Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
И јас се прашувам зошто треба да ги оставам крокодилите, а ,,доказот" дека мојот став е погрешен да го гледам во истото толкување каде крокодиливе паселе трева....

Одговорот е соврешно едноставен; создавањето на Светот има свој очевидец, а тоа е пророкот Мојсеј. Така, само Мојсеј и никој друг, може(л) да види какви живи битија створил Бог и со што се хранеле истите.

Кој и каков е живиот Бог, дознаваме од начинот и мерката со кои Бог им се открива на Светиите.

Ај кажи го истово и за Телема и нејзиниот разлиен бог...

Последно уредено:
Одговорот е соврешно едноставен; создавањето на Светот има свој очевидец, а тоа е пророкот Мојсеј. Така, само Мојсеј и никој друг, може(л) да види какви живи битија створил Бог и со што се хранеле истите.
A има очевидец за ова шо го опиша?

Кој и каков е живиот Бог, дознаваме од начинот и мерката со кои Бог им се открива на Светиите.

Ај кажи го истово и за Темема и нејзиниот разлиен бог...
Абе ај?! А врз основа на што веруваме дека е така? Врз ,,мудростите" дека растенијата се постари од сонцето, дека мрзливците од амазон оделе до блиски исток? Дека Бог се пратил самиот себе за да ги ,,спаси" луѓето од тоа што тој самиот ќе им го направи ако не го прифатат за спасител?

Па и пиштол на глава да ми ставиш, не би тврдел ниту би кажал такви глупости за Телемата!

А врз основа на што веруваме дека е така?

А врз основа на што јас би и‘ верувал на Телема?[DOUBLEPOST=1477571171][/DOUBLEPOST]
Дека Бог се пратил самиот себе за да ги ,,спаси" луѓето од тоа што тој самиот ќе им го направи ако не го прифатат за спасител?

Кој вели дека Бог самиот се пратил? Ти велиш?[DOUBLEPOST=1477571212][/DOUBLEPOST]
Па и пиштол на глава да ми ставиш, не би тврдел ниту би кажал такви глупости за Телемата!

Од Телема, веќе е искажана солидна и завидна количина глупости.

А врз основа на што јас би и‘ верувал на Телема?
Па кој рече дека треба да веруваш? Цело време се потенцира дека Телемата нема догми, не се базира на верување. Ако некој во нејзината симболика најде компатибилност со сопствените сознанија, тогаш може да ги користи методите и праксите на истата за да осознава а не да верува на светии и црнии.
Кој вели дека Бог самиот се пратил? Ти велиш?
Нели вие тврдите дека Исус е Господ?
Од Телема, веќе е искажана солидна и завидна количина глупости.
Да стануваа работите глупост само затоа што некој не ги сака, тогаш кај ќе ни беше крајот. По плодовите ве познаваме.

A има очевидец за ова шо го опиша?

Има, и веќе е именуван.[DOUBLEPOST=1477572191][/DOUBLEPOST]
Па кој рече дека треба да веруваш?

Бегаш од одговорот...[DOUBLEPOST=1477572275][/DOUBLEPOST]
Нели вие тврдите дека Исус е Господ?

Ние тврдиме дека Исус Христос Е Господ Бог, Синот Божји Единороден.
Ти велиш дека Бог сам Себе се пратил, а ние тоа не го велиме.

Како ти текна дека Бог сам Себе се пратил?[DOUBLEPOST=1477572349][/DOUBLEPOST]
По плодовите ве познаваме.

И треба!

Црквата има плодови и тие се познати.
Кажи кои се плодовите од Телема, а кои се познати.

Бегаш од одговорот...
Тебе одговорот око да ти извади ќе тврдиш дека го нема.
Ние тврдиме дека Исус Христос Е Господ Бог, Синот Божји Единороден.
Ти велиш дека Бог сам Себе се пратил, а ние тоа не го велиме.

Како ти текна дека Бог сам Себе се пратил?
А кој го пратил? Ѓаволот?
И треба!

Црквата има плодови и тие се познати.
Кажи кои се плодовите од Телема, а кои се познати.
Плодовите ваши се во одделот фантастика, бајки и басни, рака под рака со господар на прстените и игра на тронови.
Плодовите на Телемата се во реалниот живот. Безброј пати имам постирано конкретни примери каде правата на човекот се повеќе и се понагласено стануваат реалност. Ама за тебе тоа било фантазирање и апстрактност а кенгурите од австралија што дошле на блиски исток и крокодили што паселе трева не биле фантазија туку вистина и тоа апсолутна!

Сам на себе си очевиди!!??

...:coffee:...[DOUBLEPOST=1477573447][/DOUBLEPOST]
Тебе одговорот око да ти извади ќе тврдиш дека го нема.

Посочи го одговорот.[DOUBLEPOST=1477573479][/DOUBLEPOST]
А кој го пратил? Ѓаволот?

Сам прашал-сам одговорил.[DOUBLEPOST=1477573531][/DOUBLEPOST]
Плодовите ваши се во одделот фантастика, бајки и басни, рака под рака со господар на прстените и игра на тронови.

Истово го велам за Телема; што си повеќе во право од мене?[DOUBLEPOST=1477573609][/DOUBLEPOST]
Плодовите на Телемата се во реалниот живот.

Те прашувам за плодовите од Телема, не за плодовите од лагата, гревот и смртта.

Тие, навистина, веќе се познати, а од тебе очекувам да ми посочиш нешто ептен ама ептен уникатно и Телемско.

...:coffee:...[DOUBLEPOST=1477573447][/DOUBLEPOST]
А шо на пример ако Мојсеј лажел? може ли да се провери преку експеримент или да го помолите дедо боже пак да ја покажи сцената али сега пред одбрана комисија....

Посочи го одговорот.
Телемата нема догми, не се базира на верување. Ако некој во нејзината симболика најде компатибилност со сопствените сознанија, тогаш може да ги користи методите и праксите на истата за да осознава а не да верува на светии и црнии.
Истово го велам за Телема; што си повеќе во право од мене?
По тоа што јас не верувам ни на светии ни на црнии! Телемата не се базира на верување! Јасно е нагласено дека се работи за симболика која секој треба да ја спознае преку искуство, методи и пракси! Не да верува дека кенгури скокале од австралија до блиски исток или дека пингвини оделе преку пустини до блиски исток! По тоа што никаде нема да најдеш дебилни тврдења дека сонцето стоело во место, дека мртовци оживувале и слични фантазии и бајки! Ете, по тоа.
Те прашувам за плодовите од Телема, не за плодовите од лагата, гревот и смртта.

Тие, навистина, веќе се познати, а од тебе очекувам да ми посочиш нешто ептен ама ептен уникатно и Телемско.
Лагите, гревовите и смртта се ваш оддел, ние немаме ништо со нив. Бараше плодови на Телемата, ти ги кажав - Свет каде принципите на Liber Oz се реалност. Смртта, лагите и гревовите барај си ги кај вас.

А ти го знајш Мојсеја и мојш да провериш дали лажел?
не го знам зато прашвам, не можам да гарантирам за некој кој не го знам лично, еве дал би се усудил госпот пак да ја напправи таа сцена, може и тука во Македонија на Галичица ил Пелистер пред некое одбрано тело составено од повеќе познати личности со докажан кредибилитет?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom