имаш поинаква информација, покажи зошто е така (ова за саудијциве е јавно објавено). Сорос повеќе прсти меша во визуелните медиуми, и препа антифа, BLM, SJW и фемина движења за да прави раздор по нетот, не му треба да ги поседува социјалните мрежи кога може на друг начин да има контрола врз нив. Што се тиче Твитер, слобода на говор е релативна работа, зависи на која страна си од одредена тема.

А ако Твитер е едина мерка за слобода на говор во МК за одредени луѓе, тогаш тие живеат во некоја друга реалност. Ако тука нема слобода на говор, не знам каде има.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
АКЦИЈА НА ГЕРМАНСКАТА ПОЛИЦИЈА ЗА СПРЕЧУВАЊЕ НА ГОВОР НА ОМРАЗА™

Берлин - Германската полиција спроведе обемна полициска акција во која се претресени домовите на околу 60 лица,
кои објавувале пораки со говор на омраза на социјалните мрежи, јави дописникот на МИА од Берлин.
Германската федерална криминалистичка полиција (БКА) објави дека цел на претресите биле
осомничени од целата држава, кои ширеле антисемитски, ксенофобични и други видови екстремистички пораки.

Операцијата е спроведена во 14 од вкупно 16 германски покраини. Како резултат на пронајдените докази се отворени 40 истраги.

БКА во своето соопштение информира дека ова е прв случај на национална истрага за ваков вид криминал во Германија.
Проблемот со говорот на омраза на социјалните мрежи во Германија се зголеми
со бројот на бегалците кои пристигнаа минатата година (над 1,1 милиони). (МИА)



Ако сакаш да дознаеш кој владее со тебе, види само кого не смееш да критикуваш.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Германија:

Силуваш дете - добиваш опомена од судот.
Напишеш ли нешто против мигрантите - одиш во затвор поради говор на омраза.
 

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Ќе добие Меркел четврт мандат?
Не сум толку навлезен во германската политика и не можам да го проценам расположението на Германците,
особено поради страшната индоктринација по 1945, Германците до толку живеат во страв,
што попрво би се самоубиле, отколку да слушаат како некој ги вика расисти.

Мој фаворит е AfD.
 
Последно уредено:

VOLK2234

еврофоб и хомоскептик
Член од
16 септември 2008
Мислења
5.517
Поени од реакции
4.387
Google блокирале над 1 милијарда пребарувања на "пиратска" содржина во 2016 година

Google вложуваат многу напори за да ни ја покажат максимално брзо содржината која ја бараме во интернет.
Алгоритмите на компанијата стануваат подобри во откривањето на лажни вести и публикации кои содржат навреди на верска и етничка основа.
Лажни вести се сите оние вести кои што не се одобрени од елитата.
Како на пример Wikileaks, Podesta emails, Педофилскиот скандал што ја тресе Демократската партија, итн.
Вестите кои не одат во прилог на глобалистите, естаблишментот, тоталитарните организации како ЕУ, омразата кон Христијаните и белците, измамата за глобалното затоплување,
сето тоа ќе биде ставено во категорија на лажни вести, и Google нема да го прикажува.

И гратис вест:

Google ти го знае секој чекор, а тоа можеш и да го провериш



Како ти се допаѓа "граѓанското општество", стоко?
Поздрав.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom