Дискусија за Атеистите, Исламот, Христијанството и останати убедувања

• Креатор на темата Креатор на темата kooperativa
  • Време на започнување Време на започнување
Ништo незнaчи, oсвен декa твoјaтa верa си јa свел нa гoл мaтеријaлен дoкaз. Твoј избoр, твoјa вoлјa, вoлјaтa некa ти биде се'...:)
Итекако значи, само што ти очајно сакаш да замачкаш очи овде. Неможе никогаш да биде исто да веруваш дека нешто е вакво или онакво и да знаеш дека нешто е вакво или онакво. Тоа се две различни ситуации, залудно се обидуваш да ги сведеш на исто. Побарај адвокат или судија и прашај ги дали е доказ ако сведочиш за одреден настан или случка врз база на верување во нечија приказна или сведоштво каде ти лично не си бил сведок.

Mики левитираа свети Алфонз Лигуири, Свети Фрањо Азишки, свети Јозеф Купертински, свети Жерард Мажела, свети Павле дел Кроце, света Џема Галгани
Ако знаеш ти некој православен поп дека левитираше - слободно напиши (мојш да повикаш приател за помош)
Нејќaт пoпoјте пред тебе нaмернo дa небите сoблaзниле, не зa другo, немa дa мoжиме дa те извaјме oд Црквa пoсле...:ROFLMAO:

За тебе е зацртана траекторијата на твојот живот, се е статичност и точка.

Од кој дел од телото го извади овој закЉучок?

Сам си поставуваш прептоставки и сам си извлекуваш заклучоци од истите, обвидувајќи се да ми подметнеш нешта кои не ги имам напишано?

Т‘нко, т‘нко...[DOUBLEPOST=1476373818][/DOUBLEPOST]
Ако знаеш ти некој православен поп дека левитираше - слободно напиши (мојш да повикаш приател за помош)

Јас не знам дека некој од Светиите левитирал па токму затоа тебе ти се обратив, со надеж дека ќе ме просветлиш во моево незнаење.

Ама ме разочара...:place:[DOUBLEPOST=1476373907][/DOUBLEPOST]

Навистина го нема!
Е ми шо мислеше, ако почниш да врескаш, дека ќе те чуе?:unsure:

Последно уредено:
Јас не знам дека некој од Светиите левитирал па токму затоа тебе ти се обратив, со надеж дека ќе ме просветлиш во моево незнаење.

Ама ме разочара...:place:

не се разочарувај туку викни “АЛИЛУЈАА“ пошто левитираа свети Алфонз Лигуири, Свети Фрањо Азишки, свети Јозеф Купертински, свети Жерард Мажела, свети Павле дел Кроце, света Џема Галгани.... се светец до светец, зато избриши солзи од очињата и појди пред лицето божје со песна и оро![DOUBLEPOST=1476374103][/DOUBLEPOST]
Нејќaт пoпoјте пред тебе нaмернo дa небите сoблaзниле, не зa другo, немa дa мoжиме дa те извaјме oд Црквa пoсле...:ROFLMAO:
имам јас одено по цркви и манастири, и тоа многу повеќе од некои верници, и сувенирчиња си купував од црковните ДОЕЛ продавници! имам и бројаници и крст и оние мали за темјан шо се палење...[DOUBLEPOST=1476374160][/DOUBLEPOST]
Навистина Го нема!
то јас одамна ти го велам

не се разочарувај туку викни “АЛИЛУЈАА“ пошто левитираа свети Алфонз Лигуири, Свети Фрањо Азишки, свети Јозеф Купертински, свети Жерард Мажела, свети Павле дел Кроце, света Џема Галгани.... се светец до светец, зато избриши солзи од очињата и појди пред лицето божје со песна и оро!

Let3,

ај бе барем еднаш погоди нешто кое е дел од мојата вера. Непрекидно грешиш и се фаќаш за погрешни нешта, како некој намерно да те води по таа линија на непрекидно грешење.

Црквата не познава Алфонци и Фрањовци и слични опрелестени фаци, но сигурен сум дека Папата Фране ги знае нивните „житија„ на памет.

то јас одамна ти го велам

И јас тоа ти го велам, затоа нејќи да ги слуша твоиве кокодакања, оти да ги слушнеше, сеа у Африка сите деца ќе беа сити и обуени, а не како сега, да умираат...

Let3,

ај бе барем еднаш погоди нешто кое е дел од мојата вера. Непрекидно грешиш и се фаќаш за погрешни нешта, како некој намерно да те води по таа линија на непрекидно грешење.

Црквата не познава Алфонци и Фрањовци и слични опрелестени фаци, но сигурен сум дека Папата Фране ги знае нивните „житија„ на памет.
Мики тие ваши внатрешни политики, делења меѓусобни оговарања клеветења, проколнувања, отфрлања, непризнавања... не ме интересираат. Ко шо твојата верзија на христијанство има “докази“ дека е најисправно, така има и секоја друга. Ако некогаш седнете и се договорите која црква е црква, кажете доставете одлука па ќе тераме така
Значи општо земено верници во Исус Христус левитирале и тоа: свети Алфонз Лигуири, Свети Фрањо Азишки, свети Јозеф Купертински, свети Жерард Мажела, свети Павле дел Кроце, света Џема Галгани....
То шо во твојата верзија на христијанство не можете да левитирате може да значи и дека сте на погрешен пат (додај тука и масовно пламнување на православни храмови ширум планетата на најголемиот верски ви празник, додај тука и скандали со финансиски малверзации кои ја потресуваат твојата црква, проневери на пари, межусебни обвинувања, судења, расчинувања, судски парници за ниви плацеви куќи имопти.... се е то конфузно аљкаво незаконски и не личи како да е дело на некое божество.

Мики тие ваши внатрешни политики, делења меѓусобни оговарања клеветења, проколнувања, отфрлања, непризнавања... не ме интересираат.

Let3,
плочата почна да ти прескока. Ај види што не е у реди со иглата.

имам јас одено по цркви и манастири, и тоа многу повеќе од некои верници, и сувенирчиња си купував од црковните ДОЕЛ продавници! имам и бројаници и крст и оние мали за темјан шо се палење...
Среќa твoјa шo не си нaбaсaл нa некoе "трикче" , дoсеa игумен ќе те клaеa:popce:

И јас тоа ти го велам, затоа нејќи да ги слуша твоиве кокодакања, оти да ги слушнеше, сеа у Африка сите деца ќе беа сити и обуени, а не како сега, да умираат...
ко в земја да пропадна, нишо и никој не слуша[DOUBLEPOST=1476374897][/DOUBLEPOST]
Среќa твoјa шo не си нaбaсaл нa некoе "трикче" , дoсеa игумен ќе те клaеa:popce:
колкава е платата игууменска?[DOUBLEPOST=1476374930][/DOUBLEPOST]
Let3,
плочата почна да ти прескока. Ај види што не е у реди со иглата.
се е во ред, божја воља била таква

Е ми оти така? А децана уште се гладни и умираат....:place:
Можи и Нему му треба помош.
Можи е заглавен негде, или Татко Му не Го пушта, можи има проблеми.....
си го прашал и ти да не му треба помош?

Можи и Нему му треба помош.
Можи е заглавен негде, или Татко Му не Го пушта, можи има проблеми.....
си го прашал и ти да не му треба помош?

Да, еве, токму твојата помош ми фалела, за да ги на‘рани дечињата у Африка. Што ќе сториш по тоа прашање?

Да, еве, токму твојата помош ми фалела, за да ги на‘рани дечињата у Африка. Што ќе сториш по тоа прашање?
ја ќе му кажам кај се гладните деца ако не знае, речи му да ми се јави (може и на вајбер ако му е скап ромингот)

ја ќе му кажам кај се гладните деца ако не знае, речи му да ми се јави (може и на вајбер ако му е скап ромингот)

Ако продолжиш да врескаш, не верувам дека ќе сакат да те чует...
Дај покажи минимуН „бон-тон„ у тоа обраќањето. Врескањето не е начин на комуникација со Бога во рамките од Црквата.

Back
На врв Bottom