Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Prijatelcinja ova e toj finalen pregled znaci mi se smenilo kolku trae ovaa postapka do ukaz?
Ако можиш да споделиш бројче, кога и каде беше на интервју??
Фала

Рече дека од документи имаш само потврда од БККС. Не те прашав, да не си од оние од 2013? Ако не е тајна, кога поднесе за произход и кога подаде документи во министерството?

Не сум од 2013, туку од 2015. За происход поднесов лани во октомври, ми излезе во декември и тогаш закажав за интервју.

se izvinuvam na stranata ministerstvo za pravosudie pisuva prepiskata na zadolzitelna ima eden broj 27../2016/20.05.2016,imam jas brojce pocnuva na 8.../2016 i pin,dali treba prvoto brojce da go gledam ili samo toa sto e so pin

Што е финтата со потпишувањето на крај на интервју? Нешто ново или...?
Јас бев Ноември 2015, не потпишав ништо.
На кој статус си? Образувана преписка или финален преглед? Јас сум декември 2015 и уште сум на образувана.

Не сум од 2013, туку од 2015. За происход поднесов лани во октомври, ми излезе во декември и тогаш закажав за интервју.

Мислам дека си едини човек тука на форумов што е од новите постапки и што ја тера процедурата само со потврда, А ШТО веќе го поминал интервјуто. Затоа чекаме од тебе финална разврска, за да знаеме каква судбина ќе ме чека и мене и многумина други како нас. Поздрав

Brojce, intervju kaj praese? Inaku nema pravilo max do sea 4 meseci cekal nekoj l.

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Prijatelcinja ova e toj finalen pregled znaci mi se smenilo kolku trae ovaa postapka do ukaz?

Знае ли некој процедура за да го земем назад стари документ са кое доби држављанство ? Идем да земам указ па какво треба да се прави ?
па брату ко че си на шалтер се потпишуваш ти го дава указо и и викаш и стартио документ да си го подигнам па пак ти дава ливче пак да се потпишиш и да пишиш шо документ си подигаш и то е то

Sent from my MI 4LTE using Tapatalk

Може некој уште еднаш да ми го каже бројот за закажување термин за виза во амбасадата? И ако може некој да ми каже обично за колку време закажуваат во Битола од денот на јавувањето.

Мислам дека си едини човек тука на форумов што е од новите постапки и што ја тера процедурата само со потврда, А ШТО веќе го поминал интервјуто. Затоа чекаме од тебе финална разврска, за да знаеме каква судбина ќе ме чека и мене и многумина други како нас. Поздрав

Има многу луѓе што ги познавам, а се во иста ситуација како мојата и се пред мене, само веројатно не пишуваат овде. За секоја промена, ќе известувам. Поздрав.

Може некој уште еднаш да ми го каже бројот за закажување термин за виза во амбасадата? И ако може некој да ми каже обично за колку време закажуваат во Битола од денот на јавувањето.

Чув дека одело многу брзо преку таа амбасада/конзулат. Од една страна, од друга страна па дека нема некоја поголема промена во времетраењето.

Што е точно, не знам.

Чув дека одело многу брзо преку таа амбасада/конзулат. Од една страна, од друга страна па дека нема некоја поголема промена во времетраењето.

Што е точно, не знам.
Фала, само уште ми треба и телефонскиот број. Го има некаде низ темава, ама не го наоѓа со пребарувањето.

Едит: Средено, го имам бројот.

Последно уредено:
  • Ми се допаѓа
Reactions: Meh
Фала, само уште ми треба и телефонскиот број. Го има некаде низ темава, ама не го наоѓа со пребарувањето.

Едит: Средено, го имам бројот.

Јас ја почнав целата процедура преку Софија и ќе треба да одам во наредниве две недели во ДАБЧ. Што значи дека...Битола отпаѓа. Но нејсе, ќе се среди и преку Софија.

I jas sum samo so potvrda od bkks intervju pominav pred 1 mesec

Има многу луѓе што ги познавам, а се во иста ситуација како мојата и се пред мене, само веројатно не пишуваат овде. За секоја промена, ќе известувам. Поздрав.

I jas sum samo so potvrda od bkks intervju pominav pred 1 mesec

Реално, дали сметате дека БККС е подобар избор отколку Македонско Бугарско Пријателство? Штом ќе имате промени, пишете :D

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom