Љубовни проблеми? Потребен ти е совет? Обрати се тука!

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
За сите што се срамат, срамот може да се победи со соочување, односно прави нешто со типката пријдувај на типки у дискотека, не боли ништо јас мн се срамев ама со искуство и акција сеа сум највечи фраер :)

Член од
5 јануари 2008
Мислења
2.806
Поени од реакции
3.062
Да си ги кажам маките.
Со едно девојче сме(бевме) во врска еден месец и да не речам се одеше како подмачкано до пред една недела кога како гром од ведро небо девојчето почна да врти не типични муабети во смисла не сум за тебе,и јас му реков девојче биди искрено не ми врти од околу сакам да си бидам на чисто и ми рече дека почнала од врската да чуствува притисок(од луѓето што се во нејзина близина) и со стандард муабети убав ми си мил ми си можеш да си најдеш подобра женска од мене,исто така дека не му била планирана врска и дека моментално не сакала да се заљуби и дека ако било судено ке сме биле заедно и на крај излезе работата дека сакала да размисли и ме замоли да се тргнеме од врската на фб и ги избриша неколкуте наши слики,и мене пошто ми е мило девојчето му реков да размисли да си ги разгледа приоритетите и да ми каже,арно ама и му реков дека додека размислува најдобро ке биди да не контактираме оти како што кажа сакала да си расчисти сама со себе малку не му се бендиса тоа ама му реков дека за мене така ке биди подобро бидејки не сакам да се доприврзам за нешто што во тие моменти ми делуваше на едно 90% завршена врска и така деновиве почнавме со игнорирање и сепак ми пиша вечерва демек ко само поздрав и некако почна муабет,а мислам дека и то му беше целта.Е сега од моја гледна точка незнам како да ги толкувам сите овие работии сега незнам дали таа се заебава со мене или да почекам да ми каже што одлучила оти јас веке почнав да ја преболвам после сите муабети и сега се наоѓам на раскрсница ако имате некој совет со задоволство би го прочитал.
брат слушај ме што ќе ти кажам тотал игнор прави и не покажувај чувства и терај по свое не ја слушај што ќе то каже не биди очаен биди фраер. Женските сакаат мужи не лиглиња. Кога ќе ти рече незнам што сакам или сака да размисли речи и раскинуваме тогаш, нека не биде по нејзино ќе видиш како ќе почне да трча по тебе кога ќе покажеш заби. НЕМА врска ни друштво и нејзините ако те сака никој ништо неможе да и прави притисок. За атракција се работи ја губи привлечноста кон тебе, и треба да ја направиш да те брка.

Член од
6 август 2008
Мислења
2
Поени од реакции
0
Како и сите и јас би сакал да слушнам мислејне од повеке ако може :)
Со едно девојче одевме лани па се скаравме за без врска па си реков како и сите врски и оваа ке ја заборавам и ке продолзам како ништо да не било но не излезе така како што се надевав со девојчето сме во контакт па наредново сто ке го писам тоа ме збунува и тоа многу па вака иде тоа кога се писиме со девојчето за време на разговорот има срце срценце и такви зборчина потоа исто така разговараме по неколку сати на телефон без прекин поточно 400 мин за два дена знам дека изгледа многу али тоа, па за време на тие разговори се е како подмачкано скоро речиси и како да сме во врска па другиот ден го имам сосема спротивното понасајнето е сосема ладно како на пример сто беше " колега може ли да ме замениш на фб."и така друг ден пак по старо е сеа не знам јас сто сака дали е за да и ме тестира за мојата издржливост и се разбира даи ја сакам или само мајтап си игра со мене.Иначе девојчево стварно многу да ми значи па сеа ако може некое мислење , совет сто и да било би било добредојдено.

П

Пепси_

Гостин
Пак јас бе цц ќе бидам краток и јасен ( се надевам) :pos2:
Значи има дечко (мислам 90 %) а ми се пушташе и ми рече ајде таму и таму одма да се најдеме ми се свиѓаш...не можев и и` реков за утредента да се договориме и рече ок.Е сеа дојде време и го оставив мојот моб. и реков дека сум во град ако сака да се видиме да ми звони нема никаков проблем....ама не се јави и сеа некако ме одбегава.
Муабетот ми беше дали да оладам малце да не пишам па да видам понатаки или втф ?

Член од
7 октомври 2010
Мислења
21
Поени од реакции
0
Кога имав прилика не и реков дека ја сакам и сега маалку ми е налутена а баш имав(имам) шанси кај неа? Сега се однесува маалку оладено кон мене? Да прекинам контакт до сабота (кога ќе се видиме) и тогаш да и ги изразам чуствата или..? :/

Alekr

Kajgana's Heroj Ulice
Член од
28 ноември 2010
Мислења
2.728
Поени од реакции
1.913
Значи има дечко (мислам 90 %) а ми се пушташе и ми рече ајде таму и таму одма да се најдеме ми се свиѓаш...не можев и и` реков за утредента да се договориме и рече ок.Е сеа дојде време и го оставив мојот моб. и реков дека сум во град ако сака да се видиме да ми звони нема никаков проблем....ама не се јави и сеа некако ме одбегава.
Муабетот ми беше дали да оладам малце да не пишам па да видам понатаки или втф ?
Абе шо се пикате во врски????? и шо ако , ем ако ја научи дечкото таа ќе го јади, ем и за тебе проблем....незз зошто :toe: , па не ти се има јавено оти можеби се свестила за последиците или пак била со дечкото.....ете ти да имаш девојка и некој да се замеша во врската...како би реагирал???? стави се некогаш и од оштетената страна малце да осетиш.....

П

Пепси_

Гостин
Абе шо се пикате во врски????? и шо ако , ем ако ја научи дечкото таа ќе го јади, ем и за тебе проблем....незз зошто :toe: , па не ти се има јавено оти можеби се свестила за последиците или пак била со дечкото.....ете ти да имаш девојка и некој да се замеша во врската...како би реагирал???? стави се некогаш и од оштетената страна малце да осетиш.....
скраја да е у никој случај не сакам да бидам провокатор за раскинување на ничиа врска.Туку проблемот е тоа што на девојчето и мрда газето и ваљда не го бива тој или појма немам ќе почекам па ќе си прашам јас на што сум.

Член од
12 август 2010
Мислења
2.890
Поени од реакции
906
Ако ја знаеш дека е ко фока....а врската не и значи ништо....(ваљда и дечкои е от корист со неа..) а ти чим си тинкаш шо ќе стигнеш..НАВАЛИ брате нек пуца у коске!:toe:

Член од
30 јануари 2005
Мислења
7.397
Поени од реакции
1.308
Со едно девојче одевме лани па се скаравме за без врска па си реков како и сите врски и оваа ке ја заборавам и ке продолзам како ништо да не било но не излезе така како што се надевав со девојчето сме во контакт па наредново сто ке го писам тоа ме збунува и тоа многу па вака иде тоа кога се писиме со девојчето за време на разговорот има срце срценце и такви зборчина потоа исто така разговараме по неколку сати на телефон без прекин поточно 400 мин за два дена знам дека изгледа многу али тоа, па за време на тие разговори се е како подмачкано скоро речиси и како да сме во врска па другиот ден го имам сосема спротивното понасајнето е сосема ладно како на пример сто беше " колега може ли да ме замениш на фб."и така друг ден пак по старо е сеа не знам јас сто сака дали е за да и ме тестира за мојата издржливост и се разбира даи ја сакам или само мајтап си игра со мене.Иначе девојчево стварно многу да ми значи па сеа ако може некое мислење , совет сто и да било би било добредојдено.
Баш си ташаче. :)

Променливото однесување е одлика на ментално нестабилни личности (што претпоставувам не е таа) или на луѓе кои... едноставно имаат променливо расположение. Но, на расположението се влијае. Кога девојка ти се однесува така, значи дека нешто ја мачи, а тоа не си ти. Клишето најчесто вика дека таа е залетана по некој дечко којшто не ја ебе два посто, па ти си и утеха во тие моменти. Во моментите кога е океј со другиот, ти ќе бидеш во втор план.

Ако ти значи девојкава, мој совет е да прекинеш секаква комуникација веднаш. Ако се сметаш за силен карактер, можеш и да и објасниш. На пример: „Ти ми се допаѓаш девојко! Ама, јас не сакам да ти бидам пријател. Ако ти не можеш да бидеш со мене како девојка, јас со тебе немам намера да бидам геј-другар. Имаше шанса, сега ја немаш. Пријатно“. Остро, грубо, решително. Тогаш може да се покае дека се однесувала така со тебе, а можеби и нема, ама во секој случај ти ја менуваш ситуацијата, од другари, во нешто друго. А другари, не ти одговара секако. Да бидеш многу близок (како ти со неа) пријател со девојка, а да не ја растураш од еење ти е ко да имаш телевизор, ама да имаш само звук, без слика. Или све или ништо...!

--- надополнето ---

Епа ова ти е прашање на етика. :) Ти пречи да плескаш туѓа девојка?

Да - олабави
Не - истурија од ебење
Мали сте, нема секс - олабави ја

А не ти пишала пошто била со дечко и у моментот, шо е тука нејасно не знам? Плус те избегава зашо тој ја приметил и сака да смири тензија малку она. :wink:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Ташаче,

Надимаков ти е супер - се надевам не си таков по природа (во смисла те боли ташак за се) :)))
Се шалам - да се вратам на темата
Јас мислам дека девојката не ја тестира твојата издржливост и мислам дека ни самата незнае што прави ... ми се чини дека и е убаво кога со тебе прави муабет, има потреба од некој, но не доволно за да сака да биде повеќе време со тебе ... можеби и треба време за тоа (да се опушти) ... незнам каква ви била претходната врска ... но ова сега не ми личи на ништо посебно
Една варијанта да се осигураш кои и се намерите (чуствата) е да бидеш ти по-отворен и да и искажеш отворено симпатија, да ја поканиш на кафе/пијачка и таму да си кажеш за товите чуства ...
Поздравче

--- надополнето ---

Василије,

Олади - барај друга девојка

--- надополнето ---

Имам проблем озбилно ... како да не бидам љубоморен ?
Сладоледџија,

Проблемот ти е навистина сериозен ... љубомората навистина го загорчува твојот живот а посебно на оние кон кого е насочена.
Најбитно од се е што си свесен за нејзиното постоење ... или можеби друг ти вели дека си љубоморен (а ти не се чуствуваш така) ???? :baeh:
Љубомората може да се намали со
- зајакнување на самодовербата
- откривање на ситуациите во кои таа се манифестира
- анализа на ситуациите и причините за нејзина појава
- гешталд психотерапија доколку е јасно изразена

Поздрав

Крусер

Тотем Пума
Член од
4 јули 2008
Мислења
3.556
Поени од реакции
1.613
Ѝ се допаѓаш, ама не те бара... Не ѝ се допаѓаш доволно.

Продолжи кон следната девојка.

--- надополнето ---

Кога имав прилика не и реков дека ја сакам и сега маалку ми е налутена а баш имав(имам) шанси кај неа? Сега се однесува маалку оладено кон мене? Да прекинам контакт до сабота (кога ќе се видиме) и тогаш да и ги изразам чуствата или..? :/
Гушни ја. Силно. И бакни ја, најмалку во образ. Ако имаш шанса, залапај ја (но ова веќе ќе го почувствуваш, дали моментот е за тоа). И потоа однесувај се како ништо да не било.

Многу подобро ќе те сфати и, ако е заинтересирана, ќе ти возврати на сличен начин. Ако не, нема, ама барем ќе знаеш.

Со среќа.

--- надополнето ---

Ти значи за другарка или за девојка?

Ако ти е за другарка, таа се однесува токму така како што другарка би се однесувала. Но ако ти е за девојка, треба да превземеш акција и да ѝ дадеш до знаење дека сакаш повеќе од неа и со неа. Во смисла: гушкање, допирање, бакнување и слично. Со други зборови: сè што ќе ѝ даде до знаење дека сакаш да имаш секс со неа.

И откако ќе ѝ го дадеш тоа до знаење, види како ќе се однесува со тебе. Или ќе прифати и ќе ти возврати соодветно, или ќе продолжи со нејзиниот топло-ладно стил. Во првиот случај, со погодил бинго. Во вториот случај, треба да се олабави работата и да си бараш друга девојка.

Со среќа.

Член од
21 март 2009
Мислења
166
Поени од реакции
2
Luge za 2-3 dena treba da mi dojdi gi imam site simptomi kako od prethodnite pati pred da mi dojdi ....mi tece kafeava tecnost i sega e isto ..no gradite me bolat minatat nok gi stisnav mi potece nesto belo ovaa vecer pa pak gi stisnav gradite mi potece belo kako mleko mozno li e da sum bremena ???????

Член од
3 декември 2007
Мислења
3.718
Поени од реакции
772
Абе на психа мислиш дека и мрсули ти течат, седи мирна, не ти е ништо, ќе добиеш за недела дена и готово! Уживај! Олабави се! :D

Kajgana Shop

На врв Bottom