ПРАВЕН ФАКУЛТЕТ „Јустинијан Први“ Скопје

• Креатор на темата Креатор на темата Mortisha
  • Време на започнување Време на започнување
Pravo na drustva e najlesen,nauci gi prasanjata od Libro bukvalno site se pagaat,isto i Politicki sistemi samo so prasanjata mozes da pomines i tamu se pagaat skoro site.Za EU i MJP moras da go procitas i materijalot,tamu se paga samo po nekoe prasanje,taka da bez materijalot ne se mine.

Благодарам :)

Се шушка на големо дека се има во план 4та година, да се направи да не биде 1.200 евра, туку да биде само 500 евра годината. Дали има некој(а) некое вакво инфо, бидејќи се збори, ама ништо не се знае.
Наводно почната била некоја процедура, ама се чува во тајност, а од наредната година би функционирало ова.

ps: не, не е предизборно или нешто такво, туку иницијатива од самиот факултет / Универзитет или нешто така ако добро сфатив јас и мојата група на факс.

Се шушка на големо дека се има во план 4та година, да се направи да не биде 1.200 евра, туку да биде само 500 евра годината. Дали има некој(а) некое вакво инфо, бидејќи се збори, ама ништо не се знае.
Наводно почната била некоја процедура, ама се чува во тајност, а од наредната година би функционирало ова.

ps: не, не е предизборно или нешто такво, туку иницијатива од самиот факултет / Универзитет или нешто така ако добро сфатив јас и мојата група на факс.
Sigurno e spekulacija. Da se prasuva fakultetot, tie bi napravile da se plaka i 2000 evra skolarina. Takva odluka moze da donese edinstveno vladata. Dokolku celta na fakultetot e da gi namali trosocite za studiranje, moze da pocne od namaluvanjeto na cenata za prezapisuvanje na predmeti, namaluvanjeto na cenata za kazneni sesii i slicno....

Sigurno e spekulacija. Da se prasuva fakultetot, tie bi napravile da se plaka i 2000 evra skolarina. Takva odluka moze da donese edinstveno vladata. Dokolku celta na fakultetot e da gi namali trosocite za studiranje, moze da pocne od namaluvanjeto na cenata za prezapisuvanje na predmeti, namaluvanjeto na cenata za kazneni sesii i slicno....
Не мора да ми кажеш дека Влада може да донесе таква одлука, студирам за тоа :D Ама ова денес ни го кажа на брзина на одење професор, што е некој раководител од неодамна на нешто.

А да, воедно било поднесено и барање за мигрирање на тој iknow системот и укинување најверојатно на влезните колоквиуми.

Sesijava sega sto ja dadoa od 25 oktomvri dali moze da polagaat tie sega sto se treta ili taa e za prethodnata generacija moze li da mi kaze nekoj?

Zdravoo nekoj ako moze da mi kaze kako se prasanjata od kolokvium po istorija na pravo I semestar (kaj Melina Grizo )

Sesijava sega sto ja dadoa od 25 oktomvri dali moze da polagaat tie sega sto se treta ili taa e za prethodnata generacija moze li da mi kaze nekoj?
Само за апсолвенти е, така да не е за вас, за нас е, што имаме ислушано 6ти семестар ама се' уште немаме дипломирано.

Ajde kolegi Filizofija na pravo kaj Taskovska i Spasov iskustva? I dali dava pred sesija vo dekemvri Po nekoj od predmetive vo 5 semestar. Vi blagodaram.

Последно уредено:
Me interesira i pravo kaj taskovska poso mn e teska nekako knigata za razbiranje dali se teski prasanjata ili ima li nekoja skripta?
Прелесен е колоквиумот вовед. Со едно читање се вадат 15 бода.
Книгата на тасковска е најлоша од тие што сум ги имал досега. Имаш и скратена верзија од тасковска ама и таа ти е лоша, плус не се ни положува со нејзе.

Како се прашањата од колоквиум од економика за прв семестар?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom