Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Интервју имам закажано наредниот месец.
Некој да ме насочи што ми треба од документи. Судски преведувач да ми препорача да не е многу скап, што ме очекува на интервјуто и слично.
Однапред благодарам!

Дали со потврда од ВКК Струмица нема да има проблем да се добие происход
Дали има на фоеумов некој што зел, или бил одбијан за проусход, а како документ приложил потврда од БКК без други стари документи

abe znaj nekoj do kaj se ovie so potpisvanje na ukaz ili tesko se doagja do takva informacija ? :S :@

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Што е следно. Има ли некој пост каде е објаснето чекор по чекор како понатаму - со кои документи, каде и како се уплатува и сл.

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија

Што е следно. Има ли некој пост каде е објаснето чекор по чекор како понатаму - со кои документи, каде и како се уплатува и сл.
Brojce i dokumenti, so sreka[DOUBLEPOST=1477680132][/DOUBLEPOST]
Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија[DOUBLEPOST=1477666803][/DOUBLEPOST]
sto znaci ova[DOUBLEPOST=1477666847][/DOUBLEPOST]Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија sto znaci ova pisetemi inaku 124../2013 sme
So sto dokumenti bese, so sreka

Да прашам дали може бугарски пасош да се извади преку брза постапка преку прв братучед кој има веќе бугарски пасош ?

Да прашам дали може бугарски пасош да се извади преку брза постапка преку прв братучед кој има веќе бугарски пасош ?
Da imase slikanje za 24h mislam e gotov ama ne znam kolku kosta. Imase isto i za 3 dena mislam.i bese poevtino a ima i za 1 mesec isto

Gledam ima novi izlezeni na moja prijatelka denes vcera izleze br 112../2013 so star dokument pa mu baraa oginal da dostavat i so preziminjata nesto ne bese vo red .No taa nisto ne dostavi od toa pa i bez toa eve molbata e uvazena

Fala da dobie me site :), soprugot so dokument od dedo mu deka e bugarski vojnik a jas so sestra na baba i potvrda od zdruzenie od kaj petar kolev ,[DOUBLEPOST=1477689544][/DOUBLEPOST]
Fala da dobie me site :), soprugot so dokument od dedo mu deka e bugarski vojnik a jas so sestra na baba i potvrda od zdruzenie od kaj petar kolev ,[DOUBLEPOST=1477689632][/DOUBLEPOST]
Fala da dobie me site :), soprugot so dokument od dedo mu deka e bugarski vojnik a jas so sestra na baba i potvrda od zdruzenie od kaj petar kolev ,[DOUBLEPOST=1477689544][/DOUBLEPOST]
Fala da dobie me site :), soprugot so dokument od dedo mu deka e bugarski vojnik a jas so sestra na baba i potvrda od zdruzenie od kaj petar kolev ,
12.../2013

Јануари 2012 започната процедура. Јануари 2015 прекината преписка. Повторно аплицирање САМ, во април 2015та, со добиено Удостоверение од В.Трново за дедо војник + пасош од прв братучед. Интервју Ноември 2015та. На финална од aвгуст и конечно денес, Молбата ми е УВАЖЕНА :)
Ако нешто научив од оваа цела процедура (низ дождови и снегови во ладната Софија) е дека ако си упорен, и ако нешто стварно сакаш - ќе го добиеш кога-тогаш.
Пресреќен сум, како што ги споделував проблемите така сега и радоста, и на сите ви го посакувам истото.
пс: бројче 77xx/2015.
Finalna koga ti bese smenet?

Drugata nedela sum za na intervju vo ambasada ako nekoj znaj so dokumenti treba da odnesam i kolku bi kostalo seto toa posto prasuvav eden posrednik mi kaza stvarno golema cifra za taja rabota.ako nekoj znae ve molam pisete.blagodaram

Молбата ви е разгледана от С'вета по гражданство с положително становиште Предстои издаването на указ на Вицепрезидента на Р Б'лгарија ................................................. :@

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom