eBay (официјална тема)

Член од
17 март 2014
Мислења
321
Поени од реакции
478
Прв пат нарачувам на ибеј и производот ми стигна (навремено и како што треба).

Сега ме интересира дали и на ибеј постои процедура за потврдување дека производот ми е пристигнат (како на али експрес), или доволно е да им испратиш фитбек.

GreenRoot

^Зелен^
Член од
20 јули 2011
Мислења
2.611
Поени од реакции
2.234
Прв пат нарачувам на ибеј и производот ми стигна (навремено и како што треба).

Сега ме интересира дали и на ибеј постои процедура за потврдување дека производот ми е пристигнат (како на али експрес), или доволно е да им испратиш фитбек.
Само прати фидбек, тоа е се.

Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Да прашам: Имам 3долари на PayPal акаунто.
Ама не ми е унесена кредитна картичка, само емаилот.
Ќе може ли да се плаќа без да ти е унесена кредитна картичка?

Член од
27 јуни 2015
Мислења
48
Поени од реакции
19
Веќе два дена пробувам да купам некои производи од ебау но никако не можам. Секогаш кога ке кликнам на "Proceed to checkout" ми се отвара нова страница и пишува "Something went wrong. Please try to check out again." Error Code 70205. Инаку до пред недела дена слободно наплаќав и картичката ми е валидна до 2019 год, плус полна. Дали некој знае во што е проблемот?

Член од
23 ноември 2010
Мислења
1.842
Поени од реакции
2.108
Веќе два дена пробувам да купам некои производи од ебау но никако не можам. Секогаш кога ке кликнам на "Proceed to checkout" ми се отвара нова страница и пишува "Something went wrong. Please try to check out again." Error Code 70205. Инаку до пред недела дена слободно наплаќав и картичката ми е валидна до 2019 год, плус полна. Дали некој знае во што е проблемот?
Исто и мене денес од компјутер, успеав да порачам преку телефон од апликацијата на ибеј[DOUBLEPOST=1473079072][/DOUBLEPOST]
Исто и мене денес од компјутер, успеав да порачам преку телефон од апликацијата на ибеј

Член од
5 август 2016
Мислења
315
Поени од реакции
229
Да прашам: Имам 3долари на PayPal акаунто.
Ама не ми е унесена кредитна картичка, само емаилот.
Ќе може ли да се плаќа без да ти е унесена кредитна картичка?

EDCer

No Kitty, this is my pot pie!
Член од
19 ноември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
814
Здраво дечки, имам еден проблем, кога сакам да нарачам преку ибеј ова ми се појавува:

ScreenShot008.jpg

Пробав на ново да се најавам на пејпел, па пак пробав и некако ми дозволи и порачав само еден продукт од watch list, но смешно е што сега повторно ми се појавува но никако да пушти понатаму да нарачам, ниту од watch list, ниту од корпичката, пробав и преку телефонот да порачам, но истото ми го кажува. И рестартирав компјутер, и преку друг пребаривач пробав но ништо. Има некој објаснување за ова?

Член од
19 јули 2012
Мислења
47
Поени од реакции
4
Стави го на watch list и плати го преку мобилен нема да имаш проблем така.

Big Bull

ОК
Член од
23 август 2008
Мислења
562
Поени од реакции
393
Здраво дечки, имам еден проблем, кога сакам да нарачам преку ибеј ова ми се појавува:

Прегледај го приврзокот 158048

Пробав на ново да се најавам на пејпел, па пак пробав и некако ми дозволи и порачав само еден продукт од watch list, но смешно е што сега повторно ми се појавува но никако да пушти понатаму да нарачам, ниту од watch list, ниту од корпичката, пробав и преку телефонот да порачам, но истото ми го кажува. И рестартирав компјутер, и преку друг пребаривач пробав но ништо. Има некој објаснување за ова?
Купи го производот преку ибеј апликацијата на телефонот.

Fringe

Скитник низ паралелни светови
Член од
24 септември 2011
Мислења
7.898
Поени од реакции
3.006
Сите кракувани картички на пејпал го имаат овој проблем бидејќи се блокирани и еднаш успева плаќање преку мобилен.
Со македонска картичка и македонски пејпал нема никакви проблеми

Прегледај го приврзокот 158048

EDCer

No Kitty, this is my pot pie!
Член од
19 ноември 2015
Мислења
1.043
Поени од реакции
814
Сите кракувани картички на пејпал го имаат овој проблем бидејќи се блокирани и еднаш успева плаќање преку мобилен.
Со македонска картичка и македонски пејпал нема никакви проблеми
Имам правено многу порачки преку ибеј, но ова ми е прв пат вака да ми се случи и тоа од истиот пејпел акаунт, а немам сменето ниту картичка ниту банка, ништо.

Член од
24 февруари 2012
Мислења
132
Поени од реакции
7
Имам правено многу порачки преку ибеј, но ова ми е прв пат вака да ми се случи и тоа од истиот пејпел акаунт, а немам сменето ниту картичка ниту банка, ништо.
и кај мене е истото незнам зошто така и јас имав доста нарачувано и од пред месец дена истото го појавува кај мене али сменив дирекно со картичка и платив не е преку пејпал ...

X3m

Титула по желба
Член од
20 јуни 2007
Мислења
445
Поени од реакции
177
До која вредост може да се прави порачка без додатно да се плаќаат царини и глупости ?

Kajgana Shop

На врв Bottom