До металците: колку често одите на метал свирки?

• Креатор на темата Креатор на темата Kiro Hametovski
  • Време на започнување Време на започнување
iako seushte ne se smetam za metalec sum bil na nekolku svirki posledna finaleto na rock fest ako ne se racuna ova svirkata u park sho beshe u nedelata pred toa TOTEM rasturija

Порано идев на секоја свирка,без разлика што и да е. Во последниве 2-3 години идам само на добри свирки т.е.на тие што ми се свиѓаат :) ! Сеа се оштрам да отидам на Metallica во Софија, би требало да е лудница :vozbud: :vozbud:

Секогаш кога имам шанса.

Ретко.. Последен пат бев на рок фест финалето..

Idam na site dobri svirki....Sea izgleda i na Metallica ke idam...:vozbud::je:

Одам на секоја свирка на која можам на која барем еден бенд ми прави мерак. ЈБГ, I'm a sucker for the guitars :vozbud:

Не е финтата само да ојш на свирка,колку онака си бил или пак да речет колку еј да дајме подршка само и ќе ојме,на таквите имат кој да ги подржит,ак ти се свиѓат тебе ојш ако не не,а ако сакаш да пробаш нови работи,како јас на пример ко ојдов на Јаболко за даскалот(не е метал,ама e truue)можно е да се покајш после,не дека не се добри,ама ко ќе не се твое парче торта и не вредит :D

Не се сметам за металка(мада слушам метал), али ко што послабо стојам со македонски бендови, ретко одам на такви локални свирки. Друга работа е што машките со кои се дружам слушаат метал и понекогаш одат на свирки(нешто ко мене), а женскиве не слушаат метал воопшто(освен некои лесни бендови).

Иначе еден другар(од горенаведените металци) порано апла немал асално друштво и сам идел по свирки(добро, ако му се свиѓа бендот ептен).

постус скриптимус: Ако има нешто у парк не пропуштам!

Не се сметам за металка(мада слушам метал), али ко што послабо стојам со македонски бендови, ретко одам на такви локални свирки. Друга работа е што машките со кои се дружам слушаат метал и понекогаш одат на свирки(нешто ко мене), а женскиве не слушаат метал воопшто(освен некои лесни бендови).

Иначе еден другар(од горенаведените металци) порано апла немал асално друштво и сам идел по свирки(добро, ако му се свиѓа бендот ептен).

постус скриптимус: Ако има нешто у парк не пропуштам!

90% oд македонскиве бендови ( и светски) имаат Мајспејс, така да можеш да ги дознаеш, ама и тоа што не ги знаеш е доволна причина да ги дознаеш од прва рака. Изненадувањето коа чекаш бенд да искочи на сцена а врска немаш шо свири ама знаеш дека е метал, е посебен и интересен процес на уживање :)

90% oд македонскиве бендови ( и светски) имаат Мајспејс, така да можеш да ги дознаеш, ама и тоа што не ги знаеш е доволна причина да ги дознаеш од прва рака. Изненадувањето коа чекаш бенд да искочи на сцена а врска немаш шо свири ама знаеш дека е метал, е посебен и интересен процес на уживање :)
Мајспејсот не е ништо ново, али од жити бендовите македонски што ги имам чуено само по свирки ниеден ми нема остено впечаток па да го барам на мајспејс(као, студиски песни да чујам), а не па у френдс да го ставам.
А за изненадувањето, дефинитивно така ми е поинетересно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom