Бугарско државјанство (процедура и потребна документација) - СТАРА ТЕМА

• Креатор на темата Креатор на темата Bitcoin
  • Време на започнување Време на започнување

Долу во линкот ги имате сите информации поврзани со времетраењето и промените на вашите статуси.

• https://bugarskipasos.blogspot.com/p/statusi.html

Гласови: 4 50,0%
  • Благодарност до сите кои учествувале во креацијата на блогов.

Гласови: 4 50,0%
  • Инфо: Го копирате горенаведениот линк и го отварате со вашиот интернет пребарувач.

Гласови: 0 0,0%
  • За процедура за подигнување преку амбасада подолу линк ,или вратете се на страна 4553.

• forum.kajgana.com/threads/Бугарско-државјанство-процедура-и-потребна-документација.74574/page-4553

• Вкупно гласачи
    8
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
како што те сватив полошо е,,от претходно кога јас бев....

Не знам како било претходно, ама брзо оди, нема проблем. Може нема да влезеш во предвиденото време, ама ќе ти дојде редот и трае 10-тина минути.

Не знам како било претходно, ама брзо оди, нема проблем. Може нема да влезеш во предвиденото време, ама ќе ти дојде редот и трае 10-тина минути.
поентата ми е да не бараат многу рогој со прашањата да не дават со премногу детали да им кажуваш,,на пример,24 мај,кој,што е,што јале,што број облека носеле и др...како и да е до интервјуто имам уште многу во јуни ми е...поз. среќно

se izvinuvam na stranata ministerstvo za pravosudie pisuva prepiskata na zadolzitelna ima eden broj 27../2016/20.05.2016,imam jas brojce pocnuva na 8.../2016 i pin,dali treba prvoto brojce da go gledam ili samo toa sto e so pin

Знае ли некој процедура за да го земем назад стари документ са кое доби држављанство ? Идем да земам указ па какво треба да се прави ?

Бев регуларно. Само со БККС потврда сум, па ќе видиме.[DOUBLEPOST=1477318924][/DOUBLEPOST]

Има доста гужва и се чека да те прозват. На прв спрат долу во правосудие кај што поддаваш документи. Прашањата ги поставуваат по шема и се истите што ги има на форумов, плус дали си доаѓал во БГ порано, дали имаш роднини, дали ќе живееш, дали имаш средства да живееш и тоа. Празниците сите обавезно.[DOUBLEPOST=1477319056][/DOUBLEPOST]

Трае максимум 10 минути. Ти зборуваш, тој/таа запишува на компјутер. После тоа го печати, ти го читаш и проверуваш дали е тоа што си го кажал и на крај го потпишуваш. И толку.
Што е финтата со потпишувањето на крај на интервју? Нешто ново или...?
Јас бев Ноември 2015, не потпишав ништо.

колку време чекаше потпис и кога ти се смени статусот?
статусот за експертен преглед ми дојде во април, почеток на октомври ми се смени дека се чека потпис од вицепрезидент и сега пред неколку дена ова.

Да потврдиш дека тоа што си го кажал е точно.[DOUBLEPOST=1477381928][/DOUBLEPOST]
поентата ми е да не бараат многу рогој со прашањата да не дават со премногу детали да им кажуваш,,на пример,24 мај,кој,што е,што јале,што број облека носеле и др...како и да е до интервјуто имам уште многу во јуни ми е...поз. среќно

Нема многу рогови, само ги набројуваш, тој си ги запишува и толку.

Mora da go imas potpisano dokumentot, izgleda od vozbuda nemas zaprimeteno ili si zaboravil :)

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Prijatelcinja ova e toj finalen pregled znaci mi se smenilo kolku trae ovaa postapka do ukaz?

Бев регуларно. Само со БККС потврда сум, па ќе видиме.[DOUBLEPOST=1477318924][/DOUBLEPOST]

Има доста гужва и се чека да те прозват. На прв спрат долу во правосудие кај што поддаваш документи. Прашањата ги поставуваат по шема и се истите што ги има на форумов, плус дали си доаѓал во БГ порано, дали имаш роднини, дали ќе живееш, дали имаш средства да живееш и тоа. Празниците сите обавезно.[DOUBLEPOST=1477319056][/DOUBLEPOST]

Трае максимум 10 минути. Ти зборуваш, тој/таа запишува на компјутер. После тоа го печати, ти го читаш и проверуваш дали е тоа што си го кажал и на крај го потпишуваш. И толку.

Рече дека од документи имаш само потврда од БККС. Не те прашав, да не си од оние од 2013? Ако не е тајна, кога поднесе за произход и кога подаде документи во министерството?

По преписката Ви предстои да б'де изв'ршен финален експертен преглед преди да б'де разгледана от С'вета по гражданство.
Prijatelcinja ova e toj finalen pregled znaci mi se smenilo kolku trae ovaa postapka do ukaz?
Ete jas veke tret mesec ke polnam, vo cetvrt ke vlezam ako ne se smeni nesto denovive.. baska posle I za potpis treba da se ceka do ukaz

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom